22 Ιουνίου, 2024
Gatzoli.gr | Οι ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο
Απόψεις Πολιτική

Γιατί ο Αλέξης “παίζει” με τα φαντάσματα

του Ανδρέα Κωνσταντάτου

Άλλη δουλειά δεν έχουν εκεί στην Κουμουνδούρου και ασχολούνται με τους ξεχασμένους Γλύξμπουργκ;

Φώναξαν τόσο δυνατά λες και ο Μητσοτάκης πήγε στη Σκωτία για να “αναστήσει” τους νεκρούς θεσμούς των βασιλιάδων όχι για ένα πάρκο στο Τατόι.

Για μια …ανακαίνιση του κτήματος  Τατοΐου συναντήθηκε με τον επόμενο αρχηγό του βρετανικού κράτους, όπως είχε συναντηθεί παλαιότερα για άλλους λόγους ο Αλέξης και ο κάθε Αλέξης.
Η ανακοίνωση ΣΥΡΙΖΑ με την οποία αποκαλεί τον κ. Μητσοτάκη “αυλάρχη των Γλύξμπουργκ” -ατυχούς επικοινωνιακής έμπνευσης και αγνώστου στόχευσης- προκάλεσε τόσο θόρυβο που κάλυψε την καθημερινότητα μας.

Για δυο 24ώρα η Κουμουνδούρου έδινε την εικόνα ότι ασχολείται περισσότερο με τα φαντάσματα των βασιλιάδων και λιγότερο με τα προβλήματα των πολιτών που είναι και πολλά και δυστυχώς επώδυνα .

Το ερώτημα είναι γιατί αντέδρασε έτσι η Κουμουνδούρου, για  μια συνάντηση που είχε στόχο να αξιοποιηθεί το κτήμα Τατοΐου κατά τον καλύτερο δυνατό τρόπο για το κοινό..

Μήπως δεν θέλει την αξιοποίηση; Προτείνει άλλου είδους εκμετάλλευση του χώρου ή  να μπει μπουλντόζα και να μην αφήσει τίποτα όρθιο που να θυμίζει το βασιλικό παρελθόν της περιοχής;
Τίποτα από όλα αυτά. Πρόταση δεν υπάρχει.

Μήπως όμως εκεί στα δωμάτια της Κουμουνδούρου, που ζυμώνονται, φοβήθηκαν πως ο Μητσοτάκης θα επιστρέψει με τους Γλύξμπουργκ και θα τους βάλει στο θρόνο;

Αυτή την εκδοχή, δεν βάζω το χέρι μου στη φωτιά, πως κάποιοι δεν την  ψιθύρισαν.

Νομίζω όμως πως τα πράγματα είναι πιο απλά. Ήθελαν  να στοχοποιήσουν τον πρωθυπουργό. Γιατί σε απλοποιημένη έκφραση, η αντιπολιτευτική τακτική του Α. Τσίπρα είναι μονοσήμαντη: “Βαράτε όπου βρείτε τον Μητσοτάκη”.

Και τα στελέχη του τον  βρήκαν  στη Σκωτία στο ανάκτορο Dumfries House να συζητά με τον Κάρολο τα σχέδια για το Τατόι και τα έκαναν μαντάρα.

Ανακίνησαν ένα ανύπαρκτο θέμα, που φυσικά δεν ενδιαφέρει ούτε καν τους μεγαλύτερους, έστω και ιστορικά πια, πολύ δε περισσότερο τους νεότερους, απλά και μόνο για να θυμίσουν το “ανφεαρ” που είπε ο πατέρας  Μητσοτάκης πριν τριάντα χρόνια για τη βασιλική περιουσία, και να δείξουν έναν πρωθυπουργό χωρίς κοινωνική ευαισθησία

Στην ανακοίνωση του ο ΣΥΡΙΖΑ αναφέρει ότι «συνιστά μέγιστη προσβολή προς τους πολίτες την ώρα που τα ελληνικά νοικοκυριά δοκιμάζονται από την ακρίβεια, ο κ. Μητσοτάκης να ταξιδεύει στη Σκωτία και να αποκτήσει τεχνογνωσία για την αξιοποίηση των …βασιλικών κτημάτων” .

Και καλά ο πρωθυπουργός ασχολείται, γιατί θα κατασκευάσει ένα πάρκο για τους πολίτες. Ο  κ. Τσίπρας, ως αντιπολίτευση, γιατί αναλώνεται με τα φαντάσματα των βασιλιάδων,  αντί με τα προβλήματα των πολιτών;

Του αρέσει να πουλάει και αέρα πέρα από υποσχέσεις;

Πηγή: afteroffice.gr

Related posts

Το ιστορικό, κοινωνικό και οικονομικό φαινόμενο

editor

ΝΔ: Στον Έβρο ο Κυριάκος Μητσοτάκης- Ποιους συνάντησε και τι ζήτησε

admin

«Έκανε πίσω» η κυβέρνηση για τις Καστανιές: Τις κρατά κλειστές μετά τις σφοδρές αντιδράσεις των ακριτών

editor
22/06/2024 22:52