29 Μαρτίου, 2024
Gatzoli.gr | Οι ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο
Κοινωνία Τοπικά Νέα

Συνάντηση της Ένωσης Συνοριακών Φυλάκων Έβρου με τον Αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας και με τον Υφυπουργό Προστασίας του Πολίτη

Αντιπροσωπεία της Ένωσης Συνοριακών Φυλάκων Νομού Έβρου (Ε.ΣΥ.Φ.Ν.Ε.) συναντήθηκε με τον Αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας, Αντιστράτηγο κ. Κωνσταντίνο Σκούμα, καθώς και με τον Υφυπουργό Προστασίας του Πολίτη κ. Ελευθέριο Οικονόμου. Η συναντήσεις έγιναν μετά από σχετικό αίτημα της Ένωσης.

Στα πλαίσια των συναντήσεων αυτών τέθηκαν τα κυριότερα ζητήματα που απασχολούν τους συνοριοφύλακες αλλά και την εύρυθμη λειτουργία των Υπηρεσιών τους και παραδόθηκε τόσο στην Φυσική όσο και στην Πολιτική Ηγεσία αναλυτικό υπόμνημα με τις θέσεις της Ε.ΣΥ.Φ.Ν.Ε.

Συγκεκριμένα:

• Εξήραν την πρόοδο στις προμήθειες υλικοτεχνικού εξοπλισμού που έχει επιτευχθεί τα τελευταία χρόνια αλλά παράλληλα σημείωσαν εξειδικευμένες ελλείψεις σε ειδικού τύπου φορτηγών οχημάτων περισυλλογής, theromovan τύπου τζιπ με θερμικές κάμερες μεγάλης εμβέλειας καθώς και θερμικές κάμερες και drones για την αποτελεσματικότερη επιτήρηση των συνόρων.

• Σημείωσαν υπηρεσιακά ζητήματα που προκύπτουν από την καθημερινή επιχειρησιακή εφαρμογή του Ενιαίου Φορέα Επιτήρησης των Συνόρων και αιτήθηκαν την αναθεώρηση του μνημονίου συνεργασίας Ελληνικής Αστυνομίας – Ενόπλων Δυνάμεων.

• Επισήμαναν τις ελλείψεις σε αξιωματικούς, την αποδυνάμωση σε ανακριτικούς υπαλλήλους των Τ.Σ.Φ. με αποτέλεσμα να υπάρχουν προβλήματα στην εύρυθμη λειτουργία αυτών.

• Τόνισαν για πολλοστή φορά την αναγκαιότητα εξεύρεσης οριστικής λύσης στην παραμονή των αδαπάνως αποσπασμένων συναδέλφων τους με την επιχείρηση «ΑΣΠΙΔΑ».

• Ανέδειξαν την αναγκαιότητα κατασκευής νέων κτιρίων – υποδομών των Υπηρεσιών Συνοριακής Φύλαξης ή αναπαλαίωση των παλαιών υποδομών.

• Τέλος, ανέλυσαν θεσμικά, οικονομικά και ασφαλιστικά ζητήματα που απασχολούν το σύνολο των συνοριακών φυλάκων.

Στο πλαίσιο της ειλικρινούς συζήτησης επιβεβαιώθηκε το κλίμα αμοιβαίας συνεννόησης με την Ηγεσία με γνώμονα, την διατήρηση του αισθήματος της ασφάλειας της κοινωνίας και την βελτίωση των συνθηκών εργασίας του αστυνομικού προσωπικού, δίνοντας την υπόσχεση για την περαιτέρω μελλοντική συνεργασία.

Πηγή: https://www.alexpolisonline.com/2022/07/blog-post_11.html#ixzz7YondHQAa
Alexandroupoli Online

Related posts

Ο καιρός σήμερα Μ. Σάββατο στη Μακεδονία και τη Θράκη

editor

Δώρο Χριστουγέννων: Πληρώνονται οι εργαζόμενοι – Πώς θα το υπολογίσετε

admin

ΟΠΕΚΑ: Πότε πληρώνει επίδομα παιδιού, ΚΕΑ και επίδομα ενοικίου

admin
29/03/2024 8:15