20 Μαΐου, 2022
Gatzoli.gr | Οι ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο
Κοινωνία

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία η άσκηση ειδικών επιχειρήσεων Ελλάδας-ΗΠΑ «Stolen Cerberus 22»

Η διμερής άσκηση «Stolen Cerberus 22» διεξήχθη από τις 3 έως τις 11 Μαΐου στο πλαίσιο της στρατιωτικής συνεργασίας Ελλάδας και ΗΠΑ. Όπως ανακοινώθηκε σχετικά, η άσκηση περιελάμβανε άλματα ελεύθερης πτώσης και στατικού ιμάντα, ρίψεις εφοδίων σε ξηρά και θάλασσα, πτήσεις χαμηλού ύψους, σενάρια έρευνας-διάσωσης και αεροδιακομιδών.

Στην άσκηση συμμετείχαν, από ελληνικής πλευράς, αξιωματικοί και υπαξιωματικοί της Διοίκησης Ειδικού Πολέμου και αεροπορικά μέσα της Πολεμικής Αεροπορίας. Από αμερικανικής πλευράς συμμετείχε προσωπικό της 37th Airlift Squadron της 86th Airlift Wing, καθώς και τρία αεροσκάφη C-130J.

Με την ολοκλήρωση της άσκησης, χθες, πραγματοποιήθηκε συμβολική πτήση σχηματισμού τριών αεροσκαφών C-130 (ένα ελληνικό και δύο αμερικανικά) πάνω από την Ακρόπολη.

H σειρά ασκήσεων «Stolen Cerberus» πραγματοποιείται κάθε χρόνο από το 2013 και συμβάλει, σύμφωνα με το ΓΓΕΘΑ, στην επαύξηση του επιπέδου της επιχειρησιακής ετοιμότητας, μαχητικής ικανότητας, συναντίληψης, ανταλλαγής τεχνογνωσίας και διαλειτουργικότητας κατά τη σχεδίαση και εκτέλεση Ειδικών Επιχειρήσεων και αναδεικνύει τη διαχρονική συνεργασία της Ελλάδας και των ΗΠΑ στον τομέα του Ειδικού Πολέμου.

Related posts

Ενίσχυση ύψους 24,3 εκατ. ευρώ σε 89 μικρούς ορεινούς και νησιωτικούς Δήμους – “Μέσα” και η Σαμοθράκη

editor

Αλεξανδρούπολη: Σύλληψη διακινητών για την προώθηση μη νόμιμων μεταναστών

admin

Έβρος: Δύο τα κρούσματα ιού του Δυτικού Νείλου

editor
20/05/2022 2:59