28 Μαρτίου, 2024
Gatzoli.gr | Οι ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο
Κοινωνία Πολιτισμός Τοπικά Νέα

Τελετή Λήξης του Φεστιβάλ “Ξάνθη – Πόλις Ονείρων Μουσικών Σχολείων”

Περισσότεροι από 1200 μαθητές Μουσικών Σχολείων, εκπαιδευτικοί και συνοδοί επισκέφθηκαν την Ξάνθη, στο πλαίσιο του Φεστιβάλ των Μουσικών Σχολείων, υπό τον κεντρικό τίτλο: Ξάνθη – Πόλις Ονείρων Μουσικών Σχολείων… Για μια εβδομάδα, η Ξάνθη βίωσε μια ονειρική ατμόσφαιρα, με τους μαθητές και τις μαθήτριες από 25 Μουσικά σχολεία της χώρας να πλημμυρίζουν με μουσική, τραγούδι και χορό τις πλατείες, τις γωνιές αυτής της πόλης, σημαίνοντας με τον πιο ιδιαίτερο τρόπο, την επιστροφή στην κανονικότητα, την επιστροφή στη Ζωή…

Η τελετή λήξης είχε τα πάντα: αρμονία, λυρισμό, ποιητικότητα, συγκίνηση… Αλλά και χαρά, αισιοδοξία, κέφι, που οι μαθητές και οι μαθήτριες της χώρας, πρόσφεραν σε μεγάλες δόσεις σε όλους όσοι παρακολούθησαν την εκδήλωση.

Και ήταν μια «απάντηση, από τις νέες και τους νέους της πατρίδας μας, πως ό,τι κι αν συμβαίνει, στο τέλος οι άνθρωποι καταφέρνουν να στέκονται όρθιοι να δημιουργούν και να χαμογελούν», όπως υπογράμμισε ο Δήμαρχος Ξάνθης Μανώλης Τσέπελης, στην ομιλία του, το Σάββατο το απόγευμα.

Μια ομιλία που χρειάστηκε να διακοπεί αρκετές φορές, λόγω των χειροκροτημάτων και των επευφημιών από τον νεαρόκοσμο, που γέμισε ασφυκτικά (όσο και γνώριμα) την πλατεία Δημοκρατίας.

Ο κ. Τσέπελης επισήμανε ότι, μπορεί το 7ο Φεστιβάλ Μουσικών Σχολείων να ολοκληρώνεται όμως «κανείς δεν μπορεί να βάλει τελεία στη δημιουργικότητα, τη ζωντάνια, τη δυναμική. Δεν μπορούμε να βάλουμε τελεία στα “ωραία” και στα “αληθινά”», τόνισε και έδωσε την υπόσχεση ότι «του χρόνου, θα προσκαλέσω τους εκπροσώπους του Υπουργείου Πολιτισμού για να διαπιστώσουν ιδίοις όμμασι, το πολιτιστικό έργο που επιτελείται, εδώ στην Ξάνθη, από τη νεολαία της χώρας μας».

«Δίνουμε ραντεβού για την επόμενη γιορτή της χαράς, της αισιοδοξίας, της δημιουργικότητας. Εύχομαι του χρόνου, τα 25 σχολεία να διπλασιαστούν και η φωνή της νεολαίας μας να ενωθεί με τη φωνή των νέων που θα έρθουν από όλη την Ευρώπη», επαναλαμβάνοντας την πρόθεση της δημοτικής αρχής για τη δημιουργία ενός «ευρωπαϊκού Φεστιβάλ» την επόμενη χρονιά.

«Να φτιάξουμε όλοι μαζί μια Μεγάλη Ευρωπαϊκή γιορτή. Οι νέοι, με το ανήσυχο πάντα πνεύμα τους και το φωτεινό χαμόγελό τους θα μας οδηγήσουν στον δρόμο του Πολιτισμού, της Ειρήνης, της Αδελφοσύνης», σημείωσε…

Ευχαρίστησε τον σημαντικό μουσουργό, Νίκο Κυπουργό που, «όλα αυτά τα χρόνια, θέτει κάτω από την μπακέτα του αυτήν την όμορφη και ζωηρή δημιουργικότητα», όπως και τον Παντελή Θαλασσινό και όλους τους δημιουργούς που συμμετείχαν και συνέβαλαν σε αυτόν τον θεσμό.

Ο Δήμαρχος συνεχάρη τους διοργανωτές για την άρτια διοργάνωση και έκανε ιδιαίτερη μνεία στους εθελοντές, «που πάντα δίνουν το παρόν, ακούραστα και με πρωτόγνωρο ενθουσιασμό», αλλά και τους εκπαιδευτικούς των Μουσικών σχολείων της χώρας μας και τους συνοδούς, που βρέθηκαν εδώ μαζί με τους μαθητές…

«Του χρόνου σε αυτήν την Πλατεία, στην Πλατεία Δημοκρατίας, από την Ξάνθη, ας στείλουμε ένα μήνυμα συνεργασίας και φιλίας.

Ένα μήνυμα… Συμφωνίας, Αρμονίας σε όλον τον κόσμο!», υπογράμμισε.

Related posts

12η & 16η Μεραρχία: Ποιοι αναλαμβάνουν Διοικητές

editor

Προσλήψεις σε Αλεξανδρούπολη, Σαμοθράκη & Διδυμότειχο από την ΔΕΔΔΗΕ

editor

Συγκρότηση σε σώμα του Δ.Σ. του Αναπτυξιακού Οργανισμού της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης

editor
28/03/2024 22:23