9 Αυγούστου, 2022
Gatzoli.gr | Οι ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο
Κοινωνία Τοπικά Νέα

Έργα αντιπλημμυρικής προστασίας στο Σουφλί, ύψους 6,4 εκατ. ευρώ από το ΕΣΠΑ της ΠΑΜΘ

Έργα αντιπλημμυρικής προστασίας στην πόλη του Σουφλίου, ύψους 6,4 εκατομμυρίων ευρώ, χρηματοδοτεί η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, με απόφαση του περιφερειάρχη, Χρήστου Μέτιου. Τα χρηματοδοτούμενα από το ΕΣΠΑ έργα αφορούν στις κατηγορίες Έργα για τα όμβρια ύδατα, ηλεκτρολογικά και τηλεπικοινωνιακά έργα και παρακολούθηση του έργου από την Εφορία Αρχαιοτήτων Έβρου.

Ειδικότερα, θα κατασκευαστεί ένα νέο ενισχυμένο και λειτουργικό δίκτυο όμβριων υδάτων, συνολικού μήκους 2,6 χλμ, ενώ παράλληλα θα ενισχυθεί η τάφρος συλλογής όμβριων υδάτων σε μήκος 800 μέτρων και θα κατασκευαστεί ένα νέο αντλιοστάσιο κι ένα νέο δίκτυο που θα χρησιμεύει σε περιπτώσεις πλημμύρας. Σε ό,τι αφορά στα ηλεκτρολογικά και τηλεπικοινωνιακά έργα, θα γίνει σύνδεση του νέου αντλιοστασίου με το δίκτυο ηλεκτροδότησης και το τηλεφωνικό δίκτυο ώστε να εξασφαλίζεται η ρευματοδότηση της εγκατάστασης και η επικοινωνία των αυτοματοποιημένων συστημάτων. Οι εργασίες, καθ’ όλη τη διάρκεια του έργου θα παρακολουθούνται από εξειδικευμένο προσωπικό της Εφορείας Αρχαιοτήτων Έβρου ώστε να διασφαλισθεί η προστασία και η διατήρηση της πολιτιστικής κληρονομιάς της περιοχής.

«Γίνεται πραγματικότητα ένα χρόνιο αίτημα της περιοχής. Από πέρυσι, λόγων των έντονων πλημμυρικών φαινομένων που αντιμετωπίσαμε ξεκινήσαμε μία εμπεριστατωμένη και ολοκληρωμένη μελέτη. Κάθε χειμώνα υπάρχει η απειλή της πλημμύρας, ακόμη και με μία μικρή βροχόπτωση είμαστε πάντα στα όρια. Κάθε χρόνο πληρώνουμε για αποζημιώσεις περιουσιών. Το σημαντικότερο όμως είναι ότι με τα συγκεκριμένα έργα δημιουργούμε το αίσθημα της ασφάλειας στους κατοίκους», δηλώνει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο δήμαρχος Σουφλίου, Παναγιώτης Καλακίκος.

Related posts

Καιρός: Στα ύψη σήμερα το θερμόμετρο

admin

“Βήματα μπροστά” για τη νέα μονάδα ηλεκτροπαραγωγής στην Αλεξανδρούπολη

editor

Καιρός – Ξάνθη: Κατακόρυφη πτώση της θερμοκρασίας μέσα σε μια ώρα – Xιoνίζει ακόμη και στο κέντρο της πόλης

editor
09/08/2022 8:01