25 Απριλίου, 2024
Gatzoli.gr | Οι ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο
Απόψεις Πολιτική

Νεύρα, νεύρα, πολλά νεύρα…

του Ανδρέα Κωνσταντάτου

Ε, πως να μην είναι “φουρτουνιασμένος” ο Ταγίπ Ερντογάν.  Τι του πάει καλά;

Ήθελε να κάνει το διαμεσολαβητή μεταξύ Ουκρανίας και Ρωσίας. Μια συνάντηση των ΥΠΕΞ, έγινε στη χώρα του πλήρως αποτυχημένη και τίποτα άλλο. Ο ίδιος εξακολουθεί όμως να διαφημίζει έναν ρόλο  που του έχουν ήδη αφαιρέσει.

Έχασε 100 σούπερ μαχητικά F-35, για να πάρει το σύστημα S-400 από τη Ρωσία. Του αρέσει να πατά σε δυο -τρεις βάρκες και να παίζει το παιχνίδι του εκβιασμού και του παζαριού, αλλά αυτός ο ρόλος έχει και ένα κόστος. Δεν μπορείς να τους έχεις όλους ικανοποιημένους. Έτσι τα F-35 άλλαξαν κατεύθυνση και από τις τουρκικές βάσεις που τα περίμεναν, θα προσγειωθούν στις ελληνικές, σε λίγα χρόνια. Πρόκειται για ένα μεγάλο …δώρο του Ταγίπ προς την Ελλάδα,

“Άφρισε” με  τους Αμερικανούς γερουσιαστές και βουλευτές που χειροκροτούσαν συνεχώς ακόμα και όρθιοι  τον Μητσοτάκη και εξοργίστηκε που τον άκουσε να τους λέει, πως με τα  F-16 τους , η Τουρκία παραβιάζει τον εναέριο χώρο και κάνει υπερπτήσεις πάνω από τα νησιά μας.

Κι όταν η Σουηδία και η Φινλανδία, κατέθεσαν αίτηση για ένταξη στο ΝΑΤΟ , σε μια ιστορική στιγμή γι’ αυτές τις χώρες και για την Ευρώπη, ο κ Ερντογάν μπλόκαρε το αίτημά τους, εκτιμώντας πως μπορεί να παζαρέψει με τον Μπάιντεν, την άρση των κυρώσεων που επιβλήθηκαν μετά την  αγορά των S-400.

To Στέιτ Ντιπάρτμεντ τον “άδειασε” σημειώνοντας πως πρόκειται για  ζήτημα που αφορά την Τουρκία  και τις δύο χώρες κι όχι της ΗΠΑ.

Κι έφτασε στο σημείο, ο τούρκος Πρόεδρος να λέει πως δεν θα ξαναμιλήσει με τον Μητσοτάκη.

Γιατί; Επειδή αποκάλυψε στους Αμερικανούς τον αναθεωρητισμό του με το  παρανοϊκό αυτοκρατορικό σχέδιο για τη “γαλάζια πατρίδα” , επειδή δεν θα μπορέσει να αγοράσει τα F-16,  επειδή δεν του σηκώνει το τηλέφωνο ο Μπάιντεν, ούτε του στέλνει πρόσκληση για το Λευκό Οίκο;

Τι περίμενε από έναν  Έλληνα πρωθυπουργό που η χώρα του απειλείται με πόλεμο αν επεκτείνει τα χωρικά της ύδατα στα 12 μίλια,  που καθημερινά   τουρκικά αεροσκάφη κάνουν υπερπτήσεις  πάνω από τα ελληνικά νησιά των οποίων την κυριαρχία αμφισβητεί, να χορέψει “ζεϊμπέκικο”, να κάνει “κουμπαριές” ή να τον “κατευνάσει”.

Η εχθρότητα του, απέναντι στην Ελλάδα δεν έχει να κάνει με τον κ Μητσοτάκη.

Έχει να κάνει με την ίδια την ύπαρξη της χώρα μας, γιατί αποτελεί το “φράγμα” στο όνειρο της πολιτικής και στρατιωτικής ελιτ της Τουρκίας, για την επανασύσταση της Οθωμανικής αυτοκρατορίας.

Ας σταματήσουμε λοιπόν να μιζεριάζουμε, να φοβόμαστε και να περνάμε καθημερινά την τουρκική προπαγάνδα στο λαό μας.

Επικίνδυνοι είναι και ανά πάσα στιγμή μπορούν να προκαλέσουν θερμό επεισόδιο στο Αιγαίο, στην Κύπρο ή στην ΝΑ Μεσόγειο, αλλά αποδείξαμε πρώτα με την αμυντική συμφωνία με τη Γαλλία και τώρα με τις ΗΠΑ και την παρουσία τους από τη Σούδα μέχρι την Αλεξανδρούπολη, ότι μπορούμε να θωρακίσουμε τη χώρα μας με σωστές διπλωματικές κινήσεις, με συμμαχίες και με σύγχρονα οπλικά συστήματα.

Και ας αφήσουμε τα …νεύρα στον Ερντογάν.

Πηγή: afteroffice.gr

Related posts

Δένδιας: «Δεν θέλω να καθυστερήσω τη παρουσία των Αμερικανών στην Αλεξανδρούπολη»

admin

Δήμαρχος Αλεξανδρούπολης: Κάηκε όλος ο Έβρος, αλλά δεν πειράζει! (βίντεο)

editor

Ο Ερντογάν δηλώνει ότι η Ρωσία θα ήταν απερίσκεπτη να εισβάλει στην Ουκρανία

editor
25/04/2024 19:00