29 Μαρτίου, 2024
Gatzoli.gr | Οι ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο
Κόσμος Πολιτική

Κιλιτσντάρογλου σε Ερντογάν: Κράτα το στόμα σου κλειστό για να σε μπερδεύουν με άνθρωπο

Την οργή της αντιπολίτευσης έφεραν οι δηλώσεις του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν για τις «τσούλες» διαδηλώτριες.

Βουλευτές της τουρκικής αντιπολίτευσης δήλωσαν χθες ότι θα κινηθούν νομικά κατά του προέδρου Ερντογάν για τους χαρακτηρισμούς που χρησιμοποίησε για γυναίκες που συμμετείχαν στις αντικυβερνητικές διαδηλώσεις του 2013 στο Πάρκο Γκεζί της Κωνσταντινούπολης.

Με αφορμή τη συμπλήρωση εννέα ετών από τις αντικυβερνητικές διαδηλώσεις, που εξαπλώθηκαν σε μεγάλο τμήμα της χώρας, ο Ερντογάν έκανε λόγο για «τσούλες» και «τρομοκράτες».

Κιλιτσντάρογλου: Ο Ερντογάν να κρατά το στόμα του κλειστό

Μέλη του Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος (CHP) και οργανώσεις για τα δικαιώματα των γυναικών γνωστοποίησαν πως θα κινηθούν νομικά κατά του προέδρου Ερντογάν. Ο ηγέτης του CHP, Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου, συνέστησε στον Ερντογάν να κρατά το στόμα του κλειστό, μέσω ανάρτησης που έκανε στο Twitter.

Συγκεκριμένα, ο Κιλιτσντάρογλου έγραψε, απευθυνόμενος στον Ταγίπ Ερντογάν:

«Έχω μια συμβουλή για εσένα, που βρίζεις γυναίκες. Καλύτερα να κρατάς το στόμα σου κλειστό και να σε μπερδεύουν με άνθρωπο, παρά να το ανοίγεις και να απομακρύνεις κάθε αμφιβολία».

Η γνωστή συγγραφέας Ελίφ Σαφάκ εξέφρασε την οργή της για τη «ρητορική των διακρίσεων» από τον πρόεδρο της Τουρκίας.

Σφοδρή επίθεση Ακσενέρ σε Ερντογάν

Και η επικεφαλής του εθνικιστικού δεξιού «Καλού Κόμματος» (Iyi Parti), Μεράλ Ακσενέρ, σε ανάρτησή της στο Twitter εξαπέλυσε βέλη κατά του Ερντογάν:

«Κάθε άτομο του έθνους μας ως κοινός μέτοχος αυτής της χώρας αξίζει τον ίδιο σεβασμό όσον αφορά στις πεποιθήσεις, την ιδεολογία, την ταυτότητα και τις επιλογές ζωής τους. Αυτός ο σεβασμός και η κατανόηση είναι η ουσία του συναισθήματος που μας ενώνει ως έθνος.

»Εσύ που εξισώνεις το έθνος μας στη φτώχεια, ο κύριος ”Κρίση”, που έχεις ορκιστεί να διχάσεις το έθνος μας σε κάθε ζήτημα που απομένει, ενώ το εξαθλιώνεις στη φτώχεια, προφανώς για να παραμείνεις στην εξουσία. Γιατί για τον κ. Ερντογάν η έδρα του είναι ένας εμπορικός χώρος όπου μπορεί να εμπορεύεται όλες τις ηθικές αξίες και θεωρεί ότι όλα επιτρέπονται (…)

»Εμείς πεισματικά και επίμονα θα αγωνιστούμε για ελευθερία, δημοκρατία, ισότητα και δικαιοσύνη! Και όταν έρθουν οι εκλογές, σίγουρα θα βάλουμε τέλος σε αυτή την τυραννία! Μην ανησυχείτε, λίγο έμεινε ακόμη!».

Ερντογάν κατά διαδηλωτών: «Τσούλες, σάπιοι μέχρι το κόκαλο και τρομοκράτες»

Οι δυνάμεις καταστολής συνέλαβαν χθες γύρω από την Πλατεία Ταξίμ της Κωνσταντινούπολης 170 άτομα, που μετείχαν στις συγκεντρώσεις και τις πορείες για την επέτειο των μαζικών λαϊκών κινητοποιήσεων που ξέσπασαν πριν από εννέα χρόνια στο κοντινό Πάρκο Γκεζί, προτού επεκταθούν σε όλη την Τουρκία.

Μιλώντας στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του κυβερνώντος AKP, ο Ερντογάν επιτέθηκε σε εκείνους που είχαν πρωτοστατήσει στις διαδηλώσεις πριν από εννέα χρόνια, επαναλαμβάνοντας τον ισχυρισμό ότι είχαν μπει σε τζαμί κρατώντας μπίρες στα χέρια.

«Αυτοί οι τρομοκράτες στο τέμενος Μπεζμιαλέμ βρώμισαν το τζαμί με μπουκάλια μπίρας. Είναι σάπιοι μέχρι το κόκαλο, είναι τσούλες» είπε, χρησιμοποιώντας την τουρκική λέξη «sürtük».

Related posts

Η ανιψιά του Γκιουλέν προσπάθησε να περάσει στην Ελλάδα

editor

Φρίκη για το μακελειό στη Μόσχα – Τουλάχιστον 40 νεκροί, 100 τραυματίες (βίντεο)

editor

ΕΚΛΟΓΕΣ: Γιατί πάνε πιο πίσω

editor
29/03/2024 2:04