22 Ιουνίου, 2024
Gatzoli.gr | Οι ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο
Κοινωνία Τοπικά Νέα

Μειωμένες πωλήσεις στα βιβλιοπωλεία της Ροδόπης και της Ξάνθης

Με τις πωλήσεις μειωμένες κατά 15% και την επισκεψιμότητα κατά 20% “κύλησε” το φετινό  καλοκαίρι για τα βιβλιοπωλεία της Ξάνθης και της Ροδόπης. Ιδιοκτήτες παραδοσιακών οίκων πώλησης των βιβλίων βλέπουν οι νέοι σε ηλικία κάτοικοι της περιοχής να μην κάνουν στάση στους χώρους τους.
«Δυστυχώς δεν είχε ιδιαίτερη κίνηση ο χώρος του βιβλιού το φετινό καλοκαίρι» σημειώνουν στο www.ertnews.gr  έμπειροι βιβλιοπώλες της περιοχής και τονίζουν ότι το βιβλίο έχασε τη μάχη με το κινητό.

Σύμφωνα με τους ίδιους από τα βιβλιοπωλεία αυτό το καλοκαίρι «λησμόνησαν» να περάσουν οι μαθητές Δημοτικών, Γυμνασίων και Λυκείων  «γυρίζοντας την πλάτη» στις εξωσχολικές αναγνώσεις.  «Ο κόσμος από το πρωί μέχρι το βράδυ ασχολείται με τα κινητά χωρίς να αφιερώνει χρόνο στην ανάγνωση» παρατηρεί έμπειρος βιβλιοπώλης τονίζοντας ότι οι νέες συνήθειες των πελατών τους και οι πενιχρές πωλήσεις οδηγούν σε συρρίκνωση του κλάδου.

Ήδη η πώληση βιβλίων μέσω των μεγάλων super market και των πολυκαταστημάτων δημιούργησε ένα δύσκολο σκηνικό για τους παραδοσιακούς βιβλιοπώλες της περιοχής αλλάζοντας τελείως την εικόνα σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια. «Χάσαμε τη μάχη με τα super market. Ένα μεγάλο μέρος των πωλήσεων μας το «παίρνει»  η καθημερινή πρόσβαση των πελατών μας στους χώρους αυτούς» τονίζουν βιβλιοπώλες της Ροδόπης και της Ξάνθης.

Τέλος, μια ακόμη συνήθεια της εποχής, η χρήση του Η/Υ για τη σύνταξη των κειμένων  «περιορίζει» κατά πολύ όχι μόνο την ανάγνωση, αλλά και τη γραφή. Όπως σημειώνουν γνώστες του χώρου ελάχιστες είναι οι πωλήσεις τετραδίων, στυλό και μολυβιών.

Related posts

Μεγαλύτερη αποτελεσματικότητα στην καταπολέμηση των κουνουπιών θέλει η Περιφέρεια ΑΜΘ

editor

Μερική άρση μέτρων από Δευτέρα – Τι αλλάζει στην εστίαση και διασκέδαση

editor

Τηλεφωνική επικοινωνία της ΠτΔ με δωρητές σε Διδυμότειχο και Μεσολόγγι

editor
22/06/2024 22:40