27 Μαρτίου, 2023
Gatzoli.gr | Οι ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο
Κοινωνία Τεχνολογία Τοπικά Νέα

Eκθέματα της Διαδραστικής Έκθεσης Επιστήμης και Τεχνολογίας δώρισε στον Δήμο Ορεστιάδας το Ίδρυμα Ευγενίδη

Σε δωρεά 57 εκθεμάτων της Διαδραστικής Έκθεσης Επιστήμης και Τεχνολογίας στον Δήμο Ορεστιάδας προχώρησε το Ίδρυμα Ευγενίδη, το οποίο από το 1956 συμβάλλει στην εκπαίδευση.

Η έκθεση λειτούργησε από το 2006 έως το 2016 στους ειδικά διαμορφωμένους χώρους του Ιδρύματος και εξυπηρέτησε τις ανάγκες της μαθητικής-εκπαιδευτικής κοινότητας, αλλά και του ευρύτερου κοινού.

Πρόθεση του δωρητή είναι η δημιουργία ενός εκπαιδευτικού χώρου επιστήμης και τεχνολογίας διεθνών προδιαγραφών, στον οποίο οι μαθητές των γυμνασίων και λυκείων του δήμου και της ευρύτερης περιοχής, αλλά και κάθε φίλος της γνώσης και των θετικών επιστημών, θα έχουν πλέον στη διάθεσή τους μία μόνιμη έκθεση που καλύπτει τις εξής τρεις θεματικές ενότητες: «Ύλη και Υλικά», «Επικοινωνία: Ήχος και Εικόνα» και «Βιοτεχνολογία».

Αυτή η διαδραστική έκθεση, αρχικής αξίας μεγαλύτερης των τεσσάρων εκατομμυρίων ευρώ, έχει σχεδιασθεί από την Cité des Sciences et de l’ Industrie, ένα από τα μεγαλύτερα και πλέον πρωτοπόρα ιδρύματα στον χώρο της επιστημονικής μουσειολογίας, κατά τέτοιο τρόπο, ώστε να ενθαρρύνει την ανάπτυξη της επιστημονικής παρατήρησης και του πειραματισμού. Η προσέγγισή της συμπληρώνει και διευρύνει τα σχολικά εκπαιδευτικά εργαλεία.

Εντάσσεται, δε, στον χώρο της μη τυπικής εκπαίδευσης και στοχεύει στην ανάδειξη της αξίας της επιστήμης και της τεχνολογίας, αξιοποιώντας παράλληλα τις δυνατότητες ψυχαγωγίας που οδηγούν σε μαθησιακά αποτελέσματα.

Ο πρόεδρος του Ιδρύματος Ευγενίδη, Λεωνίδας Δημητριάδης Ευγενίδης, κατά την υπογραφή της δωρεάς, τόνισε ότι το Ίδρυμα, με αυτήν τη συνέργεια, φιλοδοξεί στη διευκόλυνση του διδακτικού έργου και στη βελτίωση της ποιότητας εκπαίδευσης των μαθητών του Δήμου Ορεστιάδας αλλά και της ευρύτερης, γεωγραφικά, εκπαιδευτικής κοινότητας, προς όφελος της επιστημονικής και τεχνολογικής εκπαίδευσης.

Related posts

Έργα αντιπλημμυρικής προστασίας στο Σουφλί, ύψους 6,4 εκατ. ευρώ από το ΕΣΠΑ της ΠΑΜΘ

editor

Στη δωρεά 10.000 προστατευτικών και χειρουργικών μασκών προς τον Δήμο Αλεξανδρούπολης προχώρησε η εταιρεία GASTRADE

admin

Αλεξανδρούπολη: Συνάντηση συνεργασίας της Αντιδημάρχου Ελένης Ιντζεπελίδου με το δήμαρχο Λήμνου

editor
27/03/2023 19:25