26 Φεβρουαρίου, 2024
Gatzoli.gr | Οι ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο
Κοινωνία Τοπικά Νέα

Τιμητική – μουσική εκδήλωση με τίτλο: «Εορτάζοντας τη Μάνα» στο Μέγαρο Μουσικής Κομοτηνής

Η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης με την υποστήριξη του Δήμου Κομοτηνής διοργανώνουν, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα της Μητέρας, τιμητική – μουσική εκδήλωση με τίτλο: «Εορτάζοντας τη Μάνα στο Μέγαρο Μουσικής Κομοτηνής,  το Κυριακή 15 Μαΐου 2022 και ώρα 19:00. Στην εκδήλωση συμπράττουν οι Δ/νσεις Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης Ροδόπης.

Κεντρικός ομιλητής θα είναι ο συγγραφέας, φιλόλογος του ΔΠΘ Σπύρος Κιοσσές, ενώ συμβουλευτικές παρεμβάσεις θα κάνουν οι: Χρήστος Σερμπέζης, Δρ. Ψυχολόγος – ψυχοθεραπευτής στον Ξενώνα Κακοποιημένων Γυναικών του Δήμου Κομοτηνής, με τίτλο: «Μητρότητα και ενδοοικογενειακή βία: βρίσκοντας δύναμη μέσα στην καταιγίδα της κακοποίησης» και η Όλγα Κατσιάνη, Δρ. Κοινωνικής Εργασίας – Κοινωνική Λειτουργός του Δήμου Κομοτηνής με τίτλο: «Η εμψύχωση και ενδυνάμωση της ηλικιωμένης μητέρας μέσα από το «Βοήθεια στο Σπίτι»».

mana A3

Στο κύριο μέρος της εκδήλωσης θα πραγματοποιηθεί απονομή βραβείου στην μνήμη της ηρωίδας μάνας Γιαννούλας Ζέρβα – Βάρσου (για την οποία θα γίνει ειδική μνεία) στις μητέρες του Παιδικού Χωριού SOS Θράκης. Επίσης θα βραβευθούν για τη συμμετοχή τους  δημιουργίες ζωγραφικής και φωτογραφίες από τα σχολεία της Ροδόπης και τα έργα τους θα εκτεθούν στο χώρο του Φουαγιέ του Μεγάρου Μουσικής, ενώ από τις 6:00μ.μ. το απόγευμα θα πραγματοποιηθούν δράσεις δημιουργικής απασχόλησης για παιδιά με θέμα τη Μάνα με την υποστήριξη του Θρακικού Πνευματικού Κέντρου – Ωδείου Κομοτηνής.

Η  εκδήλωση θα επενδυθεί μουσικά με τραγούδια σε όλες τις γλώσσες αφιερωμένα στη Μάνα.

Η είσοδος για την παράσταση είναι δωρεάν και η προσέλευση ελεύθερη.

Related posts

Παγκόσμια ανησυχία για νέο κύμα κορονοϊού στην Κίνα

editor

Εμβολισμοί κατά του κορονοϊού στην Ιερά Μητρόπολη Αλεξανδρούπολης

editor

Συνάντηση του Σταύρου Κελέτση με τον Διευθυντή του Πολιτικού Γραφείου του Πρωθυπουργού και το Υπουργείο Ανάπτυξης

admin
26/02/2024 10:58