24 Απριλίου, 2024
Gatzoli.gr | Οι ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο
Απόψεις Πολιτική

Μια πρεσβεία αποκαλύπτεται…

του Ανδρέα Κωνσταντάτου

Η γνωστή κα Ζαχάροβα, ειρωνεύονταν κάθε δημοσιογράφο ή πολιτικό της Δύσης όταν προέβλεπε  εισβολή στην Ουκρανία, με τη φράση “πείτε μου και μένα πότε, γιατί θέλω να κανονίσω τις διακοπές μου” τώρα σηκώνει  το δάχτυλο ξανά στην Ελλάδα.

Κάνει λόγο για τη μεγαλύτερη ζημιά στις σχέσεις μας, ύστερα από την απέλαση 12 διπλωμάτων από τη ρωσική  πρεσβεία.

Πράγματι μπορεί και να είναι μεγάλη η ζημιά, αλλά η ελληνική κυβέρνηση εκτιμά πως η ζημιά για τη χώρα θα ήταν μεγαλύτερη,  αν άφηνε ανεξέλεγκτους τους Ρώσους πράκτορες  να προπαγανδίζουν εναντίον της πολιτικής της και να συλλέγουν απόρρητες πληροφορίες..

Η αλήθεια όμως είναι πως οι Ρώσοι αλωνίζουν χρόνια στην Ελλάδα. Διπλωμάτες – πράκτορες είχαν  κηρυχθεί persona non grata και το 2018 επί ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ .

Οι δίαυλοι είναι γνωστοί, ορθόδοξες μονές, όπως το Βατοπέδι, μητροπόλεις και γνωστές ιστοσελίδες περί την Ορθοδοξία,  ακροδεξιές οργανώσεις, κόμματα και τύπος περνούν μηνύματα για τη φίλη Ρωσία και τον μεγάλο παγκόσμιο αρχηγό  Πούτιν .

Όσο το ρούβλι έρεε, τόσο το “ευλογητός” για τον Πούτιν ακουγόταν πιο δυνατά στις εκκλησιές. Παλαιότερα τα ρούβλια είχαν αριστερό πρόσημο ενώ τώρα ορθόδοξο και ακροδεξιό..

Αυτή την τακτική ακολουθεί ο Πούτιν σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες, που χρηματοδοτεί ακόμα και μεγάλα ακροδεξιά κόμματα και επηρεάζει εκλογικές αναμετρήσεις με τα τρολ του στα social media .

Η Ρωσική πρεσβεία στην Αθήνα θεωρείται -και πριν την απομάκρυνση των 12- ως φωλιά πρακτόρων που επηρεάζει το φιλορωσικό κύμα στη χώρα μας  και παράγει με ψέματα και αντικυβερνητική προπαγάνδα..

 

Ας θυμηθούμε μερικά…

-Αρχικά μας είπε η πρεσβεία πως οι στόχοι των ρωσικών στρατευμάτων δεν είναι οι άμαχοι και οι πόλεις αλλά οι υποδομές της Ουκρανίας.

«Από την πλευρά μας, με την πλήρη υπευθυνότητα διαβεβαιώνουμε ότι οι στόχοι της ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης της Ρωσίας είναι αποκλειστικά και μόνο στρατιωτικές μονάδες και υποδομές. Εμείς δε βομβαρδίζουμε κατοικημένες περιοχές και χωριά, ούτε οποιεσδήποτε πολιτικές ή κοινωνικές υποδομές”

Συνέβη ακριβώς το αντίθετο. Οι Ρώσοι κάνουν πόλεμο κατά αμάχων και πολυκατοικιών, δεν άφησαν τούβλο σε  τούβλο στις πόλεις που πέρασαν. Μόνο ομαδικούς τάφους.

– Ισχυρίστηκε η πρεσβεία, πως τους ομογενείς μας στη Μαριούπολη δολοφόνησαν οι ακροδεξιοί  του τάγματος του Αζώφ. Οι ίδιοι οι ομογενείς μας λένε το αντίθετο.

-Μας προέτρεψε η πρεσβεία να βλέπουμε τις ειδήσεις από συγκεκριμένο κανάλι.

-Μας απείλησε με τις αναρτήσεις της και μας κάλεσε “όλους και ιδιαίτερα τους  πολύ υψηλά ιθύνοντες , πολιτικούς και πολιτειακούς παράγοντες, βουλευτές , κομματικά στελέχη, υπουργεία, ΜΜΕ, διάφορους παπαγάλους και άλλους …να συνέλθουν και να σταματήσουν την αντιρωσική προπαγάνδα”.

Μοιάζει πολύ με το “αποφασίζομεν και διατάσσομεν”  και δεν  θέλω να φανταστώ τι θα γινόταν εδώ ,  αν συνορεύαμε με τη Ρωσία…

Πηγή: afteroffice.gr

Related posts

Η πανδημία φεύγει; Η οικονομία έρχεται

editor

Μηταράκης: Υπέρ των ανοιχτών συνόρων ο ΣΥΡΙΖΑ – Αχτσιόγλου: Λέμε «όχι» στην επέκταση του φράχτη στον Έβρο

editor

Εθιμοτυπική συνάντηση του αντιπεριφερειάρχη Έβρου με τον Πρέσβη της Γαλλίας στην Ελλάδα

editor
24/04/2024 19:16