25 Απριλίου, 2024
Gatzoli.gr | Οι ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο
Κοινωνία Τοπικά Νέα

Παγκόσμια Ημέρα Φάρων: Πλήθος κόσμου επισκέφτηκε το φάρο Αλεξανδρούπολης

Πλήθος κόσμου επισκέφτηκε εχθές (21/08) το φάρο της Αλεξανδρούπολης, ο οποίος γιορτάζει τα 142 χρόνια λειτουργίας του και άνοιξε τις πύλες προς το κοινό στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας Φάρων.

Ο Φάρος της Αλεξανδρούπολης είναι από τους ψηλότερους φάρους σε λειτουργία στην Ελλάδα με 18 μ. ύψος από την επιφάνεια του εδάφους και 27 μ. από την επιφάνεια της θάλασσας. 98 σκαλιά οδηγούν στην κουφή του και εκπέμπει 3 φωτεινές λάμψεις ανά 15 δευτερόλεπτα.

Αν και δεν είναι γνωστό πότε ακριβώς ξεκίνησε να κατασκευάζεται από την γαλλική εταιρεία Φάρων και Φανών της Μεσογείου, το κτίσμα εγκαινιάστηκε την 1η Ιουνίου του 1880.

Μάλιστα, τη δεκαετία του ’30, ένα δημοτικό συμβούλιο αποφάσισε να γκρεμίσει τον Φάρο για να συνεχίσει ευθεία η παραλιακή λεωφόρος, κάτι το οποίο φυσικά δεν τελεσφόρησε, καθώς, όπως αναφέρεται, ξεσηκώθηκαν οι πολίτες και η απόφαση αναιρέθηκε.

Για όσους δεν πρόλαβαν να «γνωρίσουν» τον εσωτερικό χώρο του φάρου εχθές, ο Δήμος Αλεξανδρούπολης φρόντισε να παρέχει εικονική περιήγηση VR360.

Related posts

Ο Γεώργιος Δρόσος, Καθηγητής Ορθοπαιδικής του ΔΠΘ, νέος Διευθυντής Ιατρικής Υπηρεσίας του Π.Γ.Νοσοκομείου Αλεξανδρούπολης

editor

ΙΕΚ ΟΡΕΣΤΙΑΔΑΣ: Συνέχιση εγγραφών στο ΙΕΚ ΟΑΕΔ Ορεστιάδας

admin

Προεκλογική ομιλία του Παναγιώτη Φαραντάτου στην Ορεστιάδα

admin
25/04/2024 17:40