19 Ιουνίου, 2024
Gatzoli.gr | Οι ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο
Οικονομία Τοπικά Νέα

Μ. Τσέπελης: Συνεπείς απ’ την αρχή απέναντι στο τοπικό «επιχειρείν» – κλείνουμε εκκρεμότητα 20ετίας στο «ΔΕΡΑΣ»

Μια πρωτόγνωρη διαδικασία όχι μόνο σε τοπικό, αλλά και σε πανελλήνιο επίπεδο, πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου Ξάνθης, με τη διενέργεια της δημοπρασίας για την αγορά οικοπέδου στο πρώην εργοστάσιο «ΔΕΡΑΣ» και την κατανομή δύο τεμαχίων συνολικής εκτάσεως ενενήντα (90) περίπου στρεμμάτων, με τη συμμετοχή 38 επαγγελματιών της περιοχής μας.

Η δημοτική αρχή, ήδη από το καλοκαίρι του 2019, ξεκίνησε όλες τις διαδικασίες για τη δημιουργία βιοτεχνικού χώρου στη συγκεκριμένη περιοχή, καλώντας τους επαγγελματοβιοτέχνες που πληρούν τις προϋποθέσεις και καλύπτουν τον αριθμό που απαιτεί ο σχετικός Νόμος να αποκτήσουν χώρο, μέσα από την προβλεπόμενη και νόμιμη διαδικασία.

Σύμφωνα με τη σχετική νομοθεσία, επιχειρήσεις χαμηλής όχλησης θα πρέπει να λειτουργούν σε χώρους εκτός του αστικού ιστού.

Η πανδημία ανέκοψε τις διαδικασίες, όπως και σε τόσους άλλους τομείς, ωστόσο, ο προγραμματικός σχεδιασμός της διοίκησης συνέχιζε τις προσπάθειες για την υλοποίηση του στόχου.

«Συνεπείς από την αρχή απέναντι στο τοπικό “επιχειρείν” κλείνουμε μια μεγάλη εκκρεμότητα 20 ετών περίπου -αποτέλεσμα και της πολύ καλής και αδιάλειπτης συνεργασίας με τους επαγγελματίες της περιοχής μας», τόνισε ο Δήμαρχος Ξάνθης, ευχαριστώντας τους εκπροσώπους τους.

«Είμαι βέβαιος ότι θα προκύψουν οι βέλτιστες συνθήκες για έναν νέο επιχειρηματικό και επαγγελματικό περιβάλλον», επισήμανε και αναφέρθηκε στα σημαντικά οφέλη αυτής της πολιτικής, όπως η εναρμόνιση με τη νομοθεσία, η ελάφρυνση του αστικού ιστού και φυσικά, η ανάπτυξη της τοπικής οικονομίας, προς όφελος όλων των πολιτών του Δήμου Ξάνθης.

Related posts

Δήμαρχος Σουφλίου: Πολλά δέντρα μπορεί να κάηκαν, το δάσος της Δαδιάς όμως δεν χάθηκε

editor

Το μήνυμα του Δημάρχου Διδυμοτείχου για τη νέα σχολική χρονιά

admin

Έβρος: Προβλήματα ηλεκτροδότησης από τον χιονιά

editor
19/06/2024 16:53