23 Φεβρουαρίου, 2024
Gatzoli.gr | Οι ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο
Κοινωνία Τοπικά Νέα

Δήμαρχος Ξάνθης: “Η ανάδειξη των τοπικών προϊόντων μας ισχυρό πλεονέκτημα για την ανάπτυξη της περιοχής”

Τη Δευτέρα του Πάσχα ο Δήμαρχος Ξάνθης Μανώλης Τσέπελης περιόδευσε στα ορεινά της Σταυρούπολης συνοδευόμενος από τον Αντιδήμαρχο Σταυρούπολης Απόστολο Ελευθεριάδη και τον Αντιδήμαρχο Οικονομικών Μανώλη Φανουράκη.

Την ημέρα της γιορτής του Αγίου Γεωργίου του Τροπαιοφόρου, ο Δήμαρχος εκκλησιάστηκε στο Μοναστήρι του Άη Γιώργη στη Δρυμιά και στον φερώνυμο Ιερό Ναό στον Δαφνώνα.

Ακολούθησαν επισκέψεις στη Σταυρούπολη, το Νεοχώρι, το Ιωνικό, την Πασχαλιά και το Καρυόφυτο, όπου ο κ. Τσέπελης αντάλλαξε εγκάρδιες ευχές με τους κατοίκους.

Στη συνέχεια, παραβρέθηκε στην εκδήλωση για την επίσημη έναρξη λειτουργίας της επιχείρησης οικοτεχνίας MELIGEYSIS, στα Κομνηνά, η οποία συνοδεύτηκε από την παρουσίαση του βιβλίου του Γιάννη Τερζίδη «Αέρα σ’ μαναχόν κανείται», που γράφτηκε στην ποντιακή διάλεκτο.

Στην εκδήλωση τιμήθηκε για την προσφορά του στην ανάδειξη της ιστορίας, της λαογραφίας, αλλά και της σύγχρονης οικονομικής και κοινωνικής δραστηριότητας του τόπου μας, ο συντοπίτης μας Δημήτρης Γκαγκαλίδης.

Παρόντες στα εγκαίνια, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κκ Παντελεήμων, ο αντιπεριφερειάρχης Ξάνθης Κώστας Κουρτίδης, οι αντιδήμαρχοι Απόστολος Ελευθεριάδης και Μανώλης Φανουράκης, ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΞ Ιπποκράτης Καμαρίδης, επικεφαλής δημοτικών παρατάξεων στο Δημοτικό Συμβούλιο Ξάνθης, τοπικοί σύμβουλοι της ΔΕ Σταυρούπολης, μέλη του δημοτικού συμβουλίου Ξάνθης, η Γενική Γραμματέας του Δήμου Ξάνθης Σοφία Ψωμά, ο πρόεδρος του Συλλόγου Ποντίων Ξάνθης Γιώργος Χαραλαμπίδης.

Ο Δήμαρχος Ξάνθης Μανώλης Τσέπελης τόνισε ότι «Η προβολή και ανάδειξη των τοπικών προϊόντων της περιοχής μας είναι προτεραιότητα για τον Δήμο Ξάνθης», τα οποία, όπως επισήμανε, αποτελούν βασικό στοιχείο της ταυτότητας του τόπου μας. «Η οργανωμένη και ουσιαστική ανάδειξή τους αποφέρει -σε συνδυασμό με την τουριστική δραστηριότητα- προστιθέμενη αξία για την περιοχή μας και μπορεί να δημιουργήσει μια σταθερή “πηγή” θέσεων εργασίας για τους συνδημότες μας», υπογράμμισε.

Related posts

Τι είναι το 112 και γιατί εξακολουθεί να μη δουλεύει

admin

Α. Δημοσχάκης: “Θωρακισμένος Έβρος, συνεπάγεται ισχυρή και ασφαλής Ελλάδα” (βίντεο)

editor

Εμφανίστηκαν ακρίδες λίγο πριν τις εκλογές σε χωριά του Έβρου – Η καταπολέμηση τους

editor
23/02/2024 5:16