29 Μαρτίου, 2024
Gatzoli.gr | Οι ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο
Οικονομία

Στ. Καλαφάτης: Διευκολύνουμε τις επενδύσεις στα ακίνητα

Η κυβέρνηση δίνει επιπλέον αξία στη γη και τις ιδιοκτησίες μέσα από μεγάλα έργα, αλλά και μέσα από τη διευκόλυνση των συναλλαγών των ιδιοκτητών γης και ακινήτων και τη μείωση του οικονομικού και διοικητικού βάρους, δήλωσε ο υφυπουργός Εσωτερικών (Μακεδονίας – Θράκης) Σταύρος Καλαφάτης, απευθύνοντας χαιρετισμό στην Ετήσια Γενική Συνέλευση της Ένωσης Ιδιοκτητών Ακινήτων Θεσσαλονίκης.

«Προσπαθούμε να δώσουμε επιπλέον αξία στα ακίνητα και να διευκολύνουμε τις συναλλαγές. Να μειώσουμε και το οικονομικό και το διοικητικό βάρος. Επειδή οι ιδιοκτήτες ακινήτων και γης είστε σύμμαχοι της κυβέρνησης στην αναπτυξιακή προσπάθεια της χώρας», επισήμανε ο υφυπουργός, μιλώντας για τη μείωση φορολογικών συντελεστών, ασφαλιστικών εισφορών, του ΕΝΦΙΑ και την αύξηση του αφορολόγητου σε γονικές παροχές, τις δωρεές και τις κληρονομιές, καθώς και για τις μεταρρυθμίσεις που αφορούν την Ηλεκτρονική Έκδοση Οικοδομικών Αδειών και την Ηλεκτρονική Ταυτότητα Κτιρίου, και το νέο θεσμικό πλαίσιο που αφορά τους ιδιώτες ελεγκτές δόμησης και τα μητρώα ιδιωτών επιστημόνων για τις γεωτεχνικές μελέτες και την περιβαλλοντική αδειοδότηση.

«Διευκολύνουμε τις επενδύσεις στα ακίνητα και ειδικά την αδειοδότηση», εξήγησε ο κ Καλαφάτης, ενώ χαρακτήρισε το πρόγραμμα «Κωνσταντίνος Δοξιάδης», ως «το μεγαλύτερο πρόγραμμα πολεοδομικού σχεδιασμού στην ιστορία της χώρας», με το οποίο «έρχεται η εκπόνηση Τοπικών και Ειδικών Πολεοδομικών Σχεδίων που θα καλύψουν, για πρώτη φορά στην ιστορία, όλη τη χώρα, με θεσμικές γραμμές, όρους δόμησης και χρήσεις γης».

«Όλη η Ελλάδα, από άκρη σε άκρη, στα επόμενα 4 με 5 χρόνια θα έχει σχέδιο. Θα σταματήσει να υπάρχει η έννοια της εκτός σχεδίου περιοχής. Είμαι χαρούμενος που ένα θεσμικό εργαλείο που προβλέψαμε στην προηγούμενη θητεία μου στο ΥΠΕΚΑ σήμερα γίνεται πράξη, με διασφαλισμένους πόρους του Ταμείου Ανάκαμψης, από την κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη», υπογράμμισε.

Related posts

Επιστρεπτέα Προκαταβολή 7: Τελευταία μέρα για την υποβολή αιτήσεων

editor

Λήγει η ισχύς του «Ηρακλή Ι» – Θέμα ωρών η έγκριση της Κομισιόν για 18μηνη παράταση

editor

Αύξηση εσόδων και κερδοφορίας παρουσίασε ο oμιλος Πλαστικά Θράκης στο πρώτο εξάμηνο του 2021

editor
29/03/2024 0:38