19 Απριλίου, 2024
Gatzoli.gr | Οι ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο
Πολιτική

Ν. Παναγιωτόπουλος: Ξεκινούν άμεσα οι διαδικασίες για την απόκτηση F-35

«Τρέχουν» οι εξελίξεις σχετικά με τη συμμετοχή της χώρας μας στο πρόγραμμα των μαχητικών F-35.

O υπουργός Εθνικής Αμύνης Νικόλαος Παναγιωτόπουλος είχε συνάντηση χθες, Τρίτη 24 Μαΐου 2022, με στελέχη του Προγράμματος (JSF PO – Joint Strike Fighter Program Office) για το μαχητικό αεροσκάφος F-35. Στη συνάντηση συμμετείχε και ο πρέσβης των ΗΠΑ στην Ελλάδα, Τζορτζ Τζέιμς Τσούνης.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, ο Υπουργός Εθνικής Αμύνης υπογράμμισε ότι σε συνέχεια της επίσκεψης του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στις ΗΠΑ, θα ξεκινήσει, άμεσα, η διαδικασία απόκτησης αεροσκαφών F-35, τα οποία θα καλύψουν προβλεπόμενες επιχειρησιακές απαιτήσεις της Πολεμικής Αεροπορίας.

Ο κ. Παναγιωτόπουλος ανέφερε ότι τα Γενικά Επιτελεία θα προβούν στις απαιτούμενες ενέργειες, στο πλαίσιο της ισχύουσας διαδικασίας προμήθειας αμυντικών εξοπλισμών.

Κατά τη συνάντηση, τονίστηκε ότι η απόκτηση των αεροσκαφών F-35, η οποία θα ενισχύσει, περαιτέρω, την αποτρεπτική ικανότητα της χώρας και τη διαλειτουργικότητα των Ενόπλων Δυνάμεων Ελλάδος και ΗΠΑ, αντανακλά το στρατηγικό επίπεδο των διμερών αμυντικών σχέσεων.

Related posts

Το αδιαχώρητο επικράτησε στην ομιλία του Χριστόδουλου Τοψίδη στην Ξάνθη

editor

Γιώργος Στεργίου: “Ο φράχτης στον Έβρο αποδυναμώνει γεωπολιτικούς εκβιασμούς”

editor

MRB: Πρώτη με διαφορά 7,6% η ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ

admin
19/04/2024 3:28