19 Απριλίου, 2024
Gatzoli.gr | Οι ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο
Πολιτική

Τ. Θεοδωρικάκος σε Τουρκία: Η υπεράσπιση εθνικής μας κυριαρχίας είναι συνειδητή απόφαση όλων των Ελλήνων

Ξεκάθαρο μήνυμα προς την Τουρκία τόσο για την εργαλειοποίηση των μεταναστών στον Έβρο όσο και για εκείνους από την ηγεσία της που φαντασιώνονται νέες νίκες επί των Βυζαντινών, έστειλε από το βήμα της Βουλής, ο Τάκης Θεοδωρικάκος.

Μιλώντας από το βήμα της Ολομέλειας, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη διαβεβαίωσε το Σώμα πως οι δυνάμεις της αστυνομίας είναι σε απόλυτη ετοιμότητα, επιδεικνύουν το υψηλότερο δυνατό πεδίο επιχειρησιακής ανταπόκρισης και άριστο επίπεδο συνεργασίας με το στρατό προκειμένου να αντιμετωπίσουν τα πάνω από 1600 περιστατικά και συνολικά 40.000 παράνομοι μετανάστες στο Α’ τετράμηνο του έτους, που επιχειρήθηκαν από τους γείτονες να εργαλειοποιηθούν.

«Βεβαιώνω τους συμπολίτες μας ότι είμαστε αποφασισμένοι αυτή την ανίκητη ασπίδα προστασίας να την ενισχύσουμε», είπε για τον φράκτη στον Έβρο και πρόσθεσε: «θα κατασκευάσουμε όσο γίνεται περισσότερα χιλιόμετρα του φράκτη με βάση τους πόρους που θα εξασφαλίσουμε από την ΕΕ και τον εθνικό προϋπολογισμό. Αυτή είναι η σταθερή μας απόφαση».

Ο κ. Θεοδωρικάκος ξεκαθάρισε πως τόσο στην Αλεξανδρούπολη όσο και στον Έβρο το κλίμα είναι απόλυτης εθνικής ενότητας και αυτοπεποίθησης. «Το μήνυμα προς εκείνους από την ηγεσία της γειτονικής Τουρκίας που φαντασιώνονται νέες νίκες επί βυζαντινών είναι ότι η υπεράσπιση της εθνικής κυριαρχίας της Ελλάδας σε γη, θάλασσα και αέρα είναι απόλυτη και συνειδητή απόφαση όλων των Ελλήνων. Όλοι οι Έλληνες είμαστε ενωμένοι και αποφασισμένοι να υπερασπίσουμε την εθνική ακεραιότητα και κυριαρχία», κατέληξε.

Related posts

Χρήστος Δερμεντζόπουλος: Αυτά τα 4 χρόνια κάναμε σημαντικά βήματα για να βελτιώσουμε την καθημερινότητα

editor

Γ. Γεραπετρίτης: Η κυβέρνηση δεν προτίθεται να λάβει καθολικά απαγορευτικά μέτρα

editor

Αλεξανδρούπολη: Παγκόσμιος Ενεργειακός Κόμβος χωρίς Αντιδημαρχία Ενέργειας & Φυσικών Πόρων

editor
19/04/2024 6:34