8 Αυγούστου, 2022
Gatzoli.gr | Οι ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο
Οικονομία Τοπικά Νέα

Δράσεις της δημοτικής αρχής για την ενίσχυση του εμπορίου στην Ξάνθη

Οι δράσεις της δημοτικής αρχής για την ενίσχυση του εμπορίου στη συνάντηση Δημάρχου-Εμπορικού Συλλόγου Ξάνθης

Τους εκπροσώπους του εμπορικού κόσμου υποδέχτηκε χθες το μεσημέρι στο γραφείο του ο Δήμαρχος Ξάνθης, Μανώλης Τσέπελης.

Στη συνάντηση ανταλλάχθηκαν απόψεις για την καλύτερη λειτουργία της αγοράς, σε μια χρονική στιγμή που η καθημερινότητα επανέρχεται στις κανονικές συνθήκες, με τους επαγγελματίες να προσβλέπουν σε ανάκαμψη, την ερχόμενη περίοδο.

Ο Δήμαρχος αναφέρθηκε στον σχεδιασμό της δημοτικής αρχής που αφορά στο τοπικό επιχειρείν, η ανάπτυξη του οποίου, όπως τόνισε, ενδυναμώνει την ίδια την τοπική κοινωνία.

Επισήμανε τις συνδυαστικές δράσεις που προωθεί ο δήμος, με την ενίσχυση των υποδομών στον αθλητισμό και τον πολιτισμό, που δημιουργούν τις προϋποθέσεις ώστε η πόλη μας να αποτελεί πόλο έλξης περισσότερων και διαφορετικών επισκεπτών καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου είτε με τη διοργάνωση αθλητικών συναντήσεων είτε με την πραγματοποίηση των πολιτιστικών εκδηλώσεων ή και με την αισθητική αναβάθμιση σημείων και εμβληματικών κτιρίων της Ξάνθης, που μπορούν να λειτουργήσουν ως τοπόσημα. «Ο τουρισμός δε θα έρθει μόνος του, απαιτεί μια συνδυαστική προσπάθεια», σημείωσε.

Έδωσε έμφαση στην καθαριότητα του εμπορικού ιστού και της Παλιάς Πόλης, με εντατικοποίηση της προσπάθειας από πλευράς δήμου και κάλεσε τους εμπόρους να συνεχίσουν να συνδράμουν κι εκείνοι, προς αυτήν την κατεύθυνση.

Ανακοίνωσε την απόφαση της δημοτικής αρχής, να τοποθετήσει σε συγκεκριμένα σημεία κολονάκια, για την αποσυμφόρηση των δρόμων αλλά ιδιαίτερα, πεζοδρόμων και πεζοδρομίων, προσθέτοντας ότι ο Δήμος θα προχωρήσει σε επιπρόσθετες ενέργειες, όπου χρειάζεται, όπως βελτίωση φωτισμού, επέκταση μεγαφωνικών συστημάτων, καλλωπισμός στον αστικό ιστό και τον παραδοσιακό οικισμό.

Related posts

Πλακιωτάκης: Όλες οι συναντήσεις του υπουργού Ναυτιλίας χθες στην Αλεξανδρούπολη (φωτορεπορτάζ)

editor

ΑΜΘ: “Καμπάνα” και χειροπέδες σε ιδιοκτήτη μπαρ για παράβαση των μέτρων!

editor

Επίδομα παιδιού Α21: Πότε θα πληρωθεί η 4η δόση

admin
08/08/2022 10:28