29 Μαρτίου, 2024
Gatzoli.gr | Οι ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο
Κοινωνία Τοπικά Νέα

Ο αρχηγός ΓΕΣ στα “Ελευθέρια 2022” σε Αλεξανδρούπολη και Διδυμότειχο – Ανακηρύχθηκε επίτιμος δημότης Διδυμοτείχου

Σειρά εκδηλώσεων πραγματοποιήθηκαν στη ζώνη ευθύνης του Δ΄ Σώματος Στρατού «ΘΡΑΚΗ» (Δ΄ ΣΣ «ΘΡΑΚΗ»)το Σαββατοκύριακο, στο πλαίσιο του εορτασμού της 102ας επετείου των Ελευθερίων 2022, παρουσία του υφυπουργού Εσωτερικών-αρμοδίου για θέματα Μακεδονίας-Θράκης- ως εκπροσώπου της κυβέρνησης, μελών του κοινοβουλίου, του αρχηγού ΓΕΣ αντιστρατήγου Χαράλαμπου Λαλούση ως εκπροσώπου του αρχηγού ΓΕΕΘΑ και των τοπικών Αρχών.

Συγκεκριμένα :

– το Σάββατο 14 Μαΐου στην Αλεξανδρούπολη τελέσθηκαν θεία λειτουργία – δοξολογία στον ιερό μητροπολιτικό ναό του Αγίου Νικολάου, επιμνημόσυνη δέηση στο μνημείο της Δόμνας Βισβίζη -καπετάνισσας και αγωνίστριας της επανάστασης του 1821- και ακολούθησαν η κατάθεση στεφάνων και μαθητική και στρατιωτική παρέλαση.

Στις εκδηλώσεις παρέστησαν, επίσης, ο δήμαρχος Αλεξανδρούπολης Γιάννης Ζαμπούκης, ο μητροπολίτης Αλεξανδρουπόλεως, Τραϊανουπόλεως και Σαμοθράκης κ.κ. ‘Ανθιμος, ο διοικητής του Δ΄ΣΣ «ΘΡΑΚΗ» αντιστράτηγος Ιωάννης Τσιόπλος, ο αντιπεριφερειάρχης Έβρου Δημήτριος Πέτροβιτς, εκπρόσωποι της τοπικής αυτοδιοίκησης και αξιωματικοί των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας.

Το απόγευμα της ίδιας ημέρας, ο αρχηγός ΓΕΣ, ως προσκεκλημένος του αντιπεριφερειάρχη Έβρου Δημητρίου Πέτροβιτς, συμμετείχε στην αφή της φλόγας της έναρξης των αγώνων «VIA EGNATIA RUN», που διοργάνωσε η περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης – περιφερειακή ενότητα Έβρου.

– Την Κυριακή 15 Μαΐου στο Διδυμότειχο τελέσθηκαν θεία Λειτουργία-δοξολογία στον ιερό μητροπολιτικό ναό της Παναγίας Ελευθερώτριας, εγκαίνια του Μνημείου Τιμής και Μνήμης των Θρακών Προσφύγων και ακολούθησαν κατάθεση στεφάνων, μετονομασία της οδού «Νίκης» σε οδό «XVI Μηχανοκίνητης Μεραρχίας Πεζικού» και ανακήρυξη του Αρχηγού ΓΕΣ από τον δήμο ως επιτίμου δημότη της πόλης, για την προσφορά του στην προώθηση του αθλητισμού στην περιοχή.

Στις εκδηλώσεις παρέστησαν επίσης ο δήμαρχος Διδυμοτείχου Ρωμύλος Χατζηγιανόγλου, ο Μητροπολίτης Διδυμοτείχου, Ορεστιάδας & Σουφλίου, κ.κ Δαμασκηνός, ο διοικητής του Δ΄ΣΣ «ΘΡΑΚΗ» αντιστράτηγος Ιωάννης Τσιόπλος, εκπρόσωποι των θρησκευτικών αρχών, της τοπικής αυτοδιοίκησης και αξιωματικοί των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας.

Related posts

Το Σουφλί “πρωταγωνιστεί” στην επίδειξη μόδας του Oίκου Dior!

editor

10 μουσικές σκηνές στο κέντρο της Αλεξανδρούπολης για την “Λευκή Νύχτα 2023”

editor

Δωρεάν δειγματοληπτικός έλεγχος για τους κατοίκους στο Μεγάλο Δέρειο

editor
29/03/2024 10:59