18 Απριλίου, 2024
Gatzoli.gr | Οι ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο
Πολιτική Τοπικά Νέα

Συζητήσεις για τη χρήση του λιμανιού της Αλεξανδρούπολης ως σταθμού μεταφοράς ουκρανικών προϊόντων

Την Τετάρτη 22 Ιουλίου πραγματοποιήθηκε σύσκεψη στις εγκαταστάσεις του Οργανισμού Λιμένα Αλεξανδρούπολης με τον Γενικό Εμπορικό Διευθυντή της Trainose S.A. Biasin Roberto και τον Πρόεδρο του Οργανισμού κ. Κωνσταντίνο Χατζημιχαήλ και τον Διευθύνοντα Σύμβουλο κ. Κωνσταντίνο Χαντζηκωνσταντίνου με σκοπό να βρεθούν λύσεις και πρωτοβουλίες στη διάνοιξη σιδηροδρομικών Διαδρόμων μεταφοράς και εξαγωγής ουκρανικών σιτηρών από τον λιμένα της Αλεξανδρούπολης καθώς και περαιτέρω συνεργασία στο στρατιωτικό σκέλος.

Το καλοκαίρι, ωστόσο, ο μεταφορικός «πυρετός» στο λιμάνι θα ανέβει κατακόρυφα, καθώς από τα μέσα του τρέχοντος μηνός έως και τις 30 Σεπτεμβρίου έχει σχεδιαστεί η διέλευση αμερικανικών στρατευμάτων και οπλισμού, προς και από τη Νοτιοανατολική Ευρώπη.

Πηγή με άμεση γνώση της κινητικότητας στο λιμάνι ανέφερε στην «Καθηνμερινή» ότι «μέσα στο καλοκαίρι θα έχουμε τη μεγαλύτερη μετακίνηση στρατιωτικών μέσων που έχει γίνει ποτέ από την Αλεξανδρούπολη, στο πλαίσιο της αναδίπλωσης και ανανέωσης της στρατιωτικής παρουσίας των ΗΠΑ σε Πολωνία και Ρουμανία».

Related posts

Αλεξανδρούπολη: Ελληνοαμερικανός επενδυτής επισκέπτεται σήμερα για ενημέρωση το λιμάνι

editor

Ο Δήμος Αλεξανδρούπολης συγκεντρώνει τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης για τους ανθρώπους της Ουκρανίας

editor

Γιατί το τμήμα Θεσσαλονίκη – Έβρος έμεινε 10 χρόνια χωρίς ΣΕΑ;

editor
18/04/2024 22:19