19 Απριλίου, 2024
Gatzoli.gr | Οι ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο
Sports Κοινωνία Τοπικά Νέα

Αλεξανδρούπολη: Στις 15 Μαΐου ο 5ος διεθνής αγώνας δρόμου «VIA EGNATIA RUN»

Τη διεξαγωγή του 5ου διεθνούς αγώνα δρόμου «VIA EGNATIA RUN», την Κυριακή 15 Μαΐου, μετά από διακοπή δύο ετών λόγω της πανδημίας του κορονοϊού, ανακοίνωσε σήμερα σε συνέντευξη Τύπου, ο αντιπεριφερειάρχης Έβρου και πρόεδρος της οργανωτικής επιτροπής, Δημήτρης Πέτροβιτς.

Ο κ. Πέτροβιτς χαρακτήρισε τη διοργάνωση ως τη «μεγαλύτερη αθλητική γιορτή στίβου στον Έβρο», μία καινοτόμο δράση της ΠΕ Έβρου-ΠΑΜΘ, που «με αφετηρία το παρελθόν, μας ταξιδεύει στο παρόν και στο μέλλον αυτού του τόπου». Σημείωσε πως στόχος του VIA EGNATIA RUN είναι «να διασχίσει και να αγγίξει όλη την αρχαία Εγνατία Οδό και μέσω του αθλητισμού να προσεγγίσουμε τη διαδρομή που ένωσε στο παρελθόν την Κωνσταντινούπολη με τη Ρώμη πολιτισμικά, οικονομικά και εμπορικά. Η Εγνατία Οδός ένωσε και έφερε κοντά τους πολίτες στο παρελθόν και μπορεί να μας οδηγήσει και στο μέλλον», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ο αντιπεριφερειάρχης Έβρου, καλεί όλους, μυημένους δρομείς και ερασιτέχνες, γονείς με τα παιδιά τους, άτομα με αναπηρία, να τρέξουν στον 5ο διεθνή αγώνα δρόμου, αλλά και τους άνω των 16 να εγγραφούν ως εθελοντές ώστε «να γνωρίσουν από κοντά μία μεγάλη αθλητική διοργάνωση και να συνδράμουν στην υλοποίηση του αγώνα». Eιδική αναφορά, έκανε ο κ. Πέτροβιτς, στο πρωτότυπο, ανάγλυφο και συλλεκτικό μετάλλιο του VIA EGNATIA RUN, με τη Νίκη της Σαμοθράκης, το οποίο λαμβάνουν όλοι όσοι συμμετέχουν και τερματίζουν.

Σε ό,τι αφορά τις διαδρομές, οι μυημένοι δρομείς μεγάλων αποστάσεων μπορούν να συμμετέχουν στον ημιμαραθώνιο 21 χλμ., οι ερασιτέχνες δρομείς και οι απλοί πολίτες στον λαϊκό αγώνα δυναμικού βαδίσματος 5 χλμ., τα άτομα με αναπηρία στα 400 μέτρα και τα παιδιά στα 800 μέτρα.

Οι δηλώσεις συμμετοχής, τόσο για το αγωνιστικό μέρος όσο και για τους εθελοντές υποβάλλονται έως και τις 8 Μαΐου, ηλεκτρονικά μέσω της επίσημης ιστοσελίδας του αγώνα www.viaegnatiarun.gr ή και αυτοπροσώπως στο γραφείο αντιπεριφερειάρχη Έβρου, Καραολή και Δημητρίου 40, εργάσιμες ημέρες από τις 9.00 έως τις 15.00.

Σημειώνεται ότι οι διαδρομές του ημιμαραθωνίου και του λαϊκού αγώνα-δυναμικού βαδίσματος, είναι πιστοποιημένες από τον Σύνδεσμο Διεθνών Μαραθωνίων και Αγώνων Μεγάλων Αποστάσεων (AIMS), ενώ η διοργάνωση τελεί υπό την αιγίδα της ΓΓ Αθλητισμού και του ΣΕΓΑΣ.

Related posts

Τι ανακοίνωσε το Σωματείο Ζαχαροπλαστών Αλεξανδρούπολης για την αύξηση των τιμών στα γλυκά

editor

Θωρακίζεται η Σαμοθράκη – Νέο περιπολικό σκάφος με ειδικό υγειονομικό εξοπλισμό στο Λιμενικό Σώμα

editor

Μουσική βραδιά στο Μουσείο Μετάξης Σουφλίου

editor
19/04/2024 11:09