20 Απριλίου, 2024
Gatzoli.gr | Οι ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο
Κόσμος Πολιτική

Βρετανικά ΜΜΕ προαναγγέλλουν την παραίτηση του Μπόρις Τζόνσον εντός της ημέρας

Μετά το μπαράζ παραιτήσεων περισσοτέρων από 40 στελεχών της κυβέρνησης των Συντηρητικών στη Μεγάλη Βρετανία, ο Μπόρις Τζόνσον φαίνεται πως είναι πολύ κοντά στο να παραιτηθεί και ο ίδιος.

Συγκεκριμένα όπως αναφέρει ο πολιτικός συντάκτης του BBC, Κρις Μέισον, τελικά ο Βρετανός πρωθυπουργός θα παραιτηθεί εντός της ημέρας.

Την ίδια ώρα και το βρετανικό ειδησεογραφικό πρακτορείο Sky News μετέδωσε ότι εντός της ημέρας επίκειται η παραίτηση του Μπόρις Τζόνσον. O Τζόνσον σύμφωνα με τα όσα μεταδίδουν τα βρετανικά ΜΜΕ, συμφώνησε να παραιτηθεί αλλά θέλει να μείνει στην πρωθυπουργία μέχρι την εκλογή του νέου αρχηγού των Τόρις το φθινόπωρο.

Λίγο νωρίτερα, η υπουργός Παιδείας Μισέλ Ντόνελαν δήλωσε από την πλευρά της πως παραιτείται σε διάστημα μικρότερο των 48 ωρών αφότου διορίσθηκε, επειδή αυτός είναι ο μοναδικός τρόπος για να εξαναγκασθεί ο πρωθυπουργός Τζόνσον να παραιτηθεί.

«Δεν βλέπω να μπορείτε να συνεχίσετε με κανένα τρόπο, αλλά χωρίς έναν επίσημο μηχανισμό για να σας απαλλάξουμε από τα καθήκοντά σας, φαίνεται πως ο μόνος τρόπος για να γίνει αυτό δυνατό είναι να σας υποχρεώσουμε αυτοί που παραμένουμε στο υπουργικό συμβούλιο», έγραψε η Ντόνελαν στην επιστολή παραίτησής της λέγοντας πως «ικέτευσε» τον Τζόνσον χθες, Τετάρτη, να παραιτηθεί. «Μας φέρατε σε μια αφόρητη κατάσταση … ως κάποια που βάζει πάνω απ’ όλα την ακεραιότητα, δεν έχω άλλη επιλογή».

Related posts

Αυστηρό μήνυμα αποτροπής από την Αθήνα προς την Άγκυρα

editor

Νέα ένταση κοντά στην Κάλυμνο: Τουρκικό σκάφος προσπαθεί να εμβολίσει πλωτό του ΛΣ

editor

Στο Ντολμά Μπαχτσέ της Κωνσταντινούπολης ξεκίνησαν οι συνομιλίες Ρωσίας-Ουκρανίας

editor
20/04/2024 16:56