3 Ιουλίου, 2022
Gatzoli.gr | Οι ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο
Οικονομία Τοπικά Νέα

Κυρ. Μητσοτάκης για τη σημασία του νέου τερματικού σταθμού LNG στην Αλεξανδρούπολη

“H Ελλάδα, ως σημείο εισόδου φυσικού αερίου για την ανατολική Μεσόγειο, θα μπορούσε να διαδραματίσει βασικό ρόλο στο να βοηθήσει την Ευρώπη να επιτύχει ενεργειακή αυτονομία, δεδομένης της θέσης της και των επενδύσεων της, όπως ο νέος τερματικός σταθμός LNG στην Αλεξανδρούπολη”, τόνισε ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, σε συνέντευξη που παραχώρησε από την Αστυπάλαια στο πρακτορείο Reuters.

Ο πρωθυπουργός ανέφερε επίσης ότι το φυσικό αέριο είναι μόνο ένα μεταβατικό καύσιμο και έχει δεσμευτεί να ενισχύσει τη χρήση ανανεώσιμων πηγών ενέργειας. “Ο άνεμος και ο ήλιος που έχουμε εδώ παράγουν την φθηνότερη δυνατή ηλεκτρική ενέργεια και είναι άφθονος και δικός μας. Δεν χρειάζεται να βασιζόμαστε σε κανέναν άλλον”, δήλωσε από το νησί της Αστυπάλαιας.

Ο κ. Μητσοτάκης δήλωσε βέβαιος ότι η Ελλάδα δεν θα αντιμετωπίσει ελλείψεις ηλεκτρικής ενέργειας κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού, την περίοδο αιχμής του τουρισμού, όταν η ζήτηση ηλεκτρικής ενέργειας για τα συστήματα ψύξης θα αυξηθεί. “Οι ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, θα λειτουργούν σε πλήρη δυναμικότητα, ανέφερε, και η Ελλάδα, η οποία έχει απομακρυνθεί από τον άνθρακα, εξακολουθεί να διαθέτει ορισμένες μονάδες που λειτουργούν για εφεδρεία και επαρκή αποθέματα φυσικού αερίου για την παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας.

Με ένα μεγάλο ποσοστό του μείγματος ηλεκτροπαραγωγής της Ελλάδας να προέρχεται από το φυσικό αέριο, η Αθήνα έχει υιοθετήσει μέτρα ύψους περίπου 7 δισεκατομμυρίων ευρώ για να βοηθήσει τους καταναλωτές να αντιμετωπίσουν τους φουσκωμένους λογαριασμούς ρεύματος. Ωστόσο, ο κ. Μητσοτάκης πιέζει για μια απάντηση σε επίπεδο ΕΕ. “Φοβάμαι ότι αυτό δεν θα είναι αρκετό αν δεν έχουμε μια πιο δραστική και μόνιμη λύση”, δήλωσε, αναγνωρίζοντας ότι η χάραξη μιας κοινής ευρωπαϊκής πορείας “δεν ήταν πάντα εύκολη”.

Related posts

Νέο μυθιστόρημα του Γιάννη Καλπούζου “Ραγιάς. Μέρες και νύχτες 1821”

editor

Ιερά Μητρόπολη Αλεξανδρούπολης: Τηλεοπτική και ραδιοφωνική μετάδοση των ακολουθιών Μεγάλης Εβδομάδος

admin

Αλεξανδρούπολη: Η επίσκεψη και οι συναντήσεις της Γιάννας Αγελλοπούλου-Δασκαλάκη με δήμαρχο και θεσμικούς

editor
03/07/2022 21:31