20 Ιουνίου, 2024
Gatzoli.gr | Οι ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο
Κοινωνία Τοπικά Νέα

Βαλκανικό Πρωτάθλημα MTB 2022: Ένα μεγάλο διεθνές αθλητικό γεγονός στην Ξάνθη

Για τρεις ημέρες η καρδιά της αγωνιστικής ορεινής ποδηλασίας των Βαλκανίων θα χτυπά στην Ξάνθη, καθώς από τις 29 έως τις 31 Ιουλίου 2022 ο Δήμος Ξάνθης συνδιοργανώνει το Βαλκανικό Πρωτάθλημα Mountain Bikes 2022, το οποίο θα διεξαχθεί στην περιοχή Θηλιά, θέση Λιβάδι, πάνω από το Μοναστήρι της Παναγίας Καλαμούς.

Την ευθύνη διοργάνωσης του Βαλκανικού Πρωταθλήματος, έχει η Ελληνική Ομοσπονδία Ποδηλασίας, εκ μέρους της Βαλκανικής Συνομοσπονδίας Ποδηλασίας BCU. Συνδιοργανωτές του αγώνα είναι η Ένωση Ποδηλατικών Σωματείων Μακεδονίας – Θράκης, η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης, ο Δήμος Ξάνθης και το σωματείο «Ο ΠΗΓΑΣΟΣ» το οποίο είχε και την γενική ευθύνη κατασκευής και διαμόρφωσης της αγωνιστικής πίστας.

Οι κατηγορίες που θα αγωνιστούν οι αθλητές και αθλήτριες είναι οι εξής: Ανδρών, Γυναικών, Εφήβων και Νεανίδων, ως διεθνής αγώνας κατηγορίας C2. Στα πλαίσια της διοργάνωσης θα υπάρξουν αγώνες στις κατηγορίες Παίδων και Κορασίδων για αθλητές των Εθνικών ομάδων όλων των Βαλκανικών χωρών, καθώς επίσης και αγώνας Eliminator XCE για άνδρες και γυναίκες. Ο αγώνας των Μasters είναι στο

αγώνισμα XCO.

Το μεσημέρι, οι συνδιοργανωτές μίλησαν στους δημοσιογράφους γι’ αυτό το σημαντικό αθλητικό γεγονός.

Δήμαρχος Ξάνθης: Ο αθλητισμός ενώνει και ενισχύει την τοπική οικονομία

Ο Δήμαρχος Ξάνθης, υποδεχόμενος τους συνδιοργανωτές του Βαλκανικού Πρωταθλήματος στην Ξάνθης ευχαρίστησε την Ομοσπονδία και την ΕΠΣΜΑΘ για την απόφαση να γίνουν εδώ οι αγώνες -αποτέλεσμα, όπως είπε της πολύ επιτυχημένης διοργάνωσης του Πανελλήνιου Πρωταθλήματος, πέρσι- και υπογράμμισε τον προσανατολισμό της δημοτικής αρχής στην ανάπτυξη του αθλητικού τουρισμού στην περιοχή μας, με δράσεις και πολιτικές οι οποίες ενισχύουν αυτήν την προσπάθεια.

«Ο αθλητισμός μπορεί να διαδραματίσει έναν σημαντικό ρόλο ανάπτυξης για τις τοπικές κοινωνίες. Το Βαλκανικό Πρωτάθλημα αποτελεί μιας πρώτης τάξης ευκαιρία για την προβολή της περιοχής μας», σημείωσε υπογραμμίζοντας ότι ο Δήμος θεωρεί επιβεβλημένη τη διοργάνωση τέτοιων εκδηλώσεων στη συγκεκριμένη χρονική συγκυρία όπου «η κοινωνία επανεντάσσεται», ύστερα από τη βαριά περίοδο της πανδημίας, που ενδυναμώνουν το αίσθημα δυναμικής και αισιοδοξίας των τοπικών κοινωνιών και ενισχύουν το τοπικό «επιχειρείν».

Υπογράμμισε ότι η Τοπική Αυτοδιοίκηση οφείλει να αφουγκράζεται τις ανάγκες της τοπικής κοινωνίας –«και αυτό κάνουμε με συνέπεια».

Τέλος, αναφέρθηκε στον ευαίσθητο τομέα της ασφάλειας, υπενθυμίζοντας ότι λόγω των καιρικών συνθηκών που ευνοούν πυρκαγιές, ο Δήμος έχει λάβει όλα τα προληπτικά μέσα για την αποφυγή τους και πρόσθεσε ότι θα υπάρχει έλεγχος εισόδου σε όλους όσοι θα επισκέπτονται την Θηλιά -το σημείο διεξαγωγής των αγώνων.

Παύλος Παπαδόπουλος, Πρόεδρος ΕΠΣΜΑΘ: Χωρίς Δήμαρχο, Αντιπεριφέρεια και ΕΟΠ δε θα γίνονταν τίποτα

Ο πρόεδρος της Ένωσης Ποδηλατικών Σωματείων Μακεδονίας και Θράκης Παύλος Παπαδόπουλος εξήρε τη βούληση του Δημάρχου, της Αντιπεριφέρειας και της Ελληνικής Ομοσπονδίας Ποδηλασίας, οι οποίοι όπως είπε, είναι οι βασικοί συντελεστές της διεξαγωγής του Βαλκανικού Πρωταθλήματος. «Χωρίς τον Δήμαρχο, την Αντιπεριφέρεια και την Ομοσπονδία δε θα γίνονταν», σημείωσε χαρακτηριστικά, σημειώνοντας ότι η διοργάνωση δεν είναι «μια εύκολη υπόθεση»…

«Χάρις σε αυτήν την προσπάθεια θα έχουμε την ευκαιρία να διοργανώσουμε και τον μεγάλο διεθνή αγώνα της Κυριακής ο οποίος αποτελεί ίσως τον μεγαλύτερο στόχο του Βαλκανικού Πρωταθλήματος καθώς, το υψηλό επίπεδο των συμμετοχών του αποτελεί πόλο έλξης για αρκετούς ποδηλάτες, οι οποίοι την εποχή αυτή δεν έχουν δυνατότητα συμμετοχής σε άλλους αντιστοίχους αγώνες», υπογράμμισε.

Σάββας Τσοπούρογλου, ΕΟΠ: Κρατάμε την υπόσχεση για μακροχρόνια συνεργασία με τον Δήμο Ξάνθης

Από την πλευρά του, ο Ταμίας της ΕΟΠ Σάββας Τσοπούρογλου, αναφέρθηκε στον σημαντικό ρόλο που παίζει ο αθλητικός τουρισμός, κάτι που όπως είπε, το έχει αντιληφθεί μια αμιγώς τουριστική περιοχή, όπως είναι ο Δήμος του Αγίου Νικολάου στο Λασίθι, περιοχή, στην οποία διεξήχθη το φετινό Πανελλήνιο Πρωτάθλημα, από το οποίο προέκυψαν και οι αθλητές οι οποίοι θα εκπροσωπήσουν την χώρα μας στο εν λόγω Βαλκανικό Πρωτάθλημα. «Ο Δήμος Ξάνθης έχει καταλάβει πολύ καλά αυτήν την τόσο σημαντική παράμετρο», υπογράμμισε και πρόσθεσε ότι η Ομοσπονδία Ποδηλασίας βρίσκεται και πάλι δίπλα στον Δήμο Ξάνθης, κρατώντας την υπόσχεσή της για μία μακροχρόνια συνεργασία για την τέλεση μεγάλων ποδηλατικών διοργανώσεων, όπως αυτή του Βαλκανικού Πρωταθλήματος ΜΤΒ. «Ο κύβος ερίφθει από πέρυσι, και όπως διαφαίνεται θα συνεχιστεί για πολλά χρόνια ακόμη», τόνισε.

Αφεντούλης Τσακιρίδης – ΠΗΓΑΣΟΣ: Φέρνουμε τη Θράκη για πρώτη φορά μια Βαλκανιάδα

Ο Ποδηλατικός Σύλλογος «Πήγασος» ήταν αυτός που ουσιαστικά σχεδίασε το Πρωτάθλημα. Για άλλη μια φορά το δυναμικό του, αλλά και οι εθελοντές έδωσαν τον καλύτερό τους εαυτό, για να υπάρξει όπως είπε ο αντιπρόεδρος του Συλλόγου και δημοτικός σύμβουλος Αφεντούλης Τσακιρίδης, ένα πολύ υψηλό οργανωτικό επίπεδο… «Ενωμένοι μπορούμε να καταφέρουμε τα πάντα», σχολίασε και υπογράμμισε ότι «για πρώτη φορά γίνεται Βαλκανιάδα στη Θράκη».

Οι αγώνες ξεκινούν το Σάββατο το πρωί με τον αγώνα του eliminator και το ραντεβού όλων των φορέων και των ανθρώπων των ΜΜΕ, ανανεώθηκε για το βράδυ του Σαββάτου μετά την δύση του ηλίου, όπου στην κεντρική πλατεία της Ξάνθης θα λάβει χώρα η παρουσίαση των Εθνικών Ομάδων, που παίρνουν μέρος στο Βαλκανικό Πρωτάθλημα Ορεινής Ποδηλασίας.

Το πρόγραμμα των αγώνων έχει ως εξής:

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29 ΙΟΥΛΙΟΥ

19.00 Τεχνικό Συνέδριο

ΣΑΒΒΑΤΟ 30 ΙΟΥΛΙΟΥ

9:00-10:00 Προπόνηση

10:30 XCO Παίδων – Κορασίδων

12:00 XCO Masters

17:00 XC Eliminator Προκριματικός

18:00 XCE Προημιτελικός/Ημιτελικοί/Τελικοί

21:00 Παρουσίαση ομάδων & Απονομές Επάθλων (Κεντρική πλατεία Ξάνθης)

ΚΥΡΙΑΚΗ 31 ΙΟΥΛΙΟΥ

9:00 XCO Εφήβων/ Νεανίδων C2

10:30 XCO Ανδρών / Γυναικών C2

13.00 Απονομές Επάθλων

Related posts

Αρχίζει η οικολογική αποκατάσταση του Εθνικού Πάρκου Δάσους Δαδιάς

editor

Fuel Pass 2: Για ποια ΑΦΜ ανοίγει σήμερα η πλατφόρμα – Η διαδικασία και οι δικαιούχοι

editor

ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΤΩΡΑ ΣΤΗ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ ΤΗΣ ΕΦΟΡΙΑΚΟΥ ΔΩΡΑΣ ΖΕΜΠΕΡΗ! ΑΘΩΟΣ Ο ΦΕΡΟΜΕΝΟΣ ΩΣ ΔΟΛΟΦΟΝΟΣ; «ΚΡΥΒΟΝΤΑΙ ΜΕΓΑΛΟΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΙ ΠΑΡΑΓΟΝΤΕΣ»

admin
20/06/2024 8:59