19 Απριλίου, 2024
Gatzoli.gr | Οι ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο
Απόψεις Κοινωνία

Οι γάτες και τα …γατάκια

της Μάρθας Λεκκάκου

Το στιγμιότυπο με τον τύπο στην Αιδηψό με την κλωτσιά στο γατί δικαίως προκάλεσε τις αντιδράσεις πολλών, ακόμη και του ίδιου του υπουργού Προστασίας του Πολίτης, Τάκη Θεοδωρικάκου. Ο «νταής γατιών» συνελήφθη, αφέθηκε ελεύθερος και η ζωή συνεχίζεται. Μόνον θετικό είναι ότι μέσα σε 5 μήνες, κατ’ εφαρμογή του νόμου προστασίας των ζώων, σύμφωνα με τον αρμόδιο υπουργό, έχουν γίνει 140 συλλήψεις και έχουν επιβληθεί συνολικά 1,3 εκατ ευρώ συνολικά πρόστιμα.

Πολλοί μέσω των social media, δικαίως ξανά, έσπευσαν να καταδικάσουν τον τύπο που δελέασε με φαγητό ένα μικρό ζωντανό για να το ξαποστείλει προς τη θάλασσα. Ευτυχώς το γατί προσγειώθηκε στην άμμο και όχι στο νερό. Νεαρά αθλήτρια που ανήκε στην παρέα του νταή ξεκαρδίστηκε με μια πράξη βίας σε ένα ζωντανό. Περίεργο και επικίνδυνο αυτό αν σκεφτεί κανείς ότι η κοπέλα είναι και αθλήτρια του καράτε, γεγονός που θα έπρεπε να την είχε καταστήσει πειθαρχημένη στη σκέψη και κυρίως στην άσκηση βίας.

Ένα άλλο μείζον πρόβλημα σε τέτοιου είδους περιστατικά είναι πώς αντιδρούν οι γύρω, οι παρευρισκόμενοι, διότι καλά είναι τα social media, ασφαλή και απομακρυσμένα από το κάθε συμβάν, αλλά στο δια ταύτα, κράξιμο εφάμιλλο του twitter, δεν ακούστηκε στο βιντεοσκοπημένο στιγμιότυπο. Ούτε κιχ.

Αυτός ο ωχαδερφισμός που λέγαμε παλιά τη δεκαετία του ΄80 -μάλλον σήμερα δεν μάς φαντάζει «θανάσιμο αμάρτημα». Φαίνεται ότι έχει πάρει ανεξέλεγκτες διαστάσεις, μιας και στη θέα ενός «νταή των γατιών», εκεί, μπροστά στο συμβάν, κανείς δεν αντιδρά, όπως θα αντιδρούσε στο διαδίκτυο! Αλήθεια, πόσοι από όσους αγανάκτησαν στο πληκτρολόγιο, θα αγανακτούσαν και δια ζώσης; Πολλοί; Μπα.

Και μετά σκέφτεσαι ότι το γατί έτσι γεννήθηκε, ένα ζώο συντροφιάς που εξαρτάται αποκλειστικά από τον άνθρωπο, που παρακαλά, περιμένει και υπομένει. Ο μέσος πολίτης αυτής της χώρας, όμως δεν έχει γεννηθεί …γατάκι να φοβάται τον κάθε νταή, εκτός και αν γίνεται στην πορεία της ζωής του έτσι. Και αυτό είναι πολύ προβληματικό.

Επειδή πολύ κράξιμο πέφτει στα κοινωνικά μέσα δικτύωσης για τέτοια και παρόμοια φαινόμενα, ας το …πάρουμε αλλιώς και ας επιχειρήσουμε και εκτός πληκτρολογίου να επιπλήττουμε όσους έχουν αντικοινωνική, απάνθρωπη, βίαιη συμπεριφορά πάσης φύσεως σε κάθε πλάσμα, δίποδο ή τετράποδο. Τώρα μάλιστα που έφυγαν οι μάσκες του κορωνοϊού τα πράγματα γίνονται ακόμη πιο εύκολα.

Δεν υπαινίσσομαι να γίνουμε καβγατζήδες, αλλά αν δεν κάνουμε τίποτε και γυρίσουμε απλώς πλευρά «για να μην μπλέξουμε», ας μη μας φανεί περίεργο, αν η επόμενη κλωτσιά έρθει κατά πάνω μας.

Πηγή: todaypress.gr

Related posts

«Μεγάλη αναταραχή, υπέροχη κατάσταση» για κάποιους…

editor

Το Φεστιβάλ Δράμας εγκαινιάζει ένα νέο διαγωνιστικό τμήμα και αθλοθετεί νέο βραβείο στη μνήμη της Φρίντας Λιάππα

editor

Η ΧΙΙ Μεραρχία διέθεσε χθες αριθμό δεμάτων με τρόφιμα για οικογένειες της περιοχής ευθύνης της που αντιμετωπίζουν σοβαρά βιοποριστικά προβλήματα

admin
19/04/2024 16:24