29 Φεβρουαρίου, 2024
Gatzoli.gr | Οι ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο
Κοινωνία Τοπικά Νέα

Ιερά Μητρόπολη Διδυμοτείχου: Η Εκκλησία μεριμνά και φροντίζει

Η τοπική μας Εκκλησία έχουσα πρότυπο τον Χριστό, πού θυσίασε Εαυτόν για την σωτηρία του κόσμου, μπροστά στο οξύ δημογραφικό πρόβλημα και τις επιπτώσεις του, πού μαστίζουν τον τόπο μας και επιτείνουν την σοβούσα οικονομική κρίση, δεν μπορεί να σταθεί αδιάφορη στον πόνο και την δοκιμασία των παιδιών της. Γι’ αυτό εναγώνια εκδηλώνει την φροντίδα της, όπως πάντοτε, για να βοηθήσει και να συμπαρασταθεί σ’ όλους όσους δυστυχούν, καλύπτοντας παράλληλα με τις πνευματικές τους ανάγκες και τίς υλικές, για μία τουλάχιστον αξιοπρεπή επιβίωση στην ακριτική περιοχή μας.

Συνεπής λοιπόν στο έργο της κοινωνικής της μέριμνας η τοπική μας Εκκλησία στηρίζει μηνιαίως με δέματα αγάπης άπορες και πολύτεκνες οικογένειες. Συγκεκριμένα, την Τρίτη, 19η του μηνός Ιουλίου ε.έ., διανεμήθηκαν 150 δέματα επισιτιστικής βοήθειας σε ισάριθμες άπορες οικογένειες. Η φιλανθρωπική αυτή δράση υλοποιείται σε συνεργασία της Μητροπόλεώς μας με τον Φιλανθρωπικό Οργανισμό «ΑΠΟΣΤΟΛΗ» της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών και την υπεραγορά «ΜΑΣΟΥΤΗΣ». Επίσης, την ίδια ημέρα, διανεμήθηκαν 50 δέματα σε ισάριθμες πολύτεκνες οικογένειες, προσφορά της Ενώσεως Εφοπλιστών «ΣΥΝ-ΕΝΩΣΙΣ».

Ο Σεβασμιώτατος ευχαριστεί για μία ακόμη φορά τον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμο και τον Γενικό Διευθυντή της «Αποστολής» κ. Κωνσταντίνο Δήμτσα, για την αμέριστη συμπαράστασή τους, καθώς και την Ένωση Εφοπλιστών και τους αρμοδίους της υπεραγοράς «Μασούτη», οι οποίοι στηρίζουν το κοινωνικό έργο των ακριτικών Μητροπόλεων της Θράκης.

Related posts

Στο δημαρχείο Αλεξανδρούπολης δίπλα στην ελληνική σημαία θα κυματίζει και η σημαία της Αρμενίας

editor

Το 1ο Φωτοβολταϊκό Σύστημα Αυτοπαραγωγής εγκαταστάθηκε στο 4ο Νηπιαγωγείο Ορεστιάδας!

editor

Επικαιροποίηση της Πράξης αδελφοποίησης μεταξύ των Δήμων Σουφλίου και Σωζοπόλεως Βουλγαρίας

editor
29/02/2024 16:13