19 Απριλίου, 2024
Gatzoli.gr | Οι ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο
Απόψεις Πολιτική

Ή βουλιάζουμε ή ξεματιάζουμε – Με αυτό το σύνθημα πιστεύει ο ΣυΡιζΑ ότι μπορεί να κερδίσει τις εκλογές

Δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα Today Press του Σαββάτου

του Βαγγέλη Περρή

Πριν από λίγα εικοσιτετράωρα, καπνοί σκέπασαν το Κρανίδι. Η φωτιά απείλησε σπίτια, εκκενώθηκε ένα ξενοδοχείο, οι πυροσβέστες και τα καναντέρ έδωσαν μάχη για να περιορίσουν τις ζημιές. Το θέαμα είναι ένας κόμπος στο λαιμό για κάθε φυσιολογικό άνθρωπο. Αγωνιάς, ελπίζεις, αναζητάς ευθύνες. Βέβαια, υπάρχει και η περίπτωση να είσαι δάσκαλος της «Δημοσιογραφίας όπως πρέπει να είναι», οπότε γράφεις το εξής παμπόνηρο κείμενο: «Το Σαββατοκύριακο ο Μητσοτάκης χαλάρωσε σε βίλα γνωστού επιχειρηματία στο Κρανίδι. Ναι, στο Κρανίδι…»

Η αποκάλυψη ανήκει στον πολυβραβευμένο σ. Κώστα Βαξεβάνη. Αφήνει να εννοηθεί ή ότι ο πρωθυπουργός είναι πυρομανής και έβαλε ο ίδιος τη φωτιά (ίσως γιατί το ζήτησε η Μαρέβα) ή ότι οι φλόγες δεν γιγαντώθηκαν από τον αέρα, την αμέλεια, τον εμπρησμό κ.λπ., αλλά από την γκαντεμιά του Μητσοτάκη. Το δεύτερο -προς το παρόν, γιατί έρχονται και εκλογές- ταιριάζει περισσότερο με την περίπτωση.

Δεν είναι η πρώτη, ούτε φυσικά η τελευταία φορά που οι διανοούμενοι του ΣυΡιζΑ και τον παραφυάδων του κάνουν δομική αντιπολίτευση με πρακτικές που παραπέμπουν στην ταινία «Η κυρά μας η μαμή». Όπως η Γεωργία Βασιλειάδου με ένα ξεμάτιασμα έριχνε την ιλαρά στα «καταβάθια της θάλασσας, εκεί που δεν λαλεί ο πετεινός», έτσι και η σύγχρονη αριστερά είναι σίγουρη ότι μόλις ο λαός τής αναθέσει χρέη ξεματιάστρας τότε, με ένα νόμο-ένα άρθρο, η γκαντεμιά θα φύγει «στα όρη, στα άγρια βουνά» και θα επιστρέψει ο σ. Τσίπρας, ώστε αυτομάτως θα σταματήσουν οι φωτιές, οι ήττες στο τένις και οι σεισμοί.

ΤΟ ΦΑΝΤΑΣΜΑ ΤΟΥ ΓΚΑΝΤΕΜΙΣΜΟΥ ΠΛΑΝΑΤΑΙ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΟΥΜΟΥΝΔΟΥΡΟΥ

Οι αγωνιστές του ΣυΡιζΑ πορεύονται με τα διδάγματα των μεγάλων του μαρξισμού-λενινισμού. Εκείνοι είπαν ότι «ο μαρξισμός δεν έχει την παραμικρή σχέση με τη μεταφυσική», οι ίδιοι ισχυρίστηκαν ότι «η διδασκαλία του Μαρξ παραμένει παντοδύναμη γιατί είναι ασυμβίβαστη με κάθε δεισιδαιμονία». Όπως συμβαίνει και στα υπόλοιπα θέματα, οι συριζαίοι δυσκολεύονται να γεφυρώσουν τη θεωρία με την πράξη και το πρώτο μπέρδεμα εμφανίστηκε με το που έγινε ο σεισμός στη Μαγούλα.

Καθώς οι άνθρωποι έτρεχαν πανικόβλητοι, ο εκπρόσωπος της Ερευνητικής Δημοσιογραφίας σ. Βαξεβάνης βρήκε την ευκαιρία να αποδείξει ότι στη μαχητική του πένα κρύβεται και μία αστείρευτη πηγή ευρηματικού χιούμορ, οπότε ανακοίνωσε ότι «ο σεισμός με βρήκε να γράφω το editorial για το Documento. Πληκτρολογούσα τη λέξη Μητσοτάκης».

Kομμουνιστικά χωρατά

Το ωραίο αυτό κομμουνιστικό χωρατό, όπως ήταν φυσικό ενθουσίασε και άλλους φλεγματικούς χωρατατζήδες, με πρώτο και καλύτερο τον ανδρειωμένο σ. Πολάκη, που έδωσε μία ακόμη σκληρή και αντρίκεια μάχη στο ταμπούρι του facebook: «Υπομονή, ένα τσουνάμι, μια έκρηξη ηφαιστείου και μια πτώση μετεωρίτη έμεινε… Πυρκαγιά, χαλαζόπτωση, πλημμύρα και σεισμός έγιναν… γρήγορα.

Υ.Γ. Ο λοιμός και ο λιμός έπονται του κύκλου των φυσικών φαινομένων…»

Αυτό ήταν. Η μεγάλη αντεπίθεση για τη Δεύτερη Φορά Αριστερά και την επανακατάληψη της Ηρώδου Αττικού από τις κλούβες μόλις άρχιζε και ήταν η κατάλληλη στιγμή για να ξαναπιάσουν δουλειά οι ανάργυροι αγωνιστές του Διαδικτύου. Ο χρήστης Konstantinos προέβλεψε την πτώση ενός F16, από αυτές που γενικότερα διασκεδάζουν τους ευαίσθητους Αριστερούς, εξ ου και τα αλησμόνητα σχετικά γέλια του σ. Τσίπρα: «Καταλαβαίνετε την ψυχολογία του πιλότου, που με τον Μητσοτάκη πρωθυπουργό κάνει πτήση πάνω από το Καστελόριζο; Ένα F16 μείον, αφού θα βαρέσει μπιέλα και το πιο τραγικό… δεν τολμώ να φανταστώ τι θα συμβεί στη ζωή του πιλότου!».

Προφανώς, έχει πολύ πλάκα η αναφορά στο θάνατο ενός πιλότου και το χαρούμενο κλίμα συνεχίζεται με τις παρλάτες του συμπαθούς χιουμορίστα, στιχουργού και σχολιαστή στο Documento, σ. Νίκου Μωραΐτη. Ξεκινάει με μία εποικοδομητική πρόταση: «Προτείνω την αλλαγή του εθνικού μας ύμνου: ‘Κι είμαστε ακόμα ζωντανοί’». Στη συνέχεια, απαγορεύει σε κάποιον συνάδελφό του σχολιαστή να έχει άποψη επί του θέματος της γκαντεμιάς γιατί του αρέσουν οι μπύρες, ενώ ρίχνει και ένα ευφυές δούλεμα σε γνωστή τραγουδίστρια που δεν είναι τόσο προοδευτική όσο η σ. Άντζι Σαμίου: «Εσύ μην ανησυχείς για σεισμούς και μετεωρολογικά φαινόμενα. Έχεις περικεφαλαία βρε! Τη φοράς και σώζεσαι!».

Υπάρχει και συνέχεια. Στο facebook της ψύχραιμης «Εφημερίδας των Συντακτών» φιλοξενούνται προοδευτικά σχόλια, που δείχνουν ευαισθησία (σαν αυτή που χαρακτήρισε το ρεπορτάζ του ίδιου εντύπου σχετικά με «τον Πλεύρη και την Πλεύραινα») και αναρωτιούνται «ρε μπας και την έχει αστεφάνωτη τη Μαρέβα και μας καταριέται ο θεός;». Παραδίπλα, ένας πιο επίκαιρος χρήστης περνάει στο ζουμί: «Εκλογές τώρα. Με τον γκαντέμη δεν το βγάζουμε το καλοκαίρι».

Στον κήπο της «Αυγής», εκεί που ο σ. Θανάσης Καρτερός έχει φυτέψει τα αντιπυρηνικά κομμουνιστικά μαρούλια που δεν επηρεάζονται από το Τσερνόμπιλ, ανθίζουν ακόμα πιο προοδευτικές θεωρίες. Σε ειδικό άρθρο αναλύεται μία συνέντευξη του πρωθυπουργού, ο οποίος μιλάει για την οικογένειά του και αναφέρεται στα 13 δισέγγονα που πρόλαβαν να χαρούν οι δικοί του: «Η σημαδιακή επανάληψη του δυσοίωνου αριθμού δεκατρία επαληθεύει οπωσούν τη λαϊκή καχυποψία… Όλους τους γκαντεμιάζει, ουχί μόνο τους γηγενείς, αλλά και τους αλλοεθνείς».

ΞΕΜΑΤΙΑΣΜΑ ΣΤΗ ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ…

Η Συριζαική σιγουριά ότι ο Μητσοτάκης ευθύνεται για τα όσα τραγικά συμβαίνουν σε ολόκληρο τον πλανήτη, αποτυπώνεται σε ειδικό βίντεο που είναι ιδιαιτέρως δημοφιλές μεταξύ των αριστερών χρηστών, συν κάποιους χρυσαυγίτες για να μην χαλάσουν οι σχέσεις στοργής που χτίστηκαν στην αγανακτισμένη πλατεία Συντάγματος.

Τον εγκαλούν για τις φωτιές στην Αυστραλία που στοίχισαν τη ζωή σε 22 ανθρώπους, το σοκ από τον κορωνοϊό που έζησε το Μπέργκαμο, την καραντίνα στη Νέα Υόρκη, τη φωτιά στο Τσερνόμπιλ, τα 347.398 κρούσματα κόβιντ της Βραζιλίας, τον καρκίνο. Στην «Αυγή» συμπληρώνουν ότι ο Μητσοτάκης πριν από 30 χρόνια είχε πάει στο Λονδίνο και -απίστευτο για το Λονδίνο- «ξαφνικά άρχισε να βρέχει», γεγονός που «υποχρέωσε τους Λονδρέζους να σκεφτούν για πρώτη φορά το Brexit».

…ΞΕΜΑΤΙΑΣΜΑ ΚΑΙ ΣΤΟ ΠΗΛΙΟ

Αν αυτά συμβαίνουν έξω από δω, η κατάσταση στο εσωτερικό είναι σκέτη κόλαση. Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, ο γκαντέμης Μητσοτάκης δεν ευθύνεται μόνο για τους σεισμούς, αλλά για τις στάχτες από το ηφαίστειο της Σαντορίνης, τις χιονοπτώσεις στο Πήλιο, το θάνατο του Αλέφαντου και τον τραυματισμό του Φορτούνη. «Μητσοτακική γκαντεμιά» είναι ο τίτλος του φιλοπρόοδου «Documento», που συνδυάζει τη φωτιά στον Ερημίτη στην Κέρκυρα με προηγούμενη επίσκεψη του πρωθυπουργού στο νησί.

Στην ίδια διαδικτυακή εφημερίδα, το αναγνωστικό κοινό πληροφορείται ότι η τενίστρια φίλη του νεαρού Κωσταντίνου Μητσοτάκη, Μαρία Σάκκαρη (περιέργως δεν την ανέφεραν σαν «Μητσοτάκαινα») «μπήκε στο Ρολάν Γκαρός με το δεξί» και αμέσως παίρνουν φωτιά τα αριστερά πληκτρολόγια που τιμούν τη γυναίκα: «Οι ώμοι της είναι σαν του Πύρρου Δήμα». «Έμπλεξε με το κολόσογο». «Γουρλή, ένα μασάζ στο μωρό», είναι μερικά σχόλια πριν από την ήττα στον τελικό, για την οποία φυσικά ευθύνεται ο πρωθυπουργός: «Η Μαρία έχασε την ευκαιρία για ένα εύκολο θρίαμβο. Έχει μπροστά της λεωφόρους δόξας, αρκεί να ξεφορτωθεί τον γκαντέμη junior», «καλά τώρα, περιμένατε άλλο αποτέλεσμα με Mitsotakis in the house», «με το Μητσοτάκη το μόνο που θα παίρνει είναι το βραβείο της ανοιχτής παλάμης», είναι τα σχόλια που μπορούν να αναπαραχθούν. Τα υπόλοιπα είναι προσβλητικά για όποιον το διαβάζει.

ΣΥΝΟΡΑ Ο ΑΝΤΙΓΚΑΝΤΕΜΙΣΜΟΣ ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΕΙ

Ο πρωθυπουργός δεν ευθύνεται μόνο για τα χαμένα σερβίς στο Ρολάν Γκαρός, προκαλεί προβλήματα και στο μηχανοκίνητο αθλητισμό. Σε βίντεο που διακινήθηκε από αριστερές διαδικτυακές διευθύνσεις, απεικονίζεται ο Μητσοτάκης μπροστά σε ένα αγωνιστικό αυτοκίνητο, καθώς δίνει την εκκίνηση για το ράλι Ακρόπολις. Στη συνέχεια, παρουσιάζεται μία φωτογραφία που δείχνει το εν λόγω αυτοκίνητο σμπαράλια, γιατί το μάτιασε ο γκαντέμης πρωθυπουργός. Μεταξύ των δύο στιγμιοτύπων μεσολαβούν πέντε μήνες και 1.382 χιλιόμετρα. Η έναρξη του ράλι έγινε στην Αθήνα, το Σεπτέμβριο του 2021, το αυτοκίνητο της φωτογραφίας τράκαρε στην Κροατία τον προηγούμενο Απρίλιο.

ΑΛΗΘΕΙΕΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΓΡΑΦΕΙ ΟΥΤΕ ΤΟ «ΜΑΚΕΛΕΙΟ»

Σε όλες τις προηγούμενες αναρτήσεις παρατηρείται έλλειψη μαρξιστικής θεωρητικής θωράκισης. Το κενό κλήθηκε να καλύψει αντιστασιακός σχολιαστής (δεν χρησιμοποιεί τόνους) του αλησμόνητου-στρατευμένου- προοδευτικού σάιτ «Άλ Τσαντίρι»:

«Επτα (7) νεκροι σε ανεμοστροβιλο με το που πατησε το ποδι του στην εξουσια, ειναι κακο ποδαρικο. Ηρθε κι ο σεισμος. Η λεξη βγηκε αμεσως στην επιφανεια. Γκαντέμης. Οι Αστοι που πανηγυριζαν αγκαλια με τον ΣΚΑΙ θα ανακαλυψουν πολυ γρηγορα, οτι απλα εχουν κλεισει πρωτη θεση στον Τιτανικο.Θα το βουλιαξει ο Κυριακος το μεγαθηριο. Οι συγκυριες διαμορφωνονται απο γεγονοτα και μυστικες ενεργειες που απελευθερωνουν οι γκαντεμηδες και αυτα δεν ειναι γραμμενα στα προγραμματα των κομματων… Ο λαος τον ψηφισε, αλλα ο θεος δεν τον θέλει».

ΥΓ1: Μπροστάρης στη γενναία αριστερή μάχη κατά της γκαντεμιάς, φυσικά ο σ. Αλέξης. Παραχωρώντας συνέντευξη στην Όλγα Τρέμη (την οποία τα μέσα του ΣυΡιζΑ αποκαλούσαν «στρατοδίκη») της έδωσε συγχαρητήρια γιατί επέλεξε εκείνον για καλεσμένο που είναι γουρλής. «Είναι ευφυής η σκέψη σας να μην κάνει ο κος Μητσοτάκης ποδαρικό, αλλά να κάνω εγώ», δήλωσε αποκαλύπτοντας το βαθύ πολιτικό δίλημμα που ο ΣυΡιζΑ θα θέσει στους ψηφοφόρους.

ΥΓ2: Μήπως πρέπει να ανακληθεί από την εφεδρεία ο Συγκυβερνήτης σ. Πάνος Καμμένος, που ξεμάτιαζε τα αεροπλάνα μας πριν απογειωθούν; Άντε μετά να σου κουνηθούν οι Τούρκοι.

Πηγή: todaypress.gr

Related posts

Μ. Βαρβιτσιώτης: Να κάνουμε περισσότερα για να καταστήσουμε την Ευρώπη πιο ισχυρή

editor

Συνεχίζει τα fake news η Τουρκία: Μαζεύει υπογραφές να δικαστεί η Ελλάδα για νεκρούς πρόσφυγες στον Έβρο

editor

Επικοινωνία Μπλίνκεν-Λαβρόφ τις επόμενες ημέρες

editor
19/04/2024 16:26