23 Ιουλίου, 2024
Gatzoli.gr | Οι ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο
Πολιτική

Επίθεση Ερντογάν στην Ελλάδα: Θα πάθετε ό,τι και οι πρόγονοί σας πριν από 100 χρόνια

Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν εξαπέλυσε νέα επίθεση στην Ελλάδα, μιλώντας σε συνάντηση νέων στην πόλη Βαν της ανατολικής Τουρκίας.

O Ερντογάν υποστήριξε ότι η ελληνική κυβέρνηση μετά τις σαφείς προειδοποιήσεις της Άγκυρας αποφάσισε να μην κάνει νέες δηλώσεις κατά της Τουρκίας: «”Δεν θα κάνουμε δηλώσεις κατά της Τουρκίας πλέον. Δεν έχουμε κάτι νέο να πούμε”. Τον πιστεύουμε. Τον φιλοξένησα στην έπαυλη Vahdettin, καταλήξαμε σε συμφωνία στο δείπνο, μετά απ’ αυτό να μιλάμε μεταξύ μας. Εντάξει. Πέρασαν δύο-τρεις εβδομάδες, πας στις ΗΠΑ και απευθύνεις ομιλία στο Κογκρέσο κατά της πώλησης F16 (στην Τουρκία). Έστησαν 5+4 αμερικανικές βάσεις (στην Ελλάδα). Κι όταν ρωτάμε γιατί τις έφτιαξαν, λένε “κατά των Ρώσων”. Τι κάνατε εσείς στην Ουκρανία κατά της Ρωσίας; Τα λόγια σας είναι γεμάτα ψέματα. Δεν μπορεί κανείς να εμπιστευτεί τη Δύση. Μπλοκάρουν από το 1963 την ένταξή μας στην ΕΕ. Δεν έχουν εντιμότητα. Το δικό μας έθνος έχει ακεραιότητα», είπε ο Ερντογάν, σύμφωνα με την τουρκική εφημερίδα Vatan.

«Αυτά δεν τα χάφτουμε Μητσοτάκη. Η μαγκιά αυτού του λαού δεν χάφτει τέτοια… Όταν πριν από 100 χρόνια οι πρόγονοί σου πήγαν να κάνουν τέτοια, ξέρεις τι έπαθαν, μην πάθετε το ίδιο…», είπε επίσης ο Ερντογάν.

«Πήγαμε με τον κυβερνητικό μου εταίρο, τον Μπαχτσελί, στην άσκηση EFES 2022. Δώσαμε μήνυμα κάπου -ξέρετε πού- και φαίνεται πώς το κατάλαβαν», πρόσθεσε ο Τούρκος πρόεδρος.

Related posts

Νέα τουρκική πρόκληση: Υπερπτήση αεροσκάφους πάνω από τη νήσο Κανδελιούσσα

editor

Επίσκεψη της Εκπροσώπου Τύπου της Ευρωομάδας της Νέας Δημοκρατίας, Άννας Μισέλ Ασημακοπούλου, στον Έβρο

editor

Αγία Σοφία: Οι προκλήσεις και η οδηγία για τις αγιογραφίες

editor
23/07/2024 2:21