29 Φεβρουαρίου, 2024
Gatzoli.gr | Οι ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο
Κοινωνία Τοπικά Νέα

Έβρος: Εκδηλώσεις του ΚΕΘΕΑ ΚΙΒΩΤΟΣ για την Παγκόσμια Ημέρα κατά των Ναρκωτικών

Το Κέντρο Θεραπείας Εξαρτημένων Ατόμων (ΚΕΘΕΑ) διοργανώνει ανοιχτές εκδηλώσεις σε περισσότερες από 30 πόλεις, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα κατά των Ναρκωτικών, στις 26 Ιουνίου. Από την Ορεστιάδα μέχρι την Κρήτη και από την Κέρκυρα μέχρι την Κάλυμνο, πραγματοποιούνται, με σύνθημα “ΠΑΜΕ ΜΑΖΙ”, δεκάδες δράσεις ενημέρωσης, πολιτισμού και αθλητισμού μέσα στον Ιούνιο και τον Ιούλιο.

Μέλη προγραμμάτων απεξάρτησης, γονείς, εργαζόμενοι, εθελοντές, φίλοι και συνεργάτες του ΚΕΘΕΑ απευθύνουν κάλεσμα στο κοινό με στόχο την έγκυρη και νηφάλια ενημέρωση για τις εξαρτήσεις, μακριά από στερεότυπα και προκαταλήψεις.

Εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν και σε σωφρονιστικά καταστήματα όπου το ΚΕΘΕΑ δραστηριοποιείται με προγράμματα συμβουλευτικής και θεραπείας.

#ΠΑΜΕ ΜΑΖΙ για μια ζωή με νόημα σε μια κοινωνία χωρίς αποκλεισμούς!

Πρόγραμμα εκδηλώσεων του ΚΕΘΕΑ ΚΙΒΩΤΟΣ στον Έβρο

Το Θεραπευτικό Πρόγραμμα ΚΕΘΕΑ ΚΙΒΩΤΟΣ με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα κατά των Ναρκωτικών διοργανώνει τις εξής εκδηλώσεις στις παρακάτω περιοχές του Έβρου:

Τρίτη 21/06/2022

Σαμοθράκη

11:00-14:00 Περίπτερο με ενημερωτικό υλικό στο πάρκο Μαλαματίνα στην Καμαριώτισσα Σαμοθράκης σε συνεργασία με τον Δήμο Σαμοθράκης.

Παρασκευή 24/06/2022

Δίκαια Έβρου

11:00 – 13:00 Περίπτερο με ενημερωτικό υλικό και συμβολική δενδροφύτευση στην κεντρική πλατεία Δικαίων σε συνεργασία με τον Σύλλογο Γυναικών Δικαίων και το Κέντρο Υγείας.

Σάββατο 25/06/2022

Αλεξανδρούπολη

9:00-14:00 Εθελοντική αιμοδοσία στο Νομαρχείο (παραλιακή Αλεξανδρούπολης) σε συνεργασία με τον Σύλλογο Εθελοντών Αιμοδοτών Αλεξανδρούπολης.

11:00-13:00 Βράβευση μελών των ομάδων κύριας φάσης θεραπείας νόμιμων εξαρτήσεων για την εθελοντική τους προσφορά στο Εθνολογικό Μουσείο Θράκης (Κλειστή για το κοινό εκδήλωση).

Ορεστιάδα

18:00-22:00 Περίπτερο με ενημερωτικό υλικό στην κεντρική πλατεία της Ορεστιάδας και παράλληλες δράσεις (υπαίθρια παιχνίδια) με εθελοντές του Δήμου Ορεστιάδας.

18:00-22:00 Εικαστικό εργαστήρι στην κεντρική πλατεία της Ορεστιάδας με μηνύματα σε κεραμικά γλαστράκια των δημοτών Ορεστιάδας και προσφορά στους ολοκληρώσαντες των ομάδων αλκοόλ και τζόγου.

18:00-22:00 Έκθεση αφισών του ΚΕΘΕΑ στην κεντρική πλατεία της Ορεστιάδας.

Κυριακή 26/06/2022

Αλεξανδρούπολη

21:00-24:00 Φωταγώγηση Φάρου Αλεξανδρούπολης και προβολή μηνυμάτων για την ΠΗΚΝ.

19:30-20:00 Ιστιοπλοϊκά Σκάφη των Ιστιοπλοϊκών Αθλητικών Συλλόγων της Αλεξανδρούπολης θα σχηματίσουν συμβολικά τον “κύκλο της αλλαγής” στον θαλάσσιο χώρο κάτω από το Φάρο (κόλπος Δυτικής Χερσαίας Ζώνης Αλεξανδρούπολης).

19:00-22:00 Υπαίθριο Εργαστήρι ζωγραφικής απέναντι από το Νομαρχείο (παραλιακή Αλεξανδρούπολης) με την Ζωγράφο – Παιδαγωγό Τέχνης, καθηγήτρια του Παιδαγωγικού Τμήματος Δημοτικής Εκπαίδευσης του ΔΠΘ, κ. Μαριάννα Παυλίδου και με την συμμετοχή παιδιών, φοιτητών, κοινού.

20:00-22:00 Συναυλία από το μαθητικό συγκρότημα της Αλεξανδρούπολης «Άκρον Άωτον» στον χώρο μπροστά από το Νομαρχείο (παραλιακή Αλεξανδρούπολης).

20:00-22:00 Αθλητική εκδήλωση στην παραλιακή Αλεξανδρούπολης (απέναντι από το Νομαρχείο): υπαίθριος αγώνας βόλεϊ ή μπάσκετ με σύνθημα «Παίζουμε για την Ζωή», ανοιχτός για το κοινό.

21:30 Συμβολικό δρώμενο με άναμμα κεριών σε σχήμα κύκλου στην πλατεία Φλοίσβου.

22:00-24:00 Προβολή της ταινίας του Αλεσάντρο Τζενοβέζι «Όταν λείπει η μαμά» (2019) στο θερινό σινεμά «Φλοίσβος».

Τις προηγούμενες ημέρες πραγματοποιήθηκαν εκδηλώσεις στο Διδυμότειχο και στο Σουφλί.

Οι εκδηλώσεις της Παγκόσμιας Ημέρας κατά των Ναρκωτικών 2022 συνδιοργανώνονται με το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας – Υπηρεσία Φάρων, Δήμο Αλεξανδρούπολης, Δήμο Ορεστιάδας, ΤΕΒΑ Ορεστιάδας, Κέντρο Πρόληψης Νομού Έβρου, Κινηματογραφική Λέσχη Αλεξανδρούπολης, Εθνολογικό Μουσείο Θράκης, Παιδαγωγικό Τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης ΔΠΘ, Σύλλογος Αιμοδοτών Αλεξανδρούπολης, Όμιλος Φίλων Θαλάσσης Αλεξανδρούπολης, ΜΓΣ Εθνικός Αλεξανδρούπολης, Ολυμπιάδα Αλεξανδρούπολης, HelMSIC.

Η συμμετοχή σε όλες τις εκδηλώσεις και δράσεις είναι ελεύθερη.

Το ΚΕΘΕΑ ΚΙΒΩΤΟΣ προσφέρει ένα ολοκληρωμένο δίκτυο υπηρεσιών απεξάρτησης σε ενήλικες με προβλήματα εξαρτήσεων και τις οικογένειές τους στην περιοχή της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης. Μονάδες του λειτουργούν στην Καβάλα, την Κομοτηνή, την Ξάνθη, την Αλεξανδρούπολη και την Ορεστιάδα. Ανήκει στο Κέντρο Θεραπείας Εξαρτημένων Ατόμων.

Related posts

Στη Βουλγαρία ο Τσίπρας – Εγκαινιάζει με Μπορίσοφ το έργο του αγωγού φυσικού αερίου

admin

400 ευρώ: Λήγει αύριο η προθεσμία υποβολής ΙΒΑΝ σε μακροχρόνια ανέργους

admin

Σύλληψη 21χρονου για οπλοκατοχή

admin
29/02/2024 21:28