29 Μαρτίου, 2024
Gatzoli.gr | Οι ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο
Πολιτική

Τούρκος δημοσιογράφος για Αιγαίο: Σε 152 νησιά δεν έχει καθοριστεί κυριαρχία – Ίσως πάρουμε κάποια

Εκτός ελέγχου εμφανίστηκε Τούρκος δημοσιογράφος σε εκπομπή του CNN Turk κατά τη διάρκεια συζήτησης για τα ελληνοτουρκικά, ζητώντας η Τουρκία να καταλάβει μερικά νησιά στο Αιγαίο!

Μάλιστα μέσα στο παραλήρημά του ο δημοσιογράφος Ζαφέρ Σαχίν έλεγε «Μα πήγαμε και δώσαμε τα νησιά που βρίσκονται μπροστά στη μύτη μας» και στη συνέχεια επέμενε «ίσως τα πάρουμε, ποιος ξέρει;».

Στο πάνελ βρισκόταν και ο πρόεδρος του κόμματος «Πατρίδα» Μουχαρέμ Ιντζέ, ο οποίος δεν πίστευε αυτά που άκουγε και γεμάτος απορία έλεγε τον δημοσιογράφο «Μα τι λες; Αν είναι δυνατόν! Βλέπετε όνειρα; Δεν έχουμε βλέψεις στα νησιά κανενός!».
Αξίζει όμως να σημειωθεί πως στην εκπομπή βρισκόταν και διευθυντής της Hurriyet Αχμέτ Χακάν, ο οποίος δεν έκανε το παραμικρό σχόλιο για τις απαράδεκτες αναφορές του δημοσιογράφου.ζουν τα όσα ακούστηκαν σε εκπομπή του CNN Turk κατά τη διάρκεια συζήτησης για τα ελληνοτουρκικά.

Αναλυτικά ο διάλογος για τα νησιά στο Αιγαίο

  • Ζαφέρ Σαχίν (δημοσιογράφος): Ο λόγος που ο Μητσοτάκης σπεύδει στις ΗΠΑ είναι επειδή φοβάται την επικαιροποίηση της Συνθήκης της Λωζάννης. Η δήλωση του προέδρου Ερντογάν για επικαιροποίηση της, έχει πολλές βαθιές έννοιες.
  • Μουχαρέμ Ιντζέ (Πρόεδρος κόμματος Πατρίδα): Τι θα επικαιροποιήσετε; Τέτοια πράγματα δεν γίνονται
  • Ζαφέρ Σαχίν (δημοσιογράφος): Μα πήγαμε και δώσαμε τα νησιά που βρίσκονται μπροστά στη μύτη μας
  • Μουχαρέμ Ιντζέ (Πρόεδρος κόμματος Πατρίδα): Μα τι λες να πάμε να τα πάρουμε;
  • Ζαφέρ Σαχίν (δημοσιογράφος): Ίσως τα πάρουμε, ποιος ξέρει;
  • Μουχαρέμ Ιντζέ (Πρόεδρος κόμματος Πατρίδα): Αυτά δεν τα δώσαμε στη Λωζάννη. Αυτά ο Σουλτάνος ήδη  τα είχε παραχωρήσει. Ο  Αμπντουλ Χαμίτ είχε δώσει την Κύπρο, τα νησιά είχαν παραχωρηθεί πάλι από την εποχή των Σουλτάνων. Μην το κάνετε αυτό! Εκεί ήταν οι Ιταλοί, κι άλλοι. Δεν χάθηκαν με τη Λωζάννη.
  • Μουχαρέμ Ιντζέ (Πρόεδρος κόμματος Πατρίδα): Δηλαδή τι θα κάνετε θα καταλάβετε τα νησιά;
  • Ζαφέρ Σαχίν (δημοσιογράφος): Θα το δούμε τι θα συμβεί στο μέλλον. Μακάρι!
  • Μουχαρέμ Ιντζέ (Πρόεδρος κόμματος Πατρίδα): Μα τι λες; Αν είναι δυνατόν! Βλέπετε όνειρα; Δεν έχουμε βλέψεις στα νησιά κανενός! 100 με 150 χρόνια πριν έχουν υπογραφεί οι συνθήκες.
  • Ζαφέρ Σαχίν (δημοσιογράφος): Εκεί υπάρχουν 152 νησιά που δεν έχει καθοριστεί η κυριαρχία τους, σύμφωνα με το διεθνές δίκαιο.

Related posts

Τσαβούσογλου: Θα θέσουμε θέμα κυριαρχίας στα νησιά αν δεν αποστρατιωτικοποιηθούν

editor

Αίτημα Μητσοτάκη για διακομματική επιτροπή για την ανάπτυξη της Θράκης

editor

Εβρος: Τουρκικά drone κατά μήκος των ελληνοτουρκικών συνόρων, παρακολουθούν τις πτήσεις αμερικανικών ελικοπτέρων

editor
29/03/2024 12:01