18 Απριλίου, 2024
Gatzoli.gr | Οι ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο
Πολιτική

Πάνω από 6.000.000 ευρώ, οι απ’ ευθείας αναθέσεις του δημάρχου Ραφήνας-Πικερμίου κ.Βαγγέλη Μπουρνούς. Ο εισαγγελέας ακούει;

Έργα και προμήθειες που ξεπερνούν τα 6.000.000 ευρώ έχει δώσει σε εταιρείες, με τη διαδικασία των απευθείας αναθέσεων, δηλαδή χωρίς διαγωνιστικές διαδικασίες,  ο Δήμαρχος Ραφήνας-Πικερμίου, κ.Βαγγέλης Μπουρνούς, στα 5 χρόνια της θητείας του.
Χορός αδιαφανών ενεργειών, που μπορεί να ζημιώνουν το δήμο με εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ, φαίνεται πως έχει στηθεί, είτε λόγω άγνοιας είτε λόγω σκοπιμότητας και επιχειρείται προφανώς –σε αρκετές περιπτώσεις– επιτυγχάνεται η κατασπατάληση του δημοσίου χρήματος.
Κύριε Μπουρνούς ξεχνάτε ότι διαχειρίζεστε δημόσιο χρήμα και όχι δικό σας και θα έπρεπε να ήσασταν πολύ πιο προσεκτικός.
Ποιοι τα παίρνουν τελικά, με ποιο τρόπο και με ποια ανταπόδοση στο όφελος για τις τοπικές κοινωνίες; Οι ελλείψεις, οι παρασπονδίες, οι πράξεις στα όρια της νομιμοφάνειας ή και η αδιαφάνεια στους δήθεν διαγωνισμούς και αναθέσεις είναι τελικά “καθρέπτες”, που ίσως εξηγούν πολλά πράγματα για την κατάσταση στο δήμο.
Τελικά το θράσος του  είναι πολύ μεγάλο, για να δίνει απευθείας αναθέσεις εκατομμυρίων ευρώ, αναθέσεις πού υποτιμούν τη νοημοσύνη μας και πραγματικά ξεπερνούν κάθε όριο.
Υπάρχει κάποιες περιπτώσεις αναθέσεων, που βέβαια τις ψάχνουμε, γιατί ένα πουλάκι μας κελάηδησε ότι σε αυτές τις περιπτώσεις θα βρούμε λαβράκια.

Οι ευθύνες του κ. Μπουρνούς στην εγκληματική διαχείριση, των οικονομικών, αλλά και στην κατασπατάληση δημοσίου χρήματος είναι τεράστιες.

Ο Εισαγγελέας ακούει; Γιατί αν δεν ακούει εμείς θα φροντίσουμε να  φτάσει στα χέρια του όλος ο φάκελος που λέγεται Δήμος Ραφήνας-Πικερμίου.

-Επιτέλους; Ένας Εισαγγελέας; Τι κάνει το Ελεγκτικό Συνέδριο; Τι κάνουν οι Επιθεωρητές -ελεγκτές, δημόσιας διοίκησης;  Θα ασχοληθεί επιτέλους το Υπουργείο Εσωτερικών με τα ΣΚΑΝΔΑΛΑ και τις παρανομίες του κ. Μπουρνούς, κύριε Μάκη Βορίδη;

Τελικά οι απευθείας αναθέσεις, στα χέρια του δημάρχου κατέληξαν, να είναι μηχανισμός εξυπηρέτησης “ημετέρων”, εκλογικής εξυπηρέτησης μηχανισμών τοπικής εξουσίας και διανομής μιας οικονομικής πίτας προς συγκεκριμένες κατηγορίες πολιτών και όχι διάχυσης και οφέλους σε όλη την κοινωνία, και τους δημότες.

Και φυσικά μιλάμε μόνο για τις απευθείας αναθέσεις του δήμου, γιατί για τις απευθείας αναθέσεις των νομικών προσώπων θα ασχοληθούμε αργότερα.

Επειδή όμως συμβαίνουν κι άλλα, ακόμα πιο σοβαρά θέματα, θα επανέλθουμε σύντομα με άλλο ένα αποκαλυπτικό ρεπορτάζ.

Πηγή: http://todaypress.gr

Related posts

Δημοσκόπηση Opinion Poll για τη Θεσσαλονίκη: Ζέρβας – Αγγελούδης οι βασικοί αντίπαλοι για την Δημαρχία

editor

Στην 17η Εκδήλωση “ΗΜΕΡΑ ΚΑΡΙΕΡΑΣ” στην Αλεξανδρούπολη ο Αναστάσιος Δημοσχάκης

editor

ΚΙΝΑΛ: Αυτοί είναι οι υποψήφιοι στο Νομό Έβρου

admin
18/04/2024 4:20