12 Αυγούστου, 2022
Gatzoli.gr | Οι ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο
Κοινωνία

Συνεκπαίδευση Ενόπλων Δυνάμεων της Ελλάδας με την ομάδα συνοδείας του αεροπλανοφόρου «Σαρλ Ντε Γκολ»

Συνεκπαίδευση των Ενόπλων Δυνάμεων με μονάδες της ομάδας συνοδείας Task Force 473 (TF 473) του γαλλικού αεροπλανοφόρου «Σαρλ Ντε Γκολ», πραγματοποιήθηκε από 31 Μαρτίου έως 2 Απριλίου στη θαλάσσια περιοχή του Νοτίου Ιονίου, των Κυθήρων και του Νοτιοδυτικού Αιγαίου.

Όπως ανακοινώθηκε από το Γενικό Επιτελείο Εθνικής ‘Αμυνας (ΓΕΕΘΑ), η συνεκπαίδευση εντάσσεται στο πλαίσιο της γαλλικής επιχείρησης «Clemenceau 22», της αεροναυτικής άσκησης «La Sirene 22» και της άσκησης «Ηνίοχος 22».

Στη συνεκπαίδευση από τις Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις έλαβαν μέρος οι φρεγάτες «Ύδρα» και «Σπέτσαι», τα ταχέα περιπολικά κατευθυνομένων βλημάτων «Ρουσσέν» και «Ντεγιάννης», τα υποβρύχια «Παπανικολής» και «Ωκεανός» καθώς και αεροσκάφη της Πολεμικής Αεροπορίας και άλλων χωρών που συμμετέχουν στην άσκηση «Ηνίοχος 22».

Στη ναυτική δύναμη TF 473 πέραν του αεροπλανοφόρου «Σαρλ Ντε Γκολ» εντάσσονται τα γαλλικά αντιτορπιλικά «Forbin», «Normandie» και «Alsace», το γαλλικό πλοίο γενικής υποστήριξης «Marne» καθώς και το αμερικανικό αντιτορπιλικό «USS Ross», ενώ στην συνεκπαίδευση συμμετείχε και ένα γαλλικό αεροσκάφος ναυτικών επιχειρήσεων Atlantique 2 (ATL-2).

Κατά τη διάρκεια της συνεκπαίδευσης, εκτελέστηκαν προκεχωρημένα γυμνάσια πολέμου επιφανείας με πυρά, αντικείμενα αντιαεροπορικής και ανθυποβρυχιακής άμυνας, σύνθεσης και ανταλλαγής τακτικής εικόνας, επικοινωνιών, προχωρητικοί ελιγμοί καθώς και αντικείμενα εξάσκησης στην αντιμετώπιση απειλών όλων των ειδών.

Η συνεκπαίδευση συνέβαλε στην προαγωγή του επιπέδου της επιχειρησιακής ετοιμότητας, μαχητικής ικανότητας, της διαλειτουργικότητας και της συνεργασίας των συμμετεχόντων σε συμμαχικό και διμερές πλαίσιο, προστίθεται στην ανακοίνωση.

Related posts

Τι ανάγκασε το αμερικανικό πλοίο να αναχωρήσει νωρίτερα από το λιμάνι Αλεξανδρούπολης

editor

Ο Εβρίτης Κώστας Γκατσιούδης υποψήφιος για την Ολυμπιακή Επιτροπή

editor

Κορονοϊός: Κατέληξε 60χρονος στο ΠΓΝΑ μετά από 15 ημέρες νοσηλείας

editor
12/08/2022 21:20