8 Αυγούστου, 2022
Gatzoli.gr | Οι ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο
Κοινωνία Τοπικά Νέα

Αλεξανδρούπολη: Οι μαθητές του Νηπιαγωγείου “Ο Άγιος Στυλιανός” γνώρισαν τον θαυμαστό κόσμο των μελισσών

Μια ιδιαίτερη ευκαιρία είχαν οι μαθητές του Νηπιαγωγείου «Ο Άγιος Στυλιανός» της Μητροπόλεώς μας να γνωρίσουν τον θαυμαστό κόσμο των μελισσών και την αξία των προϊόντων τους μέσα από το Βιωματικό Διαδραστικό Εργαστήριο που πραγματοποιείται στα πλαίσια του διδακτικού προγράμματος του Νηπιαγωγείου μας.

Με την βοήθεια έμπειρου μελισσοκόμου παρατήρησαν την γυάλινη κυψέλη και έμαθαν πως λειτουργεί η μικρή, αλλά θαυμαστή κοινωνία των μελισσών. Ακολούθησαν βήμα βήμα την διαδικασία που χρειάζεται για να συλλεχθεί το μέλι, έμαθαν και για τα υπόλοιπα μελισσοκομικά προϊόντα που συλλέγονται και χρησιμοποίησαν τα ειδικά εργαλεία. Οι μικροί μαθητές ενθουσιάστηκαν με την παρατήρηση των μελισσών μέσα στην γυάλινη κυψέλη και χάρηκαν γι’ αυτήν την ενδιαφέρουσα εμπειρία. Μέσα από το ενδιαφέρον βιωματικό εργαστήριο, αναδύθηκε η όμορφη ιδέα να παράγουμε στο Σχολείο μας το δικό μας μέλι, το οποίο αγαπάνε τα παιδιά του σχολείου μας και γεύονται τακτικά στα πρωινά τους γεύματα.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Άνθιμος χάρηκε για την βιωματική αυτή εμπειρία των μικρών μαθητών του Νηπιαγωγείου μας και τους εύχεται σαν τις μέλισσες να είναι δημιουργικοί και εργατικοί στη ζωή τους.

Related posts

Σέρρες: Κατέρρευσε τμήμα παλιάς γέφυρας στον Αγγίτη

editor

Η πρώτη ολοκληρωμένη μεσοθεραπεία με φυσικό τρόπο ήρθε και στην Αλεξανδρούπολη!

editor

Ολικό «λίφτινγκ» σε οχτώ γήπεδα του Δήμου Σουφλίου

editor
08/08/2022 10:09