23 Απριλίου, 2024
Gatzoli.gr | Οι ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο
Κοινωνία Τοπικά Νέα

Γ. Φαλέκας: Να δοθεί προτεραιότητα στις Δημοτικές ενεργειακές κοινότητες για να εξασφαλίσουν τον απαραίτητο «ηλεκτρικό χώρο»

Ο πρώην Αντιδήμαρχος Ενέργειας και Φυσικών Πόρων του Δήμου Αλεξανδρούπολης και μέλος της Ενεργειακής Επιτροπής ΚΕΔΕ κ. Ιωάννης Φαλέκας, μιλώντας στην Ειδική συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας πρότεινε να δοθεί προτεραιότητα στις Δημοτικές ενεργειακές κοινότητες (Δήμοι και ΔΕΥΑ), προκειμένου να εξασφαλίσουν τον απαραίτητο «ηλεκτρικό χώρο» για παραγωγή ενέργειας όχι μόνο από ήλιο, αέρα, αλλά επίσημα μέσω ΚΕΔΕ και η γεωθερμία, (αίτημα που έγινε δεκτό και πλέον θα συμπεριλαμβάνεται επίσημα ως αίτημα της ΚΕΔΕ).

Θέμα της Ειδικής Συνεδρίασης ήταν η Απολιγνιτοποίηση και οι συνέπειες της στην ενεργειακή μετάβαση της χώρας, που διοργάνωσαν από κοινού το ΔΣ της ΠΕΔ Δυτ. Μακεδονίας το δίκτυο Ενεργειακών δήμων και η ΚΕΔΕ.

Επίσης ο κ. Φαλέκας , ενημέρωσε την επιτροπή και τους συμμετέχοντες για όσα εξελίσσονται στην περιοχή της Αλεξανδρούπολης στο σύνολο των ”μεγάλων” ενεργειακών έργων, που είναι σε εξέλιξη, όπως επίσης και για το ”ενεργειακό βάρος” που καλείται να «σηκώσει» η Αλεξανδρούπολη για την τροφοδοσία της χώρας (αλλά και της Ευρώπης) σε φυσικό αέριο και ηλεκτρική ενέργεια για τα επόμενα χρόνια, κι ότι όλα τα παραπάνω δεν έχουν σε ”ανταποδοτικότητα” τίποτα.

«Δυστυχώς η σημερινή Δημοτική αρχή παραμένει αμέτοχη σε όλες τις ενεργειακές εξελίξεις» είπε, επαναλαμβάνοντας το αίτημα ότι, ακόμη και τώρα δεν είναι αργά για να διεκδικήσει η Δημοτική αρχή ανταποδοτικά οφέλη από τους μετόχους –ιδιοκτήτες εταιρειών προς όφελος της κοινωνίας.

Related posts

Στολίστηκε με 3D projection mapping το Δημαρχείο Αλεξανδρούπολης

admin

Έλεγχοι νομιμότητας σε είδη τροφίμων, ρουχισμού, ειδών οικιακής χρήσης και επίπλων, στη λαϊκή αγορά Αλεξανδρούπολης από τη Δημοτική Αστυνομία

admin

Ξεκινούν αεροψεκασμοί κατά των κουνουπιών σε όλη την ΑΜΘ

editor
23/04/2024 16:31