11 Δεκεμβρίου, 2023
Gatzoli.gr | Οι ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο
Κοινωνία Πολιτισμός Τοπικά Νέα

3ο Διεθνές Φεστιβάλ Ταινιών στην Αλεξανδρούπολη 22-26 Ιουνίου

Επιστρέφει για τρίτη συνεχόμενη χρονιά το Διεθνές Φεστιβάλ Ταινιών Αλεξανδρούπολης από τις 22 έως τις 26 Ιουνίου στον θερινό Δημοτικό κινηματογράφο «Φλοίσβο». Στόχος του φεστιβάλ είναι να φέρει πιο κοντά το κοινό με τις ταινίες και να διευρύνει τις μεθόδους προσέγγισης αυτών.

Το φεστιβάλ αποτελεί πρωτοβουλία της ΑΜΚΕ «Μέθεξις» με τη συνδιοργάνωση του Δήμου Αλεξανδρούπολης. Προβολές ταινιών απ’ όλες τις γωνιές του πλανήτη, θα φιλοξενηθούν στην μεγάλη οθόνη, ενώ νέες δραστηριότητες έχουν προστεθεί στο φετινό πρόγραμμα για να ανανεώσουν την σχέση των θεατών με τον κινηματογράφο.

Το φεστιβάλ ξεκινά με μια μουσική γιορτή στις 22/06 με τις ανεβαστικές νότες του Αλέξανδρου Κεβόπουλου μαζί με το συγκρότημα Αφρόκρεμα. Το πλούσιο πρόγραμμα προβολών θα συμπληρώσουν φέτος και άλλες εκδηλώσεις για τους μικρούς και μεγάλους φίλους, έτσι ώστε να μπορέσουν να γνωρίσουν καλύτερα τον συναρπαστικό κόσμο του κινηματογράφου.

Την Πέμπτη 23/06 η Βασιλική Παντελίδου θα ξεναγήσει τους θεατές στην συμβολή του φεστιβάλ στην αναζωογόνηση μιας πόλης. Την Παρασκευή 24/06 θα διενεργηθεί ανοιχτή ομάδα Κινηματογραφοθεραπείας με συμμετέχοντες όλο το κοινό υπό την καθοδήγηση της Λίλιαν Τσιαβού και της Στέλλας Αργυρούδη. Το Σάββατο 25/06 οι προβολές θα ολοκληρωθούν και θα γίνει η τελετή βράβευσης. Το φεστιβάλ θα κλείσει στις 26/06 με τη δράση «Σινεπαρμένοι» που απευθύνεται σε μαθητές δημοτικού και θα λάβει χώρα στον κινηματογράφο «Ηλύσια».

Related posts

Δείτε τον χάρτη με τα ενεργά μέτωπα πυρκαγιών στον Έβρο

editor

Ο καιρός σε Μακεδονία – Θράκη

editor

Δολοφονία Τοπαλούδη: Είχαν εμμονή να τη σκοτώσουν -Νέα στοιχεία

admin
11/12/2023 10:57