29 Νοεμβρίου, 2022
Gatzoli.gr | Οι ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο
Πολιτική

Ακάρ: Σημαντικό να κρατάμε ανοιχτούς τους διαύλους επικοινωνίας με την Ελλάδα

Mετά το τετ α τετ με τον Έλληνα υπουργό Άμυνας, Νίκο Παναγιωτόπουλο, στις Βρυξέλλες, ο Τούρκος ομόλογός του, Χουλουσί Ακάρ, έριξε σήμερα τους τόνους, υπογραμμίζοντας πως η Άγκυρα είναι ανοικτή σε επικοινωνία με την Αθήνα.

«Θεωρούμε σημαντικό να κρατήσουμε ανοιχτούς διαύλους επικοινωνίας για την επίλυση των τρεχόντων προβλημάτων με την Ελλάδα. Η εστίαση σε μια θετική ατζέντα και η μείωση των εντάσεων θα συμβάλουν τόσο στις διμερείς σχέσεις όσο και στην περιφερειακή συνεργασία», είπε χαρακτηριστικά ο Ακάρ.

Η δήλωση του Χουλουσί Ακάρ:

Το τετ α τετ Παναγιωτόπουλου-Ακάρ στις Βρυξέλλες

Υπενθυμίζεται ότι χθες ο Ν. Παναγιωτόπουλος συμμετείχε στη Σύνοδο των Υπουργών Άμυνας του ΝΑΤΟ, που πραγματοποιήθηκε στις Βρυξέλλες. Στο περιθώριο αυτής συναντήθηκε και συνομίλησε με τον Τούρκο ομόλογό του, Χουλουσί Ακάρ.

Σύμφωνα με το υπουργείο Εθνικής Άμυνας, κατά τη συνομιλία του Ν. Παναγιωτόπουλου με τον Χ. Ακάρ υπογραμμίστηκε η σημασία διατήρησης ανοικτών διαύλων επικοινωνίας στο πνεύμα των σχέσεων καλής γειτονίας και της εστίασης σε θετική ατζέντα, που θα συμβάλει στην οικοδόμηση καλύτερου κλίματος και στη διμερή και περιφερειακή συνεργασία.

Ο Έλληνας υπουργός Εθνικής Άμυνας τόνισε, στο πλαίσιο αυτό, τη σημασία μείωσης των εντάσεων.

Ρίχνει τους τόνους και ο τουρκικός Τύπος ακολουθώντας γραμμή… Ερντογάν

Την ίδια ώρα, το σύντομο τετ α τετ που είχαν ο Έλληνας ΥΠΕΘΑ με τον Τούρκο ομόλογό του, όπως ήταν αναμενόμενο, μονοπώλησε ως είδηση στον τουρκικό Τύπο.

Ωστόσο, αξίζει να σημειωθεί πως τα τουρκικά ΜΜΕ φάνηκε να αιφνιδιάζονται από την ολιγόλεπτη συνάντηση και τον διάλογο που είχαν ο Νίκος Παναγιωτόπουλος με τον Ακάρ στις Βρυξέλλες, γι’ αυτό και τη χαρακτήρισαν απρόσμενη και ακολουθώντας πιστά τη γραμμή Ερντογάν, έριξαν τους τόνους συγκριτικά με τα δημοσιεύματα που είχαν τις προηγούμενες ημέρες.

Όπως ανέφερε και ο ανταποκριτής του ΣΚΑΪ στην Κωνσταντινούπολη, Μανώλης Κωστίδης, τη μεγαλύτερη εντύπωση έκανε η επιλογή τίτλου που είχε σήμερα η τουρκική εφημερίδα Hurriyet, η οποία στο πρωτοσέλιδό της αναφέρεται στον Έλληνα υπουργό Άμυνας με το μικρό του όνομα. «Ο Ακάρ συναντήθηκε στις Βρυξέλλες με τον “Νίκο”». Σε αντίστοιχο τόνο ήταν και το ρεπορτάζ της Cumhurriyet για το τετ α τετ Παναγιωτόπουλου-Ακάρ, χαρακτηρίζοντας απρόσμενη τη συνάντηση των δύο υπουργών.

Το σχόλιο του τουρκικού υπουργείου Άμυνας για τη συνάντηση

Το σύντομο τετ α τετ Παναγιωτόπουλου-Ακάρ στις Βρυξέλλες σχολίασε χθες και το τουρκικό υπουργείο Άμυνας, με ανάρτησή του στον επίσημο λογαριασμό του στο Twitter.

«Στη συνάντηση του υπ. Άμυνας Χουλουσί Ακάρ με τον Έλληνα ομόλογό του, τονίστηκε η σημασία της διατήρησης των ανοικτών διαύλων επικοινωνίας, η επικέντρωση στη θετική ατζέντα, η συμβολή αυτής της επικοινωνίας στις σχέσεις καλής γειτονίας, η διμερής/περιφερειακή συνεργασία, καθώς και η σημασία της διατήρησης του διαλόγου για τη μείωση των εντάσεων», ανέφερε το τουρκικό υπουργείο Άμυνας, δημοσιεύοντας βίντεο από τη συνομιλία που είχαν οι Παναγιωτόπουλος-Ακάρ.

Related posts

Νέο μέλος στην Ένωση Νέων Αυτοδιοικητικών Ελλάδος (ΕΝΑ) η Κατερίνα Καραμήτσου –Γιαννέλου, αντιδήμαρχος Σαμοθράκης

editor

Επίσκεψη του Αντιπεριφερειάρχη Δράμας Γρηγόρη Παπαεμμανουήλ στην Αθήνα για συναντήσεις με φορείς και κυβερνητικούς παράγοντες

editor

MRB: Προβάδισμα 6,5% της ΝΔ- Αρνητική γνώμη για την κυβέρνηση μετά τις παροχές

admin
29/11/2022 17:06