28 Μαρτίου, 2024
Gatzoli.gr | Οι ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο
Κόσμος Πολιτική

Μόσχα: Η “ειδική επιχείρηση” θα τελειώσει όταν συνθηκολογήσει το Κίεβο

Το Κρεμλίνο υποστήριξε σήμερα πως η επίθεσή του στην Ουκρανία θα τελειώσει όταν συνθηκολογήσουν οι ουκρανικές αρχές και ο ουκρανικός στρατός.

«Η ουκρανική πλευρά μπορεί να βάλει τέλος στη σύγκρουση αυθημερόν. Πρέπει να διατάξει τις εθνικιστικές μονάδες να καταθέσουν τα όπλα, πρέπει να διατάξει τους Ουκρανούς στρατιώτες να καταθέσουν τα όπλα και πρέπει να εφαρμόσει όλους τους όρους που έχουν τεθεί από τη Ρωσία. Τότε όλα θα τελειώσουν μέσα σε μία ημέρα», δήλωσε στους δημοσιογράφους ο Ντμίτρι Πεσκόφ, εκπρόσωπος του Βλαντίμιρ Πούτιν.

Σύμφωνα με τον ίδιο, από τη ρωσική πλευρά δεν έχει τεθεί καμιά προθεσμία ούτε χρονοδιάγραμμα: «Προσανατολιζόμαστε σε σχέση με τις δηλώσεις του προέδρου μας».

Κρεμλίνο: Η “στρατιωτική επιχείρηση” πάει σύμφωνα με τα σχέδια

Ο Πεσκόφ διαβεβαίωσε για μια ακόμη φορά πως «η ειδική στρατιωτική επιχείρηση διεξάγεται σύμφωνα με τα σχέδια», χρησιμοποιώντας το ρωσικό ευφημισμό για την εισβολή στην Ουκρανία.

Ο Πεσκόφ αντέδρασε με τα σχόλια αυτά σε δηλώσεις που φέρεται ότι έκανε ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι ενώπιον των αρχηγών κρατών και κυβερνήσεων της Ομάδας των Επτά (G7) περισσότερο ανεπτυγμένων βιομηχανικών χωρών, τους οποίους κάλεσε «να κάνουν τα μέγιστα» για να βάλουν ένα τέλος πριν από το τέλος της χρονιάς στη σύγκρουση που μαίνεται στη χώρα του.

Related posts

Αισιόδοξος ο Τσαβούσογλου πως η Ουάσινγκτον θα εγκρίνει την πώληση F-16 στην Τουρκία

editor

Δάφνη Χαλκιά – Σταυράκη: «Θέλω η Σαμοθράκη να ‘χαμογελάσει’ και πάλι» (pics)

admin

ΓΕΕΘΑ: Ενισχύεται η στρατιωτική συνεργασία με τα Αραβικά Εμιράτα – Το πρόγραμμα του 2023

editor
28/03/2024 22:37