23 Απριλίου, 2024
Gatzoli.gr | Οι ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο
Κοινωνία Τοπικά Νέα

Φωτιά στον Έβρο: Καίει για τρίτη ημέρα στο δάσος της Δαδιάς

Ολονύχτια και δραματική μάχη με τις φλόγες έδωσαν οι πυροσβέστες που επιχειρούν στη φωτιά που ξέσπασε την Πέμπτη στο δάσος της Δαδιάς στο Σουφλί Έβρου.

Σύμφωνα με τις έως τώρα πληροφορίες στην πυρκαγιά στη Δαδιά το ανατολικό μέτωπο έχει ελεγχθεί. Βόρεια, βορειοδυτικά και δυτικά υπάρχουν μικρές και διάσπαρτες ενεργές εστίες αλλά είναι ελεγχόμενες από τις δυνάμεις τις πυροσβεστικής. Νοτιοδυτικά υπάρχει ενεργό μέτωπο και σερ αυτό εστιάζουν οι επίγειες και οι εναέριες δυνάμεις. Σημαντικό είναι πως δεν έχει αέρα.

Οι δυσκολίες της φωτιάς στη Δαδιά

Οι πυροσβέστες τη νύχτα έδωσαν τη μάχη για τον περιορισμό της φωτιάς, μια μάχη όμως που είναι ιδιαίτερα δύσκολο να δοθεί από εδάφους λόγω του αναγλύφου της περιοχής, αλλά και εξαιτίας του γεγονότος ότι υπάρχει μεγάλος όγκος καύσιμης ύλης και η προσέγγιση στο σημείο είναι δύσκολη. Οι επίγειες δυνάμεις επιχείρησαν να περιορίσουν τη δυναμική της φωτιάς έτσι ώστε με τη συνδρομή των εναέριων μέσων από το πρωί να προσπαθήσουν να την περιορίσουν και να την θέσουν υπό έλεγχο.

Φωτιά στη Δαδιά: Τα εναέρια μέσα που θα συνδράμουν στη κατάσβεση

Με το πρώτο φως ήταν προγραμματισμένο να αρχίσουν να επιχειρούν τα τοπικά εναέρια (2 PZL, 2 Tractores, 1 Mi8 και 2 Chinoock). Ακολουθούν 3 Erickson, 2 CL415 και ένα ΑΒ214. Τα εναέρια θα συμπληρωθούν με ένα Erickson και ένα ΑΒ214 με ΕΜΟΔΕ από Ελευσίνα. Σε κάθε κύμα θα πετάει και ένα ΒΚ117 συντονιστικό.

Σημειώνεται πως μαζί με τις πυροσβεστικές δυνάμεις δουλεύουν και 32 υλοτόμοι από τους Δασικούς Συνεταιρισμούς της περιοχής. Προσπαθούν να δημιουργήσουν μια αντιπυρική ζώνη, διαπλατύνοντας ένα μονοπάτι από την περιοχή ταΐστρες προς το δρόμο Δαδιάς – Λευκιμης. Αυτοί κόβουν και από πίσω έρχονται μηχανήματα για να απομακρύνουν τα κομμένα. Επίσης θα διαπλατύνουν την περιμετρική έξω από το χωριό Δαδιά, για κάθε ενδεχόμενο.

Άλλοι 10 υλοτόμοι δούλευαν όλο το βράδυ μέχρι τις 5 το πρωί.

Related posts

Στην Ελλάδα θα γίνει η μεγαλύτερη αεροπορική Άσκηση του ΝΑΤΟ για το 2024

editor

Συνελήφθησαν 6 διακινητές

admin

Ανακοινώθηκε το νέο πρόγραμμα πτήσεων του αεροδρομίου “Δημόκριτος” της Αλεξανδρούπολης, ως τέλη Νοεμβρίου

editor
23/04/2024 19:21