29 Μαΐου, 2024
Gatzoli.gr | Οι ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο
Κοινωνία

Παρουσίαση του βιβλίου “Ταξίδι σε σένα” του Δημάρχου Ελληνικού Αργυρούπολης Γιάννη Κωνσταντάτου

Το Σάββατο 28 Μαΐου 2022 στις 19:00 στο Πολιτιστικό – Συνεδριακό Κέντρο «Μίκης Θεοδωράκης» παρουσιάστηκε επίσημα στο κοινό το νέο βιβλίο του Δημάρχου Ελληνικού Αργυρούπολης Γιάννη Κωνσταντάτου με τίτλο: «ΤΑΞΙΔΙ ΣΕ ΣΕΝΑ».

Για τον συγγραφέα και το έργο του μίλησαν ο Υπουργός Εξωτερικών της Ελλάδας Νίκος Δένδιας, ο Περιφερειάρχης Αττικής Γιώργος Πατούλης, ο Δημοσιογράφος Αντώνης Σρόιτερ και ο Συγγραφέας Στέφανος Δάνδολος. Την εκδήλωση συντόνισε η δημοσιογράφος Σταματίνα Τσιμτσιλή. Η ηθοποιός Κατερίνα Διδασκάλου διάβασε αποσπάσματα από το βιβλίο.

Στο νέο βιβλίο του – το πέμπτο κατά σειρά – ο Δήμαρχος Ελληνικού-Αργυρούπολης Γιάννης Κωνσταντάτος συνδιαλέγεται με τους ανθρώπους και μοιράζεται μαζί τους γνώσεις και απόψεις τις οποίες καλλιέργησε μέσα από προσωπική μελέτη και βιώματα. Τα κεφάλαια του βιβλίου αποτελούν το άθροισμα των εμπειριών και των στιγμών της ζωής του, σε προσωπικό επίπεδο αλλά και στο πολιτικό σκηνικό.

Μία πολύ προσωπική αφήγηση, με σκοπό να προβληματίσει, με την υπογραφή μιας πληθωρικής προσωπικότητας, με έργο στα κοινά καθώς και στο συγγραφικό γίγνεσθαι.

Δίδοντας μια πρώτη γεύση στον πρόλογο ο συγγραφέας αναφέρει: «Άρχισα να γράφω μικρούς μονολόγους, προσδοκώντας έναν διάλογο μαζί σας. Με αυτό το βιβλίο στέκομαι απέναντί σας και ανοίγω σε όλους σας την καρδιά μου. Είναι μια κατάθεση ψυχής που έρχεται ως απόσταγμα προσωπικών εμπειριών, μελέτης και αναζήτησης. Είναι το απόσταγμα ενός πολυετούς αγώνα προσωπικής αυτοβελτίωσης και ανάτασης. Στις λέξεις του βιβλίου κρύβεται η σοφία που αποκτάς μέσα από την ήττα και τον πόνο. Μοιράζομαι μαζί σας σκέψεις και μια μεγάλη αλήθεια που μου αποκαλύφθηκε: Όλα περνάνε, τίποτα δεν κρατάει για πάντα, ακόμα και τα μεγαλύτερα προβλήματά μας. Εκείνο, όμως, που είναι σημαντικό στο ταξίδι της ζωής είναι να μπορέσει ο καθένας μας ν’ ανακαλύψει το πιο δύσκολο απ’ όλα και, ίσως, το μεγαλύτερο άγνωστο που υπάρχει, τον εαυτό μας. Η Ιθάκη είσαι εσύ ο ίδιος. Ήρθες στον κόσμο αυτό για να ζήσεις για σένα πρώτα και, φυσικά, για όλους όσους αγαπάς και θέλεις δίπλα σου. Η ζωή, όμως, είναι δική σου και είναι θείο δώρο. Δεν θες να ξέρεις, λοιπόν, ποιος είσαι;».

Λίγα λόγια για τον συγγραφέα:

O Γιάννης Κ. Κωνσταντάτος γεννήθηκε το 1976 στην Αργυρούπολη και κατάγεται από την Κεφαλονιά. Απέκτησε δύο γιους, τον Κωνσταντίνο-Γεράσιμο και τον Δημήτρη, 14 και 10 ετών αντίστοιχα.

Είναι πτυχιούχος του Οικονομικού Πανεπιστήμιου Αθηνών και του Τμήματος Επικοινωνίας και Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Είναι κάτοχος μεταπτυχιακού ΜASTER στη Διοίκηση Επιχειρήσεων από το Durham University της Μ. Βρετανίας.

Αγωνίστηκε επί 13 χρόνια στην ομάδα κολύμβησης του ΑΝΟΓ Γλυφάδας. Το 1993 υπήρξε δευτεραθλητής Ελλάδας στα 4X200 ελεύθερης κολύμβησης.

Μέχρι και την εκλογή του στο δημαρχιακό αξίωμα, εργαζόταν επί 12 χρόνια ως ανώτατο στέλεχος σε εταιρεία δορυφορικών τηλεπικοινωνιών, καθώς και ως σύμβουλος επικοινωνίας σε εταιρείες και πολιτικά πρόσωπα.

Τo 2014 εκλέχθηκε Δήμαρχος Ελληνικού-Αργυρούπολης και στις εκλογές του 2019 επανεκλέχθηκε πανηγυρικά από τον πρώτο γύρο, με ποσοστό 68,23% (73% στην κοινότητα Αργυρούπολης και 59% στην κοινότητα Ελληνικού).

Το 2019 ορίστηκε Πρόεδρος του «Φορέα Διαχείρισης της επένδυσης του Ελληνικού». Το 2019 εκλέχθηκε επίσης Πρόεδρος του Συνδέσμου Προστασίας και Ανάπτυξης Υμηττού, θέση στην οποία επανεκλέχθηκε ομόφωνα από τους 11 Δήμους μέλη του Συνδέσμου, αναγνωρίζοντας το πολύτιμο έργο του στο ιστορικό βουνό της Αττικής, με ρηξικέλευθες πολιτικές που αποτελούν οδηγό για όλη την Ελλάδα.

Είναι συγγραφέας τεσσάρων ιστορικών μυθιστορημάτων – «Η τελευταία ευκαιρία», «Απέναντι στο πεπρωμένο», «Ο Έλληνας Αντιβασιλέας του Σιάμ» και «Ο Αγριάνθρωπος». Το 2014 δέχθηκε τιμητική πρόταση για την εγγραφή του ως μέλος από την Εταιρία Ελλήνων Λογοτεχνών. Το μυθιστόρημά του «Ο Αγριάνθρωπος» ήταν υποψήφιο για το βραβείο Public 2018, στην κατηγορία Ελληνικό Μυθιστόρημα, ενώ έγινε διασκευή και θεατρική παράσταση τον Νοέμβριο του 2020 στο Μέγαρο Μουσικής, σε σκηνοθεσία Ιάκωβου Μυλωνά.

Γιάννης Κωνσταντάτος: Το “Ταξίδι σε Σένα” άνοιξε τα πανιά του για τη θάλασσα της καρδιάς σας

“Το “Ταξίδι σε Σένα” ξεκίνησε μια καινούργια διαδρομή, αυτή της καρδιάς σας! Με πολλή θέρμη, ενθουσιασμό και εγκαρδιότητα βρεθήκατε σήμερα κοντά μου, στην πρώτη επίσημη παρουσίαση του πέμπτου μου βιβλίου.

Το Πολιτιστικό Συνεδριακό Κέντρο “Μίκης Θεοδωράκης” στην Αργυρούπολη αποδείχτηκε μικρό στην θερμή σας ανταπόκριση αφού εντός και εκτός επικράτησε το αδιαχώρητο ! Πάντα στα ταξίδια μου, αυτοδιοικητικά και συγγραφικά, σας είχα μαζί μου, γιατί είστε η έμπνευση και η δύναμη μου!

Τα λόγια των εκλεκτών φίλων ομιλητών ήταν αυθόρμητα και συγκινητικά, προσδίδοντας στη βραδιά συναισθηματική φόρτιση.

Ευχαριστώ καθέναν και καθεμία προσωπικά.. Ξεκινώ από τον Υπουργό Εξωτερικών κ. Νίκο Δένδια, που παρά το απρόσμενο υπηρεσιακό του ταξίδι έστειλε τον προσωπικό του χαιρετισμό, μιλώντας με κολακευτικά λόγια για το αυτοδιοικητικό και συγγραφικό μου έργο.

Ευχαριστώ επίσης τον Περιφερειάρχη Αττικής κ. Γιώργο Πατούλη, τον Βουλευτή Νότιου Τομέα Κωνσταντίνο Κυρανάκη, τον εκπληκτικό συγγραφέα Στέφανο Δάνδολο. Την εξαιρετική ηθοποιό Κατερίνα Διδασκάλου που ανέγνωσε αποσπάσματα από το βιβλίο αναδεικνύοντας το. Και την δημοσιογράφο Σταματίνα Τσιμτσιλή για το συντονισμό της συζήτησης. Φυσικά, ιδιαίτερες ευχαριστίες εκφράζω στην Κέλλυ Ιωαννίδου Καλέντη και τον Αλέξανδρο, τους εκδότες μου που αγκάλιασαν και αυτό το δημιούργημα μου.

Σας ευχαριστώ όλους από καρδιάς, που ανοίξατε την αγκαλιά σας, για να αγαπήσετε το πέμπτο μου δημιούργημα.

Είναι ένα βιωματικό βιβλίο που γράφτηκε περπατώντας στον Υμηττό μας. Στις μοναχικές διαδρομές, την ώρα που είσαι εσύ και ο εαυτός σου.

Το “Ταξίδι σε Σένα” εύχομαι να σας δικαιώσει στις επιλογές σας και να αποδειχτεί ένας ικανός συνομιλητής σας.”

Related posts

Μήνυμα Δημάρχου Ξάνθης για τα αποτελέσματα των Πανελλήνιων Εξετάσεων

editor

Κοινή Αεροπορική άσκηση Ελλάδας – Ισραήλ: Ελληνικά μαχητικά πέταξαν στο FIR του Τελ Αβίβ

editor

Έβρος: Συνελήφθησαν 2 αλλοδαποί για απόπειρα απάτης σε βάρος δύο ηλικιωμένων

editor
29/05/2024 15:24