2 Δεκεμβρίου, 2023
Gatzoli.gr | Οι ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο
Απόψεις Πολιτική

Αλέξης Τσίπρας – O άνθρωπος που προέβλεπε το μέλλον (Χωρίς ποτέ να πέσει μέσα)

Δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα Today Press του Σαββάτου

του Βαγγέλη Περρή

Ο σ. Αλέξης Τσίπρας γιόρτασε την επέτειο της επιβολής των capital controls με την υπόσχεση ότι είναι πανέτοιμος για νέες ανάλογες δράσεις, μάλιστα στον ΣυΡιζΑ ήδη συζητούν πόσο απαραίτητος θα είναι ο σ. Βαρουφάκης για την ολοκληρωτική επιτυχία του εγχειρήματος.

Λεπτομέρεια: Προηγουμένως χρειάζεται να τον ξαναεγκρίνει ο λαός σαν ιδανικό καπετάνιο στις φουρτούνες που ο ίδιος δημιουργεί, αλλά δεν υπάρχει θέμα, το νικηφόρο εκλογικό αποτέλεσμα είναι σιγουράκι: «Δεν έχω καμιά, μα καμία αμφιβολία ότι ο ΣυΡιζΑ θα νικήσει», δηλώνει τρεις φορές την ημέρα και με την φερέγγυα μαντεψιά συμφωνούν οι αντικειμενικοί δημοσκόποι της Αυγής και του Documento.

Κανείς δεν γνωρίζει τον τρόπο που ο σ. Αλέξης απέκτησε τη σπάνια ικανότητα να προβλέπει το μέλλον. Κάποιοι υποστηρίζουν ότι απλώς στηρίζεται στη μελέτη του διαλεκτικού υλισμού, αλλά αυτή η θεωρία δεν στέκει γιατί προϋποθέτει διάβασμα. Μήπως τότε διαθέτει το κληρονομικό χάρισμα, είναι χαρτομάντης, καφεμάντης ή κρυσταλλομάντης; Ελάχιστη σημασία έχει. Το βασικό είναι ότι όλες οι προφητείες του πέφτουν διάνα!

ΘΑ ΜΑΣ ΠΑΡΑΚΑΛΑΝΕ ΝΑ ΜΑΣ ΔΑΝΕΙΣΟΥΝ

Ημέρες του 2014. Ο σ. Αλέξης και η λοιπή κομπανία των οικονομολόγων της ρετσίνας ετοιμάζονται να καταλάβουν τα χειμερινά ανάκτορα του Μαξίμου. Το σχέδιό τους είναι πανούργο. Θα μοιράσουν άφθονο χρήμα στο πόπολο, το οποίο θα εξασφαλίσουν με έναν απλό τρόπο. Δανεικά κι αγύριστα! Το ωραίο είναι ότι έτσι δεν θα σωθούμε μόνο εμείς, αλλά και οι Ευρωπαίοι που θα μας δανείσουν.

ΤΣΙΠΡΑΣ: «Να μην υπογραφεί η δανειακή σύμβαση. Να μην δεχτεί η Ελλάδα την νέα ευρωπαϊκή συνθήκη. Αυτό να κάνουμε».
ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: «Κι αν δεν σας δώσουν λεφτά;»
ΤΣΙΠΡΑΣ: «Θα σας κάνω μία πρόβλεψη. Όχι μόνο θα σου δώσουν λεφτά, θα σε παρακαλάνε να τα πάρεις!»

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΟΥΤΕ ΜΙΑ ΣΤΟ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΟ ΠΙΘΑΝΟΤΗΤΑ ΝΑ ΜΗΝ ΜΑΣ ΧΑΡΙΣΕΙ Η ΜΕΡΚΕΛ ΤΑ ΧΡΩΣΤΟΥΜΕΝΑ

Μιλώντας στον Χατζηνικολάου, ο ηγέτης της αριστεράς, προεξοφλεί ότι η Μέρκελ -την οποία ο ΣυΡιζΑ και οι παραφυάδες του είχαν στριμώξει με επιχειρήματα, αποκαλώντας εκείνη «ναζί» και τον επί των οικονομικών υπουργό της «σακάτη» και «κούτσαβλο»- τρέμει από το φόβο της. Μόλις λοιπόν τον συναντήσει, θα παραδοθεί και θα του γεμίσει τις τσέπες με δισεκατομμύρια. Με αυτά θα υλοποιηθεί το υπεύθυνο πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης, δηλαδή η Σεισάχθεια και η κατάργηση του ΕΝΦΙΑ.

ΧΑΤΖΗΝΙΚΟΛΑΟΥ: «Είστε σίγουρος ότι το πρόγραμμά σας θα γίνει δεκτό; Αν η Μέρκελ πει όχι;»

ΤΣΙΠΡΑΣ: «Όλοι, πλέον, συνειδητοποιούν ότι αυτό που προτείνουμε δεν είναι η διάλυση της Ευρώπης. Είναι ο δρόμος για τη διάσωση της Ευρώπης. Κι απευθυνόμαστε –αν θέλετε– και στους Γερμανούς πολίτες».

ΧΑΤΖΗΝΙΚΟΛΑΟΥ: «Ξαναρωτάω. Αν απαντήσει όχι η Μέρκελ;»

ΤΣΙΠΡΑΣ: «Δεν υπάρχει ούτε μία στο εκατομμύριο να απαντήσει όχι η Μέρκελ. Διότι, η Μέρκελ είναι μία πολιτικός που θα θελήσει όχι να διακινδυνεύσει την προοπτική της βιωσιμότητας της Ευρώπης εν συνόλω, αλλά να καρπωθεί την έξοδο από την κρίση. Θα το θυμηθείτε. Και θα ‘ναι μέρα μεσημέρι».

Η ΜΕΤΟΧΗ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΘΑ ΑΝΕΒΑΙΝΕΙ ΡΑΓΔΑΙΑ

Κάνοντας μια εμπεριστατωμένη μελέτη των οικονομικών θεωριών του Σερζ Λατούς, που ο ΣυΡιζΑ είχε κάνει ευαγγέλιο (ζητούσε επιστροφή στη δραχμή και αυτονομία της Κρήτης), ο σ. Αλέξης διαβεβαίωνε ότι μόλις εφαρμοστεί το οικονομικό πλάνο που έχει εκπονήσει ο ίδιος με τη βοήθεια των (σχεδόν) άμισθων επιστημονικών του συμβούλων (σ. Καρανίκας, σ. Ναόμι Κάμπελ, σ. Πετσίτης κ.α), η μετοχή της Εθνικής Τράπεζας θα γίνει πυ-πυ-πύραυλος.

ΤΣΙΠΡΑΣ: «Η μετοχή της Εθνικής θα ανέβει, θα ανεβαίνει ραγδαία μετά την ανακεφαλαιοποίηση και μέσα από τη διαδικασία επιστροφής στην ανάπτυξη και την οριστικοποίηση της εξόδου από την κρίση που θα γίνει με το κλείσιμο της πρώτης αξιολόγησης!»

(Τις επόμενες τρεις ημέρες η μετοχή της Εθνικής έπεσε -22%. Ακολούθησε η γνωστή ιστορική κατρακύλα που κατέληξε στο -80%, και πάλι καλά).

ΑΠΟΚΛΕΙΕΤΑΙ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ CAPITAL CONTROLS

Υπήρχαν εποχές που ο σ. Αλέξης ήταν χαλαρός και δεν χρειαζόταν να συμπαραστέκεται στη ναυτοσύνη μας, κάνοντας βόλτες με τα κότερα της αριστερής πλουτοκρατίας. Δύσκολα χρόνια. Έχοντας λοιπόν άπλετο χρόνο στη διάθεσή του, ξημεροβραδιαζόταν στα κανάλια αναλύοντας το «ρεαλιστικό και κοστολογημένο πρόγραμμα εξόδου από την κρίση». Σε μία από αυτές ήταν παρών ένας φοιτητής. Περίεργος τύπος. Δεν είχε δείρει ούτε ένα καθηγητή και ήξερε ότι τρεις το λάδι, τρεις το ξύδι, αποκλείεται να κάνει έξι το λαδόξυδο. Επιπλέον, ήταν και ασεβής απέναντι στο βλαστάρι της Δρακογενιάς, που εκείνη τη μέρα ήταν σε μαντικό οίστρο.

ΦΟΙΤΗΤΗΣ: «Τι θα γίνει αν οι τράπεζες δεν ανοίξουν; Απειλούν ότι θα κόψουν τη ρευστότητα».

ΤΣΙΠΡΑΣ: «Είμαι σίγουρος ότι κάτι τέτοιο δεν θα γίνει σε καμιά χώρα της ευρωζώνης, γιατί την επόμενη μέρα θα καταρρεύσει το ευρωπαϊκό τραπεζικό σύστημα και το κόστος θα είναι δυσβάσταχτο για αυτούς που μας εκβιάζουν».

(Μετά από λίγες ημέρες, ο σ. Τσίπρας κατήγγειλε ότι έγινε αυτό που ήταν σίγουρος ότι δεν θα γίνει και μας έκοψαν τη ρευστότητα. Ακολούθησε διάγγελμα προς τον ελληνικό λαό: «Η άρνηση της παράτασης από το Eurogroup οδήγησε σήμερα την ΕΚΤ να μην αυξήσει τη ρευστότητα των ελληνικών τραπεζών και ανάγκασε την ΤτΕ να εισηγηθεί περιορισμό της κίνησης κεφαλαίων…»)

Ο ΣΥΡΙΖΑ ΘΑ ΚΑΝΕΙ ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ ΟΛΑΚΕΡΗ

Έτσι κι αλλιώς, η Γη θα γίνει κόκκινη και το θέμα είναι ποιος θα ξεκινήσει το βάψιμο. Ο σ. Αλέξης αισθανόταν απολύτως σίγουρος ότι σε εκείνον ανέθεσε η Ιστορία την εργολαβία (με την καλή έννοια) και έστειλε μήνυμα διεθνούς ξεσηκωμού, προαναγγέλλοντας ότι η Επανάσταση, μετά την Ελλάδα, θα μεταλαμπαδευτεί στην Ισπανία. Στη συνέχεια «όλη η Ευρώπη θα γίνει μια αμμουδιά», όπως υποστήριζε και το σάουντρακ των πανηγυρισμών στο Σύνταγμα.

ΤΣΙΠΡΑΣ (στο συνέδριο των Podemos): «Είναι πια ξεκάθαρο πως μαζί σας μπορούμε να κάνουμε πράξη σύντομα −και θα το κάνουμε− το μέχρι χθες ακατόρθωτο, να αλλάξουμε την πορεία της Ευρώπης, να σταματήσουμε την καταστροφική λιτότητα, να ξαναφέρουμε στο προσκήνιο τη δημοκρατία και την κοινωνική δικαιοσύνη».

(Οι Podemos τα επόμενα χρόνια βυθίστηκαν στην πισίνα του ηγέτη τους Πάμπλο Ιγκλέσιας και στις τελευταίες εκλογές καταποντίστηκαν στο 7%. Οι αφίσες με το σύνθημα «ΣΥΡΙΖΑ-PODEMOS-VENCEREMOS» είναι συλλεκτικές.)

ΘΑ ΔΙΑΛΥΘΕΙ ΤΟ ΝΑΤΟ

(Προσοχή! Ακολουθεί δύσκολη ανάλυση, που μόνο οι μυημένοι στον μαρξισμό-λενινισμό μπορούν να παρακολουθήσουν).

Ο ιμπεριαλισμός είναι το ανώτερο στάδιο του καπιταλισμού. Ο ιμπεριαλισμός λοιπόν πήρε τη μορφή του ΝΑΤΟ, το οποίο ήταν κακό γιατί διέθετε επιθετικά τανκς, σε αντίθεση με το Σύμφωνο της Βαρσοβίας που ήταν καλό γιατί τα τανκς του ήταν φιλειρηνικά. Με το που η Αριστερά, χάρη στους σ. σ. Τσίπρα και Ιγκλέσιας, άρχισε να νικάει παντού, ήταν θέμα ημερών να γίνει σκόνη και θρύψαλα ο καπιταλισμός, επομένως, πάπαλα και ο Ιμπεριαλισμός, οπότε νομοτελειακά, θα φτάναμε στη διάλυση του ΝΑΤΟ! Ο σ. Αλέξης έκανε τις σχετικές προβλέψεις, ως γνήσιος διεθνιστής, από τη Διεθνή Έκθεση της Θεσσαλονίκης.

ΤΣΙΠΡΑΣ: «Στις νέες διεθνείς ισορροπίες το ΝΑΤΟ δεν θα έχει θέση».

(Πριν από λίγες ημέρες, ο ηγέτης που είχε προβλέψει ότι το ΝΑΤΟ δεν θα έχει τη δυνατότητα να αποτελεί παράγοντα των διεθνών ισορροπιών, ζήτησε να σταματήσει η επέκταση της Βορειοατλαντικής Συμμαχίας προς Βορρά. «Το ΝΑΤΟ, σε πολύ μεγάλο βαθμό αποτέλεσε και την αιτία της σημερινής σύρραξης και της ρωσικής εισβολής», συμπλήρωσε ο σ. Τζανακόπουλος. Φαντάσου τι θα γινόταν αν δεν το είχαν ξεδοντιάσει οι Podemos και ο ΣυΡιζΑ.)

ΤΑ ΚΑΝΑΛΙΑ ΘΑ ΜΕΙΝΟΥΝ ΤΕΣΣΕΡΑ

Επειδή ο ΣυΡιζΑ, όπως εκτίμησε και η τέτοια εποχή κλαίουσα σ. Μπέττυ, είχε την Κυβέρνηση αλλά όχι την εξουσία, ήταν υποχρεωμένος να ανέχεται την ύπαρξη της ιδιωτικής τηλεόρασης, την οποία οι μαρξιστές και οι χρυσαυγίτες αποκαλούν «βοθροκάναλα». Μέχρι την Άγια Μέρα της σοσιαλιστικής ολοκλήρωσης όπου θα λειτουργούσε μόνο η ΕΡΤ με την Ακριβοπούλου και τον Καψώχα, θα επιτρεπόταν να προωθούν το πλούσιο κυβερνητικό έργο 4 ακόμη φίλα προσκείμενα κανάλια.

Βέβαια, η διαδικασία αδειοδότησης που εμπνεύστηκε ο έτερος εκπρόσωπος της Δρακογενιάς σ. Παππάς, αντιμετώπιζε κάποια προβλήματα νομιμότητας, αλλά ο σ. Αλέξης τα είχε ξεπεράσει επιδιδόμενος σε μία ακόμη επιτυχημένη πρόβλεψη.

ΤΣΙΠΡΑΣ: «Κάποιοι θεωρούσαν ότι θα ρίξουν το νόμο. Κάποιοι θεωρούν ότι θα βγάλει αντίθετη απόφαση το ΣτΕ, το οποίο έχει μιλήσει για δημόσιο συμφέρον. Και τώρα που το δημόσιο συμφέρον έχει αποτυπωθεί και σε νούμερα, θα βγει το ΣτΕ και θα πει ότι είναι άκυρος ο διαγωνισμός! Δεν γίνονται αυτά τα πράγματα. Δεν δίνω ούτε μία πιθανότητα».

(Δεκαπέντε μέρες αργότερα το ΣτΕ ακύρωνε το νόμο που, κατά τον σ. Τσίπρα, δεν υπήρχε ούτε μια πιθανότητα να ακυρώσει).

Ο ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΘΑ ΧΑΣΕΙ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΚΑΙ ΘΑ ΤΟΝ ΔΙΩΞΟΥΝ ΑΠΟ ΑΡΧΗΓΟ

Ένας Ηγέτης έχει υποχρέωση να αφουγκράζεται τους υπηκόους του. Ο σ. Τσίπρας, επιδιώκοντας τη συνεχή επαφή με το λαό, περιστοιχιζόταν από μία ομάδα που συνδύαζε υψηλή ευφυΐα και δημοσκοπικές γνώσεις. Η συντροφιά των Βερναρδάκη, Παππά και Σκουρλέτη τού μετέφεραν ανά πάσα στιγμή τις διαθέσεις των ψηφοφόρων, αλλά προκειμένου να αποκτήσει μια πιο ολοκληρωμένη άποψη, διάβαζε τα tweets του σ. Ευάγγελου Αντώναρου και τα άρθρα του σ. Βαξεβάνη. Με αυτά τα υπερόπλα στη διάθεσή του, μπόρεσε να οραματιστεί με θαυμαστή ακρίβεια το εκλογικό αποτέλεσμα των τελευταίων εκλογών, πολύ πριν ανοίξουν οι κάλπες.

ΤΣΙΠΡΑΣ (συνέντευξη στον Alpha): «Όλες οι εταιρείες που σέβονται τον εαυτό τους έχουν αρχίσει και αλλάζουν τις διαστημικές τους προβλέψεις… Θα είναι ντέρμπι οι εκλογές… Εκείνος που έχει άγχος είναι ο κ. Μητσοτάκης. Αν χάσει δεν θα τον ξαναέχω αντίπαλο, ενώ εγώ θέλω να τον έχω αντίπαλο. Δεν θα βρω άλλον να μου κάνει τέτοια απλόχερα δώρα… Η νίκη του ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές θα διαμορφώσει εξελίξεις στο εσωτερικό της Ν.Δ. Θα δημιουργήσει κατάρρευση της πολιτικής απάτης του κ. Μητσοτάκη περί περιπάτου, περί απόλυτης υπεροχής, περί κατάρρευσης του ΣΥΡΙΖΑ. Δεν υπάρχει ούτε μία στο εκατομμύριο να κερδίσει ο κ. Μητσοτάκης τις εκλογές».

Από την ταινία «Μια Ελληνίδα στο χαρέμι», όπου η Ρένα Βλαχοπούλου υποδυόταν τη συμπαθή μάντισσα, είχαμε να ζήσουμε τέτοιες στιγμές. Η διαφορά είναι στο κόστος. Για τη Ρένα χρειάζονταν πέντε δραχμές. Ο σ. Αλέξης, σύμφωνα με τον πρώην επικεφαλής του Euroworking Group Τόμας Βίζερ, μας στοίχισε 200 δισεκατομμύρια.

Πηγή: todaypress.gr

Related posts

Συνεδριάζουν στην Αλεξανδρούπολη οι Επιτροπές Παρακολούθησης του νέου και του τρέχοντος ΕΣΠΑ της Περιφέρειας ΑΜΘ

editor

Στην Ελλάδα ο Τσαβούσογλου – Μεταβαίνει στο τουρκικό προξενείο της Κομοτηνής

editor

Συνεχίζονται οι προσχωρήσεις στην παράταξη “Αρχή” του Σταύρου Σταυράκογλου

editor
02/12/2023 17:56