18 Ιουλίου, 2024
Gatzoli.gr | Οι ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο
Κοινωνία Τοπικά Νέα

Πανήγυρις Παρεκκλησίου Αγίου Εύπλου στο λιμάνι της Αλεξανδρούπολης

Την Πέμπτη 11 Αυγούστου, εορτή του Αγίου μάρτυρος Εύπλου του διακόνου, πανηγυρίζει το ομώνυμο Παρεκκλήσιο στον Λιμένα της Αλεξανδρούπολης, το οποίο είναι ακριβές αντίγραφο του μοναδικού διασωθέντος ναϊδίου της Αίνου.

Την Τετάρτη 10 Αυγούστου στις 8:30 το βράδυ, θα τελεσθεί στο Παρεκκλήσιο του Αγίου Εύπλου στο λιμάνι της Αλεξανδρούπολης ο Πανηγυρικός Εσπερινός με Αρτοκλασία και αμέσως μετά θα τελεσθεί η βραδυνή Θεία Λειτουργία και το μνημόσυνο των προγόνων μας Αινιτών που ετοιμάζει κάθε χρόνο ο Σύλλογος «Ελληνομουσείον Αίνου».

Στις ιερές ακολουθίες θα τηρηθούν απαρέγκλιτα όλα τα προβλεπόμενα υγειονομικά μέτρα για την προστασία της δημόσιας υγείας – αποστάσεις και μάσκα.

Εύπλους. Μην ξεχνάμε πώς το όνομα του σημαίνει τον «καλό πλου», το καλό θαλασσινό ταξίδι. Έτσι μοιάζει και ή ζωή μας. Με ταξίδι σε θάλασσα. Ας οδηγούμε το καράβι της ζωής μας με πυξίδα τις εντολές των Αγίων Γραφών «επί λιμένα θελήματος» Θε­ού. Με κυβερνήτη τον Κύριο μας Ιησού Χριστό, που είναι η «αιώνιος ζωή», και με απόλυτη υπακοή στο Ευαγγέλιο του δεν θα κινδυνεύουμε πο­τέ να χαθούμε.

Related posts

Αρνητικά όλα τα τεστ κορονοϊού που πραγματοποιήθηκαν στο Διδυμότειχο

editor

Έκοψε την πίτα η Ένωση Αξιωματικών Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης

admin

Στο Δήμο Πετρούπολης ο Περιφερειάρχης Αττικής – Με χρηματοδότηση της Περιφέρειας Αττικής ύψους 18 εκατ. ευρώ, υλοποιούνται σημαντικά έργα και αναπτυξιακές δράσεις στην πόλη

editor
18/07/2024 16:19