16 Ιουνίου, 2024
Gatzoli.gr | Οι ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο
Πολιτική

Τ. Θεοδωρικάκος: Αν ο κ. Τσίπρας θέλει να ανοίξουμε τα σύνορα, ας το πει ευθέως

Απάντηση στις δηλώσεις του αρχηγού του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα με αφορμή την υπόθεση διάσωσης 38 μεταναστών στον Έβρο δίνει ο Τάκης Θεοδωρικάκος.

«Μαθήματα εθνικής κυριαρχίας από τον τέως πρωθυπουργό, που δεν γνωρίζει ότι υπάρχουν σύνορα στη θάλασσα δεν δεχόμαστε. Μέσα στην μικροκομματική τύφλωση του χώρου του ο κ. Τσίπρας δεν βρίσκει ούτε μία λέξη για να καταδικάσει τους σύγχρονους δουλεμπόρους και την τουρκική πλευρά που εργαλειοποιεί δυστυχισμένους ανθρώπους. Αντίθετα, υιοθετεί άκριτα κατηγορίες και καταγγελίες που συκοφαντούν την Ελλάδα, τους Έλληνες αστυνομικούς, που έχουν σώσει χιλιάδες ζωές», αναφέρει ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη και συνεχίζει:

«Η αλήθεια είναι ότι οι συντεταγμένες που δόθηκαν από τρίτους σε νησίδα στον Έβρο είναι έξω από την ελληνική επικράτεια, σύμφωνα με επίσημη γνωμάτευση της Γεωγραφικής Υπηρεσίας του Ελληνικού Στρατού και για αυτό δεν μπορούσε να επιχειρήσει εκεί η Ελληνική Αστυνομία. Όταν οι παράτυποι μετανάστες βρέθηκαν σε ελληνικό έδαφος διασώθηκαν από την Ελληνική Αστυνομία και πλέον ακολουθούνται όλες οι προβλεπόμενες από τους Νόμους μας και το διεθνές δίκαιο διαδικασίες».

«Αυτή είναι η αλήθεια και η πραγματικότητα, όσο και αν ο κ. Τσίπρας αρνείται να την αναγνωρίσει», σημειώνει ο κ. Θεοδωρικάκος και καταλήγοντας τονίζει:

«Αν ο κύριος Τσίπρας θέλει να ανοίξουμε τα σύνορα της Ελλάδας και να μπαίνει ελεύθερα χωρίς έλεγχο οποιοσδήποτε όπως επί των ημερών του ας το πει ευθέως. Τον παραδίδουμε στην κρίση του ελληνικού λαού».

Related posts

Εκλογές στην Κύπρο: Πρώτος με 32,04% ο Χριστοδουλίδης, 29,59% συγκέντρωσε ο Μαυρογιάννης

editor

Άδ. Γεωργιάδης: Το «Καλάθι του Νοικοκυριού» λειτουργεί

editor

Σ.Πέτσας: «Οι προκλήσεις της Τουρκίας αναμένεται να επεκταθούν και σε άλλα πεδία – Εμείς είμαστε έτοιμοι»

editor
16/06/2024 18:32