25 Μαρτίου, 2023
Gatzoli.gr | Οι ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο
Κοινωνία Τοπικά Νέα

Αντιπροσωπεία του Δήμου Ξάνθης στο πολιτιστικό διήμερο του Δήμου Σμόλιαν

Στις εκδηλώσεις του Δήμου Σμόλιαν, στις 17 και 18 Ιουνίου παραβρέθηκε αντιπροσωπεία του Δήμου Ξάνθης, ύστερα από πρόσκληση του Δημάρχου Νικολάι Μελέμοβ, στο πλαίσιο του πολιτιστικού διημέρου που διοργάνωσε ο βουλγαρικός δήμος, για τα 62 χρόνια της ένωσης των πόλεων του Σμόλιαν.

Τον Δήμο Ξάνθης εκπροσώπησε ο Αντιδήμαρχος Τουρισμού, Πολιτισμού και Παιδείας Παναγιώτης Αμβροσιάδης και ο δημοτικός σύμβουλος Αφεντούλης Τσακιρίδης.

Στη συνάντηση των δύο πλευρών, η οποία ήταν εγκάρδια, καθώς οι δύο δήμοι έχουν υπογράψει πρωτόκολλο Αδελφοποίησης, ήδη από το 1995, συζητήθηκαν θέματα για την περαιτέρω σύσφιξη των σχέσεων, αλλά και των συνεργασιών, ενώ ανταλλάχθηκαν και συμβολικά δώρα.

Ο κ. Αμβροσιάδης, μεταξύ άλλων, χάρισε στον κ. Μελέμοβ ένα μπλουζάκι με το λογότυπο της νέας τουριστικής καμπάνιας του Δήμου μας «GO XATHI».

Ο Αντιδήμαρχος μετέφερε τους χαιρετισμούς, αλλά και την πρόσκληση του Δημάρχου Ξάνθης Μανώλη Τσέπελη, προς τον Δήμαρχο Σμόλιαν, για να επισκεφθεί τον Δήμο μας, κατά τη διάρκεια των Γιορτών Παλιάς Πόλης.

Η αντιπροσωπεία παραβρέθηκε σε όλες τις πολιτιστικές εκδηλώσεις που διοργάνωσε ο βουλγαρικός δήμος. Την πρώτη μέρα στην κεντρική πλατεία του Σμόλιαν παρακολούθησε το δημοφιλές συγκρότημα «Σίγκαλ», και την επομένη στον ίδιο χώρο, συναυλία με την πολύ γνωστή καλλιτέχνιδα Ντάρα.

Επίσης, κατά τη διάρκεια του διημέρου ξεναγήθηκε στην πόλη του Σμόλυαν, στο Λαογραφικό και Ιστορικό Μουσείο και στην Γκαλερί Τέχνης και γεύτηκε τις νοστιμιές της περιοχής.

Related posts

Με προκλητικές δηλώσεις ξεκουμπίστηκε από την Θράκη ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου

editor

Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου: Ερώτηση για τους παράνομους αεροψεκασμούς στον Έβρο από την Τουρκία

editor

Ορεστιάδα: Tι έδειξαν τα αποτελέσματα από τα drive through τεστ για τον κορονοϊό

editor
25/03/2023 0:52