21 Ιουλίου, 2024
Gatzoli.gr | Οι ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο
Sports Κοινωνία Τοπικά Νέα

Περιφέρεια ΑΜΘ: 1η αθλητική γιορτή μπάσκετ στην Περιφερειακή Ενότητα Ροδόπης

Μια μεγάλη γιορτή αφιερωμένη στον αθλητισμό και στην καλαθοσφαίριση διοργανώνει η Περιφερειακή Ενότητα Ροδόπης με την συμμετοχή των τοπικών αθλητικών συλλόγων καλαθοσφαίρισης, από τις 28 έως τις 30 Ιουνίου 2022, στις παιδικές κατασκηνώσεις της Μητρόπολης Μαρωνείας-Κομοτηνής «Παίδων Χώρα» στο Κρυονέρι Προσκυνητών.

1η αθλητική γιορτή μπάσκετ στην Περιφερειακή Ενότητα Ροδόπης

Στις δράσεις της 1ης αθλητικής γιορτής μπάσκετ αναμένεται να συμμετέχουν 300 παιδιά ηλικίας από 8 έως 14 ετών, μέλη των συλλόγων. Κατά τη διάρκεια της διοργάνωσης ,οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν καλύτερα το άθλημα, να λάβουν μέρος σε παιχνίδια καλαθοσφαίρισης, να κάνουν καινούριους φίλους  και να περάσουν χαρούμενες στιγμές.

basket2

Στην κορύφωση του αθλητικού τριημέρου, την Πέμπτη 30 Ιουνίου, στις 12 το μεσημέρι, θα απονεμηθεί τιμητική διάκριση στον Λευτέρη Κακιούση, διεθνή βετεράνο της καλαθοσφαίρισης  και μέλος του Διεθνούς Κέντρου Ολυμπιακής Εκεχειρίας, ο οποίος θα κοσμήσει με την συμμετοχή του τις δράσεις της ίδιας ημέρας. Τον Λ.Κακιούση θα βραβεύσει ο Αντιπεριφερειάρχης Ροδόπης Νίκος Τσαλικίδης  παρουσία  του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Μαρωνείας -Κομοτηνής κ.κ Παντελεήμωνος, εκπροσώπων του ΤΕΦΑΑ του ΔΠΘ, Προέδρων των τοπικών συλλόγων μπάσκετ, προπονητών, εθελοντών, του Σώματος Εθελοντών Σαμαρειτών Διασωστών και Ναυαγοσωστών Κομοτηνής και των συμμετεχόντων παιδιών.

basket2

«Η θεματική διοργάνωση της ΠΕ Ροδόπης, έχει ως κύριο στόχο την καλλιέργεια της επαφής των νέων  μας με τον αθλητισμό, για την προώθηση της ευγενούς άμιλλας και αξιών που απορρέουν από αυτόν και την προαγωγή προτύπων υγιεινής ζωής», υπογράμμισε σε σχετικό μήνυμά του με την ευκαιρία της διοργάνωσης ο Αντιπεριφερειάρχης ΠΕ Ροδόπης.

Η 1η  ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΓΙΟΡΤΗ ΜΠΑΣΚΕΤ οργανώνεται με την υποστήριξη της Μητρόπολης Μαρωνείας Κομοτηνής, του ΓΑΣ Κομοτηνής και την συμμετοχή του ΤΕΦΑΑ του Δημοκρίτειου Πανεπιστήμιου Θράκης, των  Αθλητικών Συλλόγων «Άτλας», «Αίας» και του παραρτήματος του ΓΑΣ – Ακαδημία Αρριανών.

Related posts

Ξεκινά το διεθνές φεστιβάλ κινηματογράφου της Αλεξανδρούπολης, 4ο AXD Film Festival

editor

Θωρακίζεται ο Έβρος: «Ηλεκτρονικά μάτια» και «συναγερμός από την… κόλαση»

editor

«Κερδίζει έδαφος» η παραλλαγή Δέλτα – 26 κρούσματα στον Έβρο

editor
21/07/2024 4:52