13 Ιουνίου, 2024
Gatzoli.gr | Οι ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο
Κοινωνία Τοπικά Νέα

Β. Μαυρίδης: Διπλασιασμός συλληφθέντων στα σύνορα για το 7μηνο του 2022 σε σχέση με το 2021

Για διπλασιασμό των συλληφθέντων ατόμων που διέρχονται των συνόρων της χώρας από την περιοχή του Έβρου για το πρώτο επτάμηνο του 2022, καθώς και για την προσπάθεια εργαλειοποίησης των 38 προσφύγων που βρίσκονταν «εγκλωβισμένοι» από την πλευρά της Τουρκίας έκανε λόγο σε ειδησεογραφική εκπομπή του BlueskyTV o δήμαρχος Ορεστιάδας, Βασίλης Μαυρίδης.

«Πέρυσι, μέσα σε επτά μήνες, είχαμε στην περιοχή μας 1500 συλληφθέντες, φέτος έχουμε 3.500. Περνάνε πολλοί περισσότεροι για το πρώτο επτάμηνο, συλλαμβάνονται πολλοί περισσότεροι και δε γνωρίζουμε πόσοι έχουν περάσει και δεν έχουν συλληφθεί ακόμη» δήλωσε αναφορικά με τις μεταναστευτικής και προσφυγικές ροές.

Για τους 38 πρόσφυγες που βρέθηκαν στη νησίδα του Έβρου πριν από κάποιες ημέρες, ο κ. Μαυρίδης σχολίασε: «Μία ακόμη προσπάθεια εργαλειοποίησης ώστε να προβούμε σε μια ενέργεια που θα εκλαμβανόταν ως παράνομη αναφορικά με την εδαφική ακεραιότητα της Τουρκίας. Αν υπήρχαν άνθρωποι τις προηγούμενες μέρες στην ελληνική επικράτεια θα είχαν προσεγγιστεί από τις ελληνικές αρχές.»

 

Related posts

Ο βιωματικός τουρισμός, το νέο μοντέλο που θα δώσει ώθηση στην ανάπτυξη της Κεντρικής Μακεδονίας και της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης

editor

Τ. Θεοδωρικάκος: Σε 48 ώρες θα έχει λυθεί το θέμα με τον αστυνομικό στον Έβρο και τη σύντροφό του

editor

Τ. Θεοδωρικάκος: Αναδεικνύουμε το ανθρώπινο πρόσωπο και την αποτελεσματικότητα της Αστυνομίας μας

editor
13/06/2024 1:51