6 Ιουλίου, 2022
Gatzoli.gr | Οι ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο
Πολιτική Τοπικά Νέα

Στην Αλεξανδρούπολη έφτασε το Αμερικάνικο USS Arlington

Στο λιμάνι της Αλεξανδρούπολης κατέφθασε ακόμα ένα Αμερικάνικο πολεμικό πλοίο “USS ARLINGTON” του Πολεμικού Ναυτικού των ΗΠΑ!

Σε αντίθεση με τα ΑμερικανοΝΑΤΟικα πλοία που έχουν δέσει το προηγούμενο διάστημα στο ακριτικό λιμάνι, αυτή τη φορά δεν πρόκειται για μεταγωγικό, αλλά για στρατιωτικό πλοίο αποβατικών επιχειρήσεων.

Το αμερικάνικο αποβατικό πλοίο βρίσκεται από τις αρχές του Μάη στις ελληνικές θάλασσες, όπου αρχικά κατέπλευσε στον Βόλο για να συμμετάσχει στη διμερή άσκηση «Alexander the Great 2022», ενώ στις 10 Μάη συμμετείχε σε συνεκπαίδευση με πλοία του ελληνικού ναυτικού στη θαλάσσια περιοχή των Σποράδων και της Σκύρου.

Όπως ανακοινώθηκε από το Γενικό Επιτελείο Εθνικής Άμυνας, οι ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις συμμετείχαν με τη φρεγάτα «Σαλαμίς», το αρματαγωγό «Χίος», καθώς και ένα ελικόπτερο S-70 B Aegean Hawk.

Να τονίσουμε πως το συγκεκριμένο πλοίο θα παραμείνει για τις επόμενες 2 ημέρες στο λιμάνι μας με κύριο στόχο να ξεκουραστεί το πλήρωμα του από τις ασκήσεις που πραγματοποιούσαν τις προηγούμενες ημέρες στο Αιγαίο.

Το “ARLINGTON” είναι ένα Military Ops με σημαία USA. Το ολικό μήκος του (LOA) είναι 208 μέτρα και το πλάτος του είναι 64 μέτρα.

Related posts

Συνελήφθη αλλοδαπός διακινητής με 3 μη νόμιμους μετανάστες στο τελωνείο Κήπων

editor

3 Αγρο-Μετεωρολογικούς Σταθμούς απέκτησε ο δήμος Αλεξανδρούπολης

editor

Μεγάλη συγκέντρωση του Λαζόπουλου στην παρουσίαση του προγράμματος και των υποψηφίων στην Αλεξανδρούπολη

admin
06/07/2022 12:57