13 Ιουνίου, 2024
Gatzoli.gr | Οι ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο
Κοινωνία Περιβάλλον Τοπικά Νέα

Δήμος Ξάνθης: Το θαύμα της ενέργειας! Μια παιδική παράσταση για την ανακύκλωση και το περιβάλλον

Ποιος παράτησε μια χαλασμένη μπαταρία αυτοκινήτου έξω; Ποια είναι η κυρία Βάλλον; Γιατί ζητά εναγωνίως τη βοήθειά μας;

Σε αυτά τα σημαντικά ερωτήματα, απαντούν οι ήρωες του χοροθεατρκού έργου, με τίτλο «Το θαύμα της ενέργειας!».

Μόνο που θα χρειαστούν και τη βοήθεια… του κοινού!

Το έργο θα παρουσιαστεί το Σάββατο 14 Μαΐου 2022, με δύο παραστάσεις, στις 12:00 και στις 13:00, στο Θεατράκι του Κέντρου Πολιτισμού του Δήμου Ξάνθης (έναντι ΟΤΕ).

Η παιδική θεατρική παράσταση, που πραγματοποιείται, στο πλαίσιο του Επιστημονικού Συνεδρίου των Γενικών Γραμματέων Τοπικής Αυτοδιοίκησης στην Ξάνθη, το διάστημα 12-15 Μαΐου 2022, έχει σκοπό την ευαισθητοποίηση, όπως και την ορθή ενημέρωση των παιδιών, σχετικά με τις μπαταρίες μολύβδου και τις ηλεκτρικές μπαταρίες, θέτοντας στους μικρούς θεατές την αξία της Ανακύκλωσης για το περιβάλλον και τη θέση του ανθρώπου μέσα σε αυτό.

Πρόκειται για μια παραγωγή της Εταιρίας Re-Battery ΑΕ, ένα Πανελλαδικό Σύστημα Εναλλακτικής Διαχείρισης Αποβλήτων Συσσωρευτών Οχημάτων & Βιομηχανίας, που προωθεί την  επιχειρηματικότητα με σεβασμό στην περιβαλλοντική νομοθεσία.

Ο χορός, οι εντυπωσιακοί χαρακτήρες, οι μαγευτικές στολές, το χιούμορ και η διάδραση με τα παιδιά πρωταγωνιστούν και απογειώνουν το έργο, μαγνητίζοντας το ενδιαφέρον των μικρών φίλων.

Θα καταφέρουν άραγε να συνεργαστούν και να σώσουν την «κα Βάλλον», δηλαδή το περιβάλλον, αλλά και όλους εμάς τους ανθρώπους;

Τη σκηνοθεσία – χορογραφία υπογράφει ο Ιωάννης Έντγκαρ Αβετικιάν, τα κοστούμια-σκηνικά ο Franchesco Infante.

Παίζουν οι ηθοποιοί (με τη σειρά που εμφανίζονται): Κύρια Βάλλον – Άννα Αργυρού, Μόλιν – Ερατώ Μάκρα, Συλλέκτης – Θέμιδα Γκέκου, Ρι-Μπαταρούλης – Ιωάννης Μαμόλης, Ηλεκτρούλης – Ιωάννης Έντγκαρ Αβετικιάν.

Η είσοδος είναι δωρεάν.

Related posts

Ανάμεσα στις κορυφαίες αθλητικές σχολές παγκοσμίως το Τ.Ε.Φ.Α.Α. του ΔΠΘ

editor

Έβρος: Συνελήφθησαν 4 διακινητές με 11 μη νόμιμους μετανάστες

editor

Ξεκίνησε η δοκιμαστική λειτουργία του FSRU Αλεξανδρούπολης

editor
13/06/2024 1:00