25 Απριλίου, 2024
Gatzoli.gr | Οι ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο
Πολιτική

Νέα πρόκληση Ερντογάν: Να συμμαζευτεί ο Μητσοτάκης – Μου είπαν στο ΝΑΤΟ να τα βρούμε, δεν έχω χρόνο για χάσιμο

Νέα πυρά κατά της Ελλάδας εξαπέλυσε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, σημειώνοντας ότι αρνείται να συναντηθεί με τον Κυριάκο Μητσοτάκη «μέχρι να συμμαζευτεί» ο Έλληνας πρωθυπουργός.

Συνεχίζοντας στο ίδιο μότο των χθεσινών του δηλώσεων, κατά την επιστροφή του από τη Μαδρίτη, ο Ερντογάν μιλώντας σε Τούρκους δημοσιογράφους -και άρα απευθυνόμενος στο εσωτερικό ακροατήριο- είπε ότι ηγέτες κρατών-μελών του ΝΑΤΟ προσφέρθηκαν να μεσολαβήσουν για συνομιλίες με τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

«Είπαμε “συγγνώμη, αλλά δεν έχουμε χρόνο για τέτοια συνάντηση τώρα”. Επειδή είναι προφανές ότι στρατιωτικοποιούν τα νησιά. Ας συμμαζευτεί πρώτα. Όσο δεν συμμαζεύεται, δεν είναι εφικτή μια συνάντησή μας», δήλωσε ο Ερντογάν. Και συνέχισε: «Έχει ήδη φανερωθεί η στάση του ατόμου που βρίσκεται στην ηγεσία της Ελλάδας».

Ο Ερντογάν επέμεινε στις κατηγορίες εις βάρος της κυβέρνησης Μητσοτάκη περί στρατιωτικοποίησης των νησιών, σημειώνοντας: «Στα νησιά προσπαθεί να  μας δώσει σήμα από εκεί, χτίζοντας τσιμεντένια καταφύγια και σκάβοντας λάκκους. Δεν έχει καλές προθέσεις. Αν είχε καλές προθέσεις, δεν θα τα έκανε αυτά τα βήματα. Ας περιμένει τις εξελίξεις στην Τουρκία. Δεν είναι εφικτό να συναντηθούμε αν δεν συμμαζευτεί».

Αναφερόμενος στις γεωτρήσεις στη Μεσόγειο και στη Μαύρη Θάλασσα, ο Ερντογάν σημείωσε: «Θα ερευνούμε και θα σκανάρουμε συνεχώς τη Μεσόγειο με τα δύο σεισμογραφικά και τα τέσσερα γεωτρύπανά μας και θα προσπαθήσουμε να βγάλουμε συμπεράσματα. Σύμφωνα με τις εκθέσεις που μας έχουν παρουσιαστεί τώρα, ελπίζω μέχρι τα τέλη του έτους-αρχές του επόμενου να αρχίσουν να έρχονται τα αποτελέσματα».

Related posts

Με τον πρύτανη του ΑΠΘ και τον πρόεδρο του ΕΕΘ συναντήθηκε ο υφυπουργός Εσωτερικών, Σταύρος Καλαφάτης

editor

Με εντολή δημάρχου καθάρισαν το παλιό πεδίο βολής

editor

Αρχηγός ΓΕΕΘΑ για Τουρκία: Θα κυριαρχήσουμε σε ξηρά, θάλασσα, αέρα αν και όποτε απαιτηθεί

editor
25/04/2024 17:33