18 Απριλίου, 2024
Gatzoli.gr | Οι ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο
Κοινωνία Τοπικά Νέα

Μήνυμα Δημάρχου Ξάνθης για την 107η Επέτειο της Γενοκτονίας των Αρμενίων

Στις εκδηλώσεις μνήμης για την 107η επέτειο από τη Γενοκτονία των Αρμενίων στην Ξάνθη, παρέστη ο Δήμαρχος Μανώλης Τσέπελης, την Κυριακή 17 Απριλίου 2022.

Πραγματοποιήθηκε κατάθεση στεφάνων στο Ηρώο της Πλατείας Ελευθερίας, ενώ ακολούθησε εκδήλωση στο Ίδρυμα Θρακικής Τέχνης και Παράδοσης, παρουσία των θρησκευτικών, πολιτικών, πανεπιστημιακών και κοινωνικών αρχών της περιοχής και των εκπροσώπων της αρμενικής κοινότητας. Την κυβέρνηση εκπροσώπησε ο βουλευτής Καβάλας, Μακάριος Λαζαρίδης.

Ο Δήμαρχος Ξάνθης στο μήνυμά του τονίζει τα εξής:

«Η επέτειος της Γενοκτονίας των Αρμενίων ρίχνει τη βαριά σκιά της στους απογόνους των θυμάτων -στιγματίζοντας, όμως, ολόκληρο τον πολιτισμένο κόσμο.

Οφείλουμε όλοι να αντισταθούμε στην παραχάραξη και τη λήθη. Είναι χρέος μας -ιδιαίτερα, προς τη νέα γενιά- που θα πρέπει να γνωρίζει και να συνεχίζει την πορεία της, ακολουθώντας το ιστορικό, ανθρώπινο, ηθικό και πολιτικό καθήκον.

Εκατόν επτά χρόνια από την κορύφωση της Γενοκτονίας των Αρμενίων, η αναγνώρισή της, όπως και οι Γενοκτονίες των Ελλήνων της Ανατολικής Θράκης, του Πόντου, αλλά και των Ασσυρίων, αποτελεί ευθύνη, απέναντι στην Ιστορία και την Αλήθεια.

Εμείς θα συνεχίσουμε να θυμόμαστε και να τιμούμε τα 1.500.000 θύματα της γενοκτονίας του αρμενικού έθνους. Η μνήμη τους είναι αιώνια».

Related posts

Οι συμφωνίες συνεργασίας που υπέγραψαν Μητσοτάκης – Μπορίσοφ στην Αλεξανδρούπολη

admin

Φιλανθρωπική συναυλία για το Σωματείο ΕΛΙΖΑ

admin

Αλεξανδρούπολη: 44χρονος έδωσε τέλος στη ζωή του

admin
18/04/2024 13:18