22 Ιουλίου, 2024
Gatzoli.gr | Οι ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο
Πολιτική

Στ. Καλαφάτης: Εγγύηση σταθερότητας, ασφάλειας, συνέπειας

Του κ. Σταύρου Καλαφάτη (*)

Η 86η Διεθνής Έκθεση Θεσσαλονίκης έχει ως τιμώμενη χώρα  τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα. Και αυτό, σε συνδυασμό  με την αναβάθμιση των σχέσεών μας με τη  Σαουδική Αραβία και την πρόσφατη επίσκεψη του Πρωθυπουργού στο Κατάρ, αποτελεί έμπρακτη απόδειξη ότι η Ελλάδα, πόλος σταθερότητας, ειρήνης και ασφάλειας, εδραιώνει τις συμμαχίες με τις χώρες της περιοχής και μετατρέπεται σε γέφυρα της Μέσης Ανατολής και των χωρών του Κόλπου με την Ευρώπη.  Αλλά και πύλη εισόδου υγροποιημένου αερίου, προς τα Βαλκάνια και την ήπειρό μας. Εξέλιξη μείζονος σημασίας ενόψει της ενεργειακής απεξάρτησης από τη Ρωσία. Που αναβαθμίζει ταυτόχρονα το γεωπολιτικό αποτύπωμα της Πατρίδας μας, καθώς προστίθεται στους στρατηγικούς άξονες με το Ισραήλ και την Αίγυπτο. Και βέβαια στις αναβαθμισμένες στρατηγικές συμμαχίες με τη Γαλλία και τις ΗΠΑ.

Μείζονος σημασία είναι βέβαια και το γεγονός ότι λίγο πριν την έναρξη της ΔΕΘ η χώρα μας εξήλθε από την δωδεκαετή ενισχυμένη εποπτεία. Εξέλιξη σημαντικη με την οποία ενισχύεται η διεθνής εμπιστοσύνη στην οικονομία μας και διευρύνονται τα περιθώρια εθνικών οικονομικών επιλογών. Στοιχείο που σε συνδυασμό με την εκπληκτική πορεία του τουρισμού και τα αυξημένα δημόσια έσοδα του εφταμήνου δίνει στην Κυβέρνηση τη δυνατότητα να συνεχίσει, χωρίς τον κίνδυνο δημοσιονομικού εκτροχιασμού, τη στήριξη νοικοκυριών, μικρομεσαίων επιχειρήσεων και αγροτών απέναντι στις εφιαλτικές ενεργειακές ανατιμήσεις. Πάντοτε, βέβαια, με ιδιαίτερη μέριμνα -όπως κατ΄επανάληψη τόνισε ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης- προς τους οικονομικά αδύναμους και τη μεσαία τάξη. Αλλά και να συνεχίσει τις πολιτικές για τη βελτίωση των εισοδημάτων -και άρα της ζωής- των πολιτών, με την κατάργηση της εισφοράς αλληλεγγύης για όλους, αύξηση των συντάξεων και  νέα αύξηση του κατώτατου μισθού. Και σε νέες δράσεις για την τόνωση της απασχόλησης. Και στη δρομολόγηση αποτελεσματικής στεγαστικής πολιτικής με ιδιαίτερη έγνοια για τα νέα ζευγάρια.

Σημαντικό επίσης είναι το γεγονός ότι η φετινή ΔΕΘ βρίσκει σε πλήρη εξέλιξη τις διαδικασίες για την ανάπλαση του χώρου  στον οποίο πραγματοποιείται. Έτσι ώστε να αποκτήσει η πόλη ένα σύγχρονο  συνεδριακό  και εκθεσιακό Κέντρο,  αλλά και έναν πνεύμονα πρασίνου στο κέντρο της, που θα μας επιτρέψει να συνδέσουμε το παραλιακό μέτωπο με το περιαστικό δάσος και να βελτιώσουμε την ποιότητα ζωής. Όπως και το γεγονός ότι την ώρα αυτή βρίσκονται σε εξέλιξη περισσότερα από είκοσι έργα για την αναβάθμιση της εικόνας και της προοπτικής της πόλης μας. Είναι ανάμεσα στα άλλα το σιδηροδρομικό έργο Θεσσαλονίκης – Τοξοτών, που, σε συνδυασμό με τη βελτίωση της γραμμής Θεσσαλονίκης – Ειδομένης και την κατασκευή ηλεκτροκίνητης σύνδεσης Αλεξανδρούπολης – Ορμενίου, μπορεί ν αλλάξει το σκηνικό στην βαλκανική ενδοχώρα. Είναι η παράδοση των οδικών αξόνων Θεσσαλονίκης – Πολυγύρου και Θεσσαλονίκης – Κασσάνδρας. Η επικείμενη ολοκλήρωση των έργων στο Μετρό. Οι διαδικασίες για την ενοποίηση του παραλιακού μετώπου, τα δύο νέα νοσοκομεία, το Παιδιατρικό και το Ογκολογικό, αλλά και την αναβάθμιση του Νοσοκομείου Άγιος Παύλος. Είναι το πάρκο Παύλου Μελά και το Μουσείο Ολοκαυτώματος. Και βέβαια η στήριξη της Κυβέρνησης στις προσπάθειες των ποδοσφαιρικών ομάδων της πόλης να αποκτήσουν σύγχρονες εγκαταστάσεις.

Η φετινή ΔΕΘ αναδεικνύει την πρόοδο που συντελέστηκε τα προηγούμενα χρόνια, στην πορεία της πολης και γενικότερα της Πατρίδας μας. Επισημαίνει ταυτόχρονα την ανάγκη συνέχισης στην ίδια γραμμή, χωρίς αναστολές, χωρίς λοξοδρομήσεις, χωρίς δεύτερες σκέψεις. Αλλά με σταθερότητα, ασφάλεια και συνέπεια. Και σε όλα αυτά εγγύηση είναι η Παράταξή μας, η Κυβέρνησή μας, ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

(*) Ο Σταύρος Καλαφάτης, είναι Υφυπουργός Εσωτερικών, 
αρμόδιος για θέματα Μακεδονίας και Θράκης

Related posts

Εκλογές 2019: Πού θα ψηφίσει η πολιτική ηγεσία

admin

Αυτοί είναι οι υποψήφιοι Βουλευτές του ΚΚΕ στον Έβρο

admin

Ο Άδ. Γεωργιάδης υπέγραψε την υπουργική απόφαση για την άσκηση ιδιωτικού έργου των ιατρών του ΕΣΥ

editor
22/07/2024 1:55